کد خبر: ۳۷۰۴۲
زمان انتشار: ۱۴:۰۱     ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
سرویس سیاسی هم اندیشی:خروج اصلاح‌طلبان از خانواده نظام در 9 دی 88 به دست خودشان نبود که حالا بخواهند به دست خودشان وارد عرصه سیاست و انتخابات شوند. بلکه مردم به اصلاح طلبان مهر مردودی زدند.

احسان جهان دیده عضو جبهه پایداری و از فعالان سیاسی در گفتگو با هم اندیشی در خصوص مسائل انتخابات اخیر مجلس با تاکید تغییر فضای سیاسی کشور بعد از 9 دی به تحلیل کوتاهی در این خصوص پرداخته است.

هم‌اندیشی: بحث وحدت اصولگرایان به نظر می‌رسد به سرانجامی نرسیده و امیدی هم به تحقق آن نیست. نظر شما در این خصوص چیست؟

احسان جهاندیده:

باتوجه به عملکرد جبهه متحد وحدت صد درصدی محقق نمی‌شود

اگر منظور از وحدت، وحدت صد در صدی است، خوب این به معنی و همینطور لیست واحد محقق نخواهدشد.

این مسئله به این دلیل است که مواردی که مدنظر جبهه پایداری بوده از طرف جبهه متحد محقق نشده و ما نیز از‌آن مرحله گذر کرده ایم و دوستان جبهه متحد بارها گفته‌اند که موارد مد نظر جبهه پایداری را نمی‌توانند کاملا محقق کنند.

وحدت اجمالی در بعضی مناطق تا حدودی قابل تحقق است

اما اگر وحدت به معنی شاخصه‌های اصلی باشد، همانطور که حضرت آیت الله مصباح فرمودند که جبهه پایداری با استراتژی معرفی کاندیدای اصلح حرکت می‌کند، خوب این راهش باز است و ممکن است در انتخابات اخیر به خصوص در تهران و کلان شهرها به علت تکثّر کاندیداها، جبهه پایداری و جبهه متحد تا حدودی دارای موارد مشترک باشد، اما این به صورت صددرصدی نیست. اما در شهرها و مناطق کوچکتر این وحدت به علت کم بودن کاندیداها راحت‌تر محقق خواهدشد.

این پیش بینی من است حال مذاکرات و رایزنی‌ها به کجا خواهد انجامید در آینده مشخص خواهدشد.

هم‌اندیشی: استدلال برخی بر حضور وسیع اصلاح‌طلب‌ها برای تنازل از اصول و ایجاد وحدت را چگونه ارزیابی می‌کنید و آيا این استدلال را صحیح می‌دانید؟

احسان جهاندیده: استدلال کنندگان در فضای قبل از فتنه هستند

فکر می‌کنم کسانی که این حرف را مطرح می‌کنند هنوز در فضای قبل از فتنه 88 و 9 دی 88 صحبت می‌کنند.

بعد از 9 دی 88 انقلاب اسلامی یک نقطه عطفی را پشت سر گذاشت و وارد یک دوران جدیدی در فضای سیاسی و آرایش سیاسی نیروهای فعال در جریان انقلاب شدیم.

بسیاری از افرادی که به عنوان اصلاح‌طلب شناخته‌ می‌شدند  و جزو خانواده نظام بودند، بعد از فتنه88 و 9 دی88 از صحنه خارج شدند.

 اصلاح طلبان در 9 دی 88 از خانواده نظام خارج شدند و مردم آنها را نخواهند پذیرفت

خروج اصلاح‌طلبان از خانواده نظام در 9 دی 88 به دست خودشان نبود که حالا بخواهند به دست خودشان وارد عرصه سیاست و انتخابات شوند. بلکه مردم به اصلاح طلبان مهر مردودی زدند.

آنهایی که خود را اصلاح طلب می‌دانند این مطلب را به خوبی می‌دانند که اگربخواهند وارد عرصه سیاست شوند، جایگاهی در بین مردم از لحاظ سیاسی و اجتماعی ندارند. آن حرکت و حماسه سال 88 کاملا صحنه را عوض نمود.

خود زعمای اصلاح‌طلب نیز این مسئله و وضعیت را قبول دارند، و الا اگر جایگاهی داشتند با توجه به شعارهایی که در دوران دوم خرداد داشتند از جمله مشارکت مدنی و جامعه مدنی و امثال اینها حتما آنها را در انتخابات مطرح می‌کردند.

این که در انتخابات شرکت نمی‌کنند و یا تحریم انتخابات را مطرح می‌کنند به دلیل این هست که خودشان می‌دانند که جایگاهی در بین مرد ندارند.

 حضور سوری اصلاح‌طلبان قابل این نیست که از آرمان‌ها تنازل کنیم

به همین دلیل صحنه تغییر کرده و ما نمی‌توانیم معادلات قبل از فتنه 88 و قبل از 9 دی 88 را مطرح کنیم و بگوییم چون 700 یا 1000 کاندیدای اصلاح‌طلب شرکت کرده‌اند ، پس ما باید از آرمانها و شاخص‌ها تنازل کنیم و مانع ورود دشمن فرضی که معلوم نیست عِدّه و عُدّه‌ی آنها چیست و چقدر هست شویم! و دم از وحدتی بزنیم که تشکیل مجلس مطلوب ر در مخاطره قرار دهد.

 هم‌اندیشی: آیا جلسات اخیر سران دولت را می‌توان حمایت از طیف خاص و دخالت در انتخابات لمداد کرد؟

 احسان جهاندیده: با توجه به دستور مقام معظم رهبری قوای سه گانه حق دخالت در انتخابات و تعیین مسیر آن را ندارند

آنچه که من دیدم جلسات دولت به عنون جلسات حزبی و انتخاباتی نیست و خود آنها از این ابا دارند که بیان کنند این جلسات به چه منظور یا به منظور انتخابات برگزار شده است یا خیر.

آنچه مقام معظم رهبری فرمودند این است که هر سه قوه حق دخالت در انتخابات و تأثیر در انتخابات مردم را ندارند.

به هر حال دولت بیشتر از سه قوه‌ی دیگر در منظر و مرئی رسانه‌ها هست و باید این مهم را رعایت نماید. ولی به هر حال قوای دیگر نیز بایستی به امر مقام معظم رهبری تبعیت کنند و از امکاناتشان در مسیر تأثیر در انتخابات استفاده نکنند به خصوص مجلس و نمایندگانی که از ظرفیت‌های بیشتری نسبت به نمایندگان دیگر برخوردار هستند نباید در مسیر دخالت در انتخابات استفاده کنند.

 متأسفانه هیئت رئیسه مجلس در رد و تایید صلاحیت‌های اخیر خوب عمل نکرد

متأسفانه دیدیم که در بحث عدم تأیید صاحیت برخی نمایندگان هیئت رئیسه به صورتی وارد میدان و حمایت از آنها شد که این نوعی دخالت و همینطور تبعیض در انتخابات بود و مهمتر از آن عدم تمکین از دستور ولی فقیه قلمداد شد.

 هم‌اندیشی: باتشکر از این که وقتتان را در اختیار ما قرار دادید
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها