کد خبر: ۳۷۰۶۹۷
زمان انتشار: ۱۵:۰۵     ۲۲ فروردين ۱۳۹۵
وزير آموزش‌وپرورش با اشاره به اينكه سال ۹۵ نيز كسري بودجه خواهيم داشت،‌گفت: از محل قوانين مصوب در بودجه سال ۹۴ براي كمك به آموزش‌وپرورش هيچ مبلغي به دست ما نرسيد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنيم، علي اصغر فاني در برنامه تيتر امشب شبكه خبر در خصوص حادثه رخ داده در يكي از روستاهاي مرزي استان سيستان و بلوچستان و جان باختن يكي از معلمان اظهار داشت: هفته گذشته در نقطه صفر مرزي در يكي از مدارس استان سيستان و بلوچستان حادثه‌اي رخ داد كه منجر به فوت يكي از معلمان شد.

وي افزود: در نزديكي مدرسه ديوار مخروبه‌اي قرار داشت كه دانش آموزان در اطراف آن مشغول بازي بودند و براثر وزش باد ديوار در حال تخريب بود كه دو نفر از معلمان براي نجات دانش آموزان مي‌شتابند و متأسفانه معلم فداكار (گنگوزهي) جان خود را از دست داده و معلم ديگر دچار شكستگي از ناحيه پا مي‌شود.

وزير آموزش و پرورش گفت: روز پنج شنبه بنده براي ديدار با خانواده معلمان به استان سيستان و بلوچستان رفته بودم. طي ديداري كه با همسر و فرزندان معلم فداكار داشتم همسر وي تمايل داشت كه در شغل معلمي فعاليت كرده و ادامه راه همسرش را طي كند ما نيز از اين موضوع استقبال كرديم و اميدواريم همسر معلم فداركار (گنگوزهي) بتواند در شغل معلمي راه همسرش را ادامه دهد.

** از منتشركنندگان شايعه استعفايم در فضاي مجازي شكايت مي‌كنيم

فاني در خصوص خبر پخش شده در فضاي مجازي مبني بر استعفاي وي، عنوان كرد: در سفري كه بنده به استان سيستان و بلوچستان داشتم يكي از همكاران پيامكي را برايم رسال كرد مبني براينكه شايعه استعفاي شما مطرح شده است، اما متن اين استعفا اساساً كذب بود و پخش اين شايعات در فضاي مجازي به دليل غرض‌ورزي يا اهداف و ريشه‌هاي سياسي است. به حراست آموزش و پرورش اعلام كرده‌ايم تا منشأ اين حركت را در فضاي مجازي شناسايي كند و از آنها شكايت خواهيم كرد چرا كه در آستانه هفته معلم و امتحانات آخر سال دانش آموزان ساختن چنين شايعاتي در فضاي مجازي موجب تشنج مي‌شود.

** مطالبات فرهنگيان همچنان باقي مانده است

وي در خصوص پرداخت اضافه كار معلماني كه كلاس‌هايي را به صورت حق التدريس برداشته‌اند، بيان كرد: تأمين نيروي انساني در آموزش و پرورش به چند روش صورت مي‌گيرد. نخست معلمان رسمي كه يك ميليون نفر در اين قالب مشغول انجام وظيفه هستند و بيشترين حجم كار برعهده آنهاست. بخش ديگر معلمان رسمي آموزش و پرورش هستند كه علاوه بر ساعت كار خود به صورت حق التدريس نيز كلاس برداشته‌اند و بخش سوم معلمان حق‌التدريسي هستند كه به موجب مصوبه مجلس از مهر 94 در آموزش و پرورش مشغول به كار شده‌اند. 

وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: سال گذشته بيش از 108 درصد تخصيص اعتبار گرفتيم يعني دولت 8 درصد بيشتر از بودجه مصوب آموزش و پرورش را تأمين كرد با اين وجود نتوانستيم به بخشي از مطالبات فرهنگيان پاسخ دهيم. قبل از تعطيلات نوروز و روز گذشته با آقاي نوبخت رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي جلسه‌اي داشته و پيگير مطالبات فرهنگيان بوديم كه اعلام كردند در اولين فرصت و با تأمين منابع در خزانه، پرداخت‌ها صورت خواهد گرفت.

** 900 ميليارد تومان از پاداش پايان خدمت فرهنگيان بازنشسته سال 93 پرداخت شد

فاني در خصوص پاداش پايان خدمت بازنشستگان سال 93 گفت: براي پرداخت پاداش پايان خدمت اين بازنشستگان به اعتبار 1050 ميليارد توماني نياز داشتيم تا پايان سال گذشته توانستيم 900 ميليارد را تأمين اعتبار و پرداخت كنيم و مابقي مطالبات نيز طي هفته‌هاي آينده پرداخت خواهد شد.

وي افزود: در بودجه سال 95 اعتباري معادل 4 هزار و 500 ميليارد تومان براي پاداش پايان خدمت بازنشستگان پيش بيني شده كه با تصويب آن مي‌توانيم پاداش فرهنگياني كه درسال 94 بازنشسته شده‌اند، پرداخت كنيم. 

وزير آموزش و پرورش در خصوص رتبه بندي معلمان بيان كرد: 830 هزار نفر در سال گذشته مشمول رتبه بندي شدند كه از 80 تا 590 هزار تومان به حقوق آنها اضافه شد و سال 95 نيز به سراغ افرادي مي‌رويم كه در سال گذشته شرايط قرار گرفتن در رتبه‌بندي را نداشتند.

** ميانگين دريافتي فرهنگيان در دولت يازدهم 67 درصد رشد داشت

فاني با اشاره به اينكه افزايش حقوق معلمان در سال گذشته از چند جهت بود، يادآور شد: افزايش حقوق كاركنان دولت، رتبه‌بندي و اعمال حق مرزي از جمله مواردي بود كه منجر به افزايش حقوق فرهنگيان شد. براي نخستين بار در تيرماه سال 94 توانستيم حق مرزي را براي فرهنگيان برقرار كنيم. ميانگين دريافتي فرهنگيان در دولت يازدهم، 67 درصد رشد را نشان مي‌دهد.

وي ادامه داد:  براي اجراي رتبه بندي فرهنگيان از قانون مديريت خدمات كشوري استفاده كرديم كه برخي نمايندگان مجلس معتقدند روش ديگري بايد اجرا مي‌شد اما براساس مصوبه هيئت دولت رتبه‌بندي را بدين شكل اجرا كرديم و در سال 94 با تأمين اعتبار 1350 ميليارد توماني اين هدف محقق شد و براي سال 95 نيز اعتبار سه هزار و 500 ميليارد توماني اختصاص يافته است.

وزير آموزش‌وپرورش در خصوص ساماندهي نيروي انساني گفت: 98 درصد از اعتبارات ما پرسنلي است يعني صرف پرداخت حقوق مي‌شود بنابراين يكي از مهمترين اقدامات مديريتي در آموزش و پرورش ساماندهي و بهسازي نيروي انساني است. روزي كه بنده وزارتخانه را تحويل گرفتم يك ميليون و 50 هزار نفر معلم داشتيم كه هم‌اكنون به 970 هزار نفر رسيده و حدود 75 هزار نفر كاهش داشته‌ايم. در حاليكه جمعيت دانش آموزي 500 هزار نفر رشد داشته است؛ از سوي ديگر پرداخت حق التدريس‌ها نيز 30 درصد كاهش يافته است كه اين موضوع نشان دهنده آن است در ساماندهي نيروي انساني موفق عمل كرده‌ايم.

فاني افزود: يكي از مشكلات آموزش و پرورش اين بود كه نيرو را از يك منطقه براي منطقه ديگر استخدام مي‌كردند بنابراين با درخواست انتقال مواجه بوديم و در نتيجه در شهرها با تورم نيرو و در مناطق محروم با كمبود نيرو مواجه بوديم هم اكنون در شهر تهران 80 هزار نيروي انساني داريم كه تعداد قابل توجهي از آنها زنان هستند بنابراين درخواست انتقال به تهران كنترل شده و براساس نيازهاي موجود صورت مي‌گيرد.

** از توان بخش خصوصي براي تعليم و تربيت استفاده خواهيم كرد

وي مطرح كرد: در ادامه ساماندهي نيروي انساني مي‌خواهيم از توان بخش خصوصي براي تعليم و تربيت استفاده كنيم. درسال 93 مدارس دولتي را با موسسان بخش خصوصي به مشاركت گذاشتيم و اعلام كرديم كه فضا را ما تأمين كرده و نيروي انساني را آنها تأمين كنند. در ديداري كه بنده با رئيس مجلس داشتيم وي تأكيد كرد كه اين كار بايد انجام شود معتقديم كه بايد از توان بخش خصوصي در آموزش و پرورش استفاده شود و اين سياست از سال 67 كه مدارس غيرانتفاعي تأسيس شد اجرا شده است.

** سال 95 نيز كسري بودجه خواهيم داشت

وزير آموزش و پرورش با اشاره به اينكه براي سال 95 درخواست ما اختصاص اعتبار 37 هزار ميليارد توماني بود گفت: در لايحه دولت 30.7 ميليارد تومان اعتبار براي آموزش و پرورش درنظر گرفته شده است و در سال 95 نيز با كسري بودجه مواجه خواهيم بود.

** مجلس به دنبال كمك به آموزش وپرورش بود اما چيزي گير ما نيامد

فاني در پاسخ به اين پرسش كه طبق قانون بودجه سال 94 قرار بود تا شركت‌هايي كه ماليات پرداخت نمي‌كنند بخشي از درآمدهاي خود را به آموزش و پرورش اختصاص دهند، آيا اين موضوع محقق شد، عنوان كرد: جلسات متعددي را با حضور آقاي ابوترابي فرد نايب رئيس مجلس و اعضاي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي براي تحقق تبصره 24 قانون بودجه سال 94 برگزار كرديم اما به جاي 1700 ميليارد توماني كه در قانون لحاظ شده بود صرفاً 34 هزار ميليارد تومان جمع آوري شد و آن را هم چون به پايان سال رسيديم نتوانستيم دريافت كنيم. مجلس به دنبال آن بود كه به آموزش و پرورش كمك شود اما چيزي گير ما نيامد.

** مهترين مشكل فرهنگيان معيشتي است

وي ادامه داد: بنده در سفرهاي استاني با فرهنگيان و نمايندگان آنها ديدارهايي را انجام مي‌دهم كه مهمترين مشكلات مطرح شده پيرامون مسائل معيشتي است. فرهنگيان معتقدند كه فاصله حقوقي آنها با برخي دستگاه‌ها زياد است كه اين سخن آنها صحيح است. اما نبايد انتظار داشته باشيم تمام اين فاصله‌ها طي دو سال كم شود.

وزير آموزش و پرورش خاطرنشان كرد: در طول دو سال گذشته ميانگين دريافتي فرهنگيان 67 درصد رشد داشته است كه اين شروع خوبي بوده و اين رشد در تاريخ آموزش و پرورش كشور بي سابقه بوده است. سال 94 بدترين سال مالي بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بود اما با اين وجود آموزش و پرورش در اكثر شاخص‌ها رشد داشته‌است.

فاني در خصوص استخدام در آموزش و پرورش گفت: استخدام در اين وزارتخانه به دو روش صورت مي‌گيرد نخست از طريق دانشگاه فرهنگيان و روش دوم استفاده از ظرفيت ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگيان است كه براين اساس مي‌توانيم فارغ التحصيلان ساير دانشگاه‌ها را از طريق برگزاري آزمون استخدامي و آموزش يك ساله معلمي جذب كنيم.

وي افزود: سال گذشته آزمون استخدامي برگزار شد وسه هزار و 700 نفر پذيرش شدند كه از اول مهر به استخدام رسمي آموزش و پرورش درمي‌آيند و به دنبال اين هستيم تا در سال 95 طي مذاكره با سازمان مديريت براي دانشگاه فرهنگيان  وبرگزاري آزمون استخدامي سهميه‌هاي لازم را دريافت كنيم.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها