این درحالی است که گروه های مهندسی عملیات نظامی ارتش سوریه در حال پاکسازی بخش های کامل این شهر تاریخی از مین ها و بمب ها و تله های انفجاری کارگذاشته شده توسط گروه های تروریستی هستند.
یک منبع آگاه نظامی ارتش سوریه هم به خبرنگار تسنیم در این باره اعلام کرد، هسته هایی از گروه های وابسته به داعش در خارج از شهر تدمر توسط ارتش سوریه تحت تعقیب قرار گرفته اند و این گروه های تروریستی در حال فرار از این شهر هستند.
محاصره گاز انبری داعشیها در تدمر
آزاد سازی کامل تدمر در نبردی دشوار اما دقیق و سریع مقدمه نبرد بزرگ در دیرالزور و رقه را فراهم می کند و آغاز شمارش معکوس برای نبرد نهایی علیه تروریست های داعش و بیرون راندن آنان از سوریه است.
به گزارش تسنیم، آزاد سازی کامل تدمر در نبردی دشوار اما دقیق و سریع مقدمه نبرد بزرگ در دیرالزور و رقه را فراهم می کند و آغاز شمارش معکوس برای نبرد نهایی علیه تروریست های داعش و بیرون راندن آنان از سوریه به سمت مرزهای عراق است، حال آنکه در آنجا نیز نیروهای عراقی و الحشد الشعبی در کمین داعشی ها هستند.
مساحت گسترده نبرد تدمر
مساحت بین تپه ها و سلسله کوههای «الهایل» در غرب تدمر و دشت های این منطقه تا این شهر تاریخی در حومه جنوب شرقی حمص بالغ بر 105 کیلومتر است.
عملیات سریع و دقیق نیروهای ارتش سوریه
عملیات آزادسازی تدمر با سرعت و دقت و مهارت نظامی همراه بود به گونهای که تمام محورهای این منطقه به شکل همزمان به محاصره در آمد و به دلیل طبیعت جغرافیایی تدمر نبردی بسیار دشوار از نظر تاکتیکی آغاز شد.
به عبارت بهتر در محورهای ورودی به تدمر تا چشم کار می کند موانع طبیعی شامل تپه و صحرا دیده می شود و همین امر پیشروی یگان های پیاده نظام را دشوار کرده و از چشم افراد مسلح و کمین آنان پنهان نمی ماندند و حتی با پشتیبانی موشک ها نیز پیشروی دشوار بود در نتیجه گسترش دامنه آتش به طور همزمان در چند جبهه موفقیت آمیز بود و ارتش سوریه نیز همین گزینه را عملی کرد.
ادامه پیشروی نیروهای ارتش و تسلط بر سلسله کوههای اطراف تدمر
در پی تسلط کامل یگانهای ارتش سوریه و متحدانش بر کوههای «الهیال» و شبکه برق و نیز «دار الحمراء» در ورودی محور جنوبی تدمر نیروهای ارتش به سمت داخل شهر پیشروی خود را ادامه داده و توانستند بر سلسله کوههای القصور مسلط شوند.
به این ترتیب نیروهای سوری توانستند برج «لسیر یاتیل» و قلعه تدمر را تحت کنترل خود در آوردند و تحت پشتیبانی توپخانه ای و نیروی هوایی ارتش از محور جنوب غربی پیشروی کرده و قصر قطری «موزه» را تحت کنترل در آورده و به میدان «الزراعه» رسیدند.
شوکه شدن داعش در مقابل سرعت عمل نیروهای سوری
این عملیات سریع و دقیق نیروهای ارتش سوریه گروه تروریستی داعش را شوکه کرد زیرا دقت عمل و تحرک سریع در چند محور و به طور همزمان به اضافه هدف گیری های دقیق نیروی توپخانه ای عامل اصلی فروریختن جبهه دفاعی داعش بود به ویژه اینکه تعداد زیادی از ا فراد مسلح این گروه به هلاکت رسیده و عده ای نیز مجروح شده و به محل استقرار داعلش در «جبل بلعاس » واقع در شرق حماة منتقل شدند.
تلاش بی حاصل داعشیها برای سد کردن راه نیروهای سوری
منابعی که در جریان این نبردها بودند ، اعلام کردند که داعش نیروهای خود را در منطقه السخنة گرد آورد تا از پیشروی نیروهای ارتش جلوگیری کند و کاروان هایی از داعش نیز از «الرصافه» به سمت «السخنة» در حرکت هستند و در تلاشی بی حاصل به دنبال متوقف کردن پیشروی ارتش هستند.
دستاوردهای ارتش سوریه؛ قطع کامل خطوط امدادرسانی به تروریستها در قلمون
دستاوردهای ارتش سوریه در تسلط کامل بر تدمر فقط به تسلط بر 30 هزار کیلومتر در عمق خاک سوریه محدود نمی شود بلکه اهداف و دستاوردهای زیادی در تسلط ارتش سوریه بر این شهر نهفته است که یکی از مهم ترین آن اهداف راهبردی شامل قطع راههای امداد رسانی به افراد مسلح داعش در منطقه قلمون شرقی و محاصره گاز انبری آنان است زیرا تدمر و منطقه صحرای سوریه نقطه اتصال تروریست های داعش با الرقه محل اصلی استقرار داعش است .
علاوه بر این با تسط نیروهای ارتش سوریه بر تدمر نقاط امداد رسانی به داعشی ها در قلمون غربی به طور کامل قطع شده و ارتباط جغرافیایی آنان نیز مسدود شده است به اضافه اینکه بازتاب این نبرد به حومه دیرالزور و منطقه «الشولة» می رسد و همین وضعیت کمک خواهد کرد که محاصره غیرنظامیان در این شهر شکسته شود.
نکته قابل ملاحظه اینکه این نبردها به یک دایره محدود جغرافیایی خلاصه نخواهد شد زیرا نیروهای ارتش به سمت استان الرقه پیش می روند و این به معنی آغاز نبرد آزادسازی کامل این استان از اشغال داعش است.
شمارش معکوس برای نبرد بزرگ دیرالزورو حرکت به سمت مرزهای عراق
علاوه بر این آزادسازی تدمر بر نبرد بزرگ دیرالزور تاثیر زیادی خواهد داشت به گونه ای که پس از آن امکان بازپس گیری دیرالزور و پیشروی نیروهای ارتش سوریه تا مرزهای عراق و تامین امنیتی در شرق حمص و سپس بازپس گیری میدان های نفتی در شرق سوریه فراهم خواهد شد.
الرقه هدف بزرگ و پایانی ارتش سوریه برای بیرون راندن داعشیها
با تامین امنیت در دیرالزور، رقه به هدف بزرگ و پایانی ارتش سوریه تبدیل خواهد شد زیرا امکان پیشروی به سمت آن از سه محور با همکاری یگان های کُرد فراهم خواهد شد و به این ترتیب مقدمات مرحله سرنوشت ساز برای بیرون راندن داعشی ها و پناه بردن آنان به عراق فراهم خواهد شد و در آنجا نیز نیروهای ارتش عراق با کمک نیروهای دفاع مردمی معروف به الحشد الشعبی در کمین هستند تا داعشی ها را به سمت مرزهای عراق و عربستان سوق داده و و آنان را از کشور بیرون رانند.
افزایش قدرت مانور نیروهای هوایی و توپخانه ای در دیرالزور و رقه
به عبارت بهتر نبردهای تدمر به الگویی در دیرالزور و رقه تبدیل خواهد شد زیرا همه این مناطق در شرق سوریه ماهیت جغرافیایی مشابهی دارند.
این در حالی است که به دلیل وضعیت تاریخی و بستانی تدمر، نبرد این شهر طولانی شد زیرا تلاش می شد که آثار تاریخی آن حفظ شود اما در مورد دیرالزرو الرقه دست نیروی هوایی سوریه و روسیه بازتر است و امکان مانور بیشتری دارند و نیروهای توپخانه ای و پیاده نظام نیز با محدودیت های شهر تدمر روبه رو نخواهند بود.
ارتش سوریه اعلام کرد: ظرف مدت سه هفته اخیر، ارتش و نیروهای مسلح سوریه در عملیات مربوط به آزاد سازی شهر باستانی و تاریخی تدمر در حومه شرقی حمص سوریه، موفق شدند بیش از 400 فرد تروریست وابسته به داعش را به هلاکت برسانند.
خبر آزادسازی شهر باستانی تدمر در حالی منتشر میشود که رئیس ستاد مشترک ارتش سوریه از نزدیک از مناطق درگیری در این شهر بازدید کرد.
بهدستور بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و فرماندهیکل ارتش و نیروهای مسلح سوریه، ژنرال "علی عبدالله ایوب" رئیس ستاد مشترک ارتش و نیروهای مسلح سوریه بهاتفاق شماری از افسران و فرماندهان نظامی سوریه از میادین جنگ در جبهههای مختلف سوریه بازدید کردند، در این بازدیدها همچنین از واحدهای نظامی ارتش و نیروهای مسلح فعال در جبهه تدمر در حومه شرقی حمص بازدید شد.
ژنرال ایوب در این بازدید از ارتش سوریه تقدیر کرد و گفت، ارتش سوریه امروز به جهانیان ثابت کرده است که یکی از قدرتهای فعال در عرصه مبارزه با تروریسم و ریشهکنی تروریستها به شمار میآید، و این ارتش نشان داده است قادر است با همکاری دوستانش که در رأس آنها ایران و روسیه هستند میتواند اهداف بزرگی را محقق سازد.
ژنرال ایوب از نزدیک با فرماندهان میدانی دیدار و از زبان آنان آخرین جزئیات را جویا شد و در این زمینه توصیههای لازم را به هریک از آنان بیان کرد، وی همچنین از تمام رزمندگان و نظامیان ارتش سوریه خواست تا در این مبارزه بهصورتی گسترده شرکت کنند، تا اینکه علاوه بر تدمر باقی مناطق تحت اشغال تروریستها هم بهصورت کامل آزاد شوند.
ژنرال ایوب در این بازدید از نزدیک از روند عملیاتی که ارتش سوریه و گروههای مدافع مردمی در مواجهه با تروریسم داعش با آن در پیکار هستند، مطلع شد و از نزدیک از روحیه بالای نظامیان ارتش سوریه که با انگیزه بالا برای آزادسازی مناطق مختلف سوریه از تروریستها میجنگند، تقدیر و تشکر کرد.
تدمر از چه زمان به اشغال داعش در آمد
گروه تروریستی داعش اواخر اردیبهشت ماه سال گذشته، کل منطقه باستانی پالمیرا (تدمر) را در مرکز این کشور به تصرف خود در آورد.
نگاهی به تاریخچه این شهر باستانی
شهر باستانی ــ تاریخی چندهزار ساله پالمیرا یا تدمر پایتخت پادشاهیای به همین نام است که همزمان با امپراتوری رم باستان وجود داشت.
شهر تاریخی پالمیرا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت است و تا 4 سال قبل و پیش از بحران سوریه، میزبان شمار زیادی از گردشگران خارجی بود.
این شهر تاریخی در 215کیلومتری شمال شرقی دمشق قرار دارد.
چرا آزادی شهر تاریخی"تدمر" راهبردی است؛ مصاحبه تسنیم با کارشناس مسائل نظامی سوریه
«علی مقصود» کارشناس مسائل نظامی سوریه در گفتگو با خبرنگار تسنیم در دمشق گفت که ارتش سوریه عملیات نظامی خود بعد از تدمر را بهسمت شرق یعنی بهسمت دیرالزور و گذرگاه "التنف" ادامه میدهد تا مرزهای با عراق را ببندد.
مقصود درباره اهمیت استراتژیک آزادسازی شهر تدمر گفت: اهمیت شهر تدمر در درجه اول موقعیت جغرافیایی این شهر است که حلقه وصل و ارتباطی بین استانهای شرقی و جنوب سوریه به شمار میرود. همچنین تدمر شهری تاریخی و باستانی است که آثار تاریخی آن در دنیا کمنظیر است. از لحاظ اقتصادی هم تدمر با توجه به دارا بودن چاههای نفت، گاز و معادن فسفات، یک پایگاه حیاتی بزرگ برای سوریه به شمار میرود.
این کارشناس مسائل نظامی در ادامه گفت: از لحاظ جغرافیایی شهر تدمر از طریق گذرگاه التنف سوریه را به عراق وصل میکند. همچنین تدمر، یک حلقه ارتباطی است که مثلث مرزی اردن، سوریه و عراق را تشکیل میدهد و در نتیجه آزادسازی این شهر، توهم دخالت زمینی عربستان در سوریه را که قرار بود از طریق این مثلث بهسمت شهر تدمر صورت گیرد، نقش بر آب کرد.
وی تأکید کرد که آزادسازی تدمر و بازگشت آن به آغوش وطن، بهمعنای باز شدن راه برای ارتش سوریه است تا بتواند عملیات تهاجمی خود را بهسمت شهرهای شرقی مانند دیرالزور و حسکه ادامه داده و همچنین بتواند شاهراههایی را که از طریق مثلث تدمری بهسمت شهر تدمر و بهسمت صحرای سوریه در جنوب میآید قطع کند.
مقصود در ادامه اظهار داشت: هنگامی که ارتش سوریه عملیات تهاجمی خود را بهسمت تدمر آغاز کرد، بهدقت از دو محور بهسمت جنوب غرب این شهر حرکت کرد و طی آن مواضع داعش را در تپههای مرتفعی که مشرف بر مساحتهای گستردهای است هدف قرار داد و با آزادسازی این تپهها ارتش سوریه قلمون شرقی را از قلمون غربی جدا کرده است بهگونهای که داعشیها در تدمر فلج و ارتباط آنها با بیرون قطع شده است.
این کارشناس نظامی سوریه افزود: بعد از اینکه ارتش سوریه رشته کوههای منطقه الهایل را به کنترل خود در آورده است، قلعه تدمر از سمت جنوب غرب محاصره شده است و با آزادسازی قلعه تدمر، شهر تدمر در تیررس ارتش سوریه قرار گرفته است و در نتیجه از سمت شمال، راهی که بهسمت شهر دیرالزور میرود و از ارتفاعات چاه "التیم" میگذرد، بسته میشود.
وی تصریح کرد: فقط یک محور برای داعشیها باقی مانده است که آزادسازی آن بهمثابه مرگ تروریستهای داعشی است.
این کارشناس مسائل نظامی سوریه درباره عملیات بعدی ارتش سوریه بعد از آزادسازی شهر تدمر گفت: ارتش سوریه عملیات تهاجمی خود را از تدمر بهسمت صحرای سوریه و دیرالزور در شرق و همچنین بهسمت گذرگاه التنف توسعه خواهد داد تا مرزهای با عراق را ببندد.
وی افزود: جبهه شرقی سوریه به سه محور تقسیم میشود که عبارت است از: محور جنوب محور تدمر بهسمت دیرالزور، محور میانی حومه شرقی شهر حماه یعنی شرق شهر السلمیه بهسمت شهر الرقه و محور شمالی از جنوب شرقی شهر حلب بهسمت حسکه و بخشی از رقه.