کد خبر: ۳۶۷۷۸۰
زمان انتشار: ۱۱:۵۲     ۲۱ اسفند ۱۳۹۴
آیا اگر همین شخص که روزی امام جمعه موقت تهران نیز بود در انتخابات ریاست جمهوری از رقیب خود شکست می‌خورد باید آن را به پای نظام نوشت؟ اگر در انتخابات سال 88 تفکر و نماینده این شخص نتوانست اعتماد عمومی ملت را جلب کند آیا باید آن را به نظام نسبت داد و گفت خوب نیست رییس مجمع تشخیص نظام اعتماد عمومی را جلب نکرده است؟
به گزارش پایگاه 598، هاشمی رفسنجانی در دیداری که با اعضای ستاد بزرگداشت و سومین همایش دانشجویی گرامی داشت شهیدان باکری و شهدای دانشگاه تبریز داشت گفته است:
«عدم رأی اعضای شورای نگهبان که مسؤول بررسی صلاحیت‌ها هستند، برای نظام خوب نیست، هم شورای نگهبان و هم دولت که مسؤولان قانونی نظارت و اجرای انتخابات در کشور هستند، باید به گونه‌ای عمل کنند که اعتماد عمومی را بیشتر نمایند.»
 
این بخش از سخنان آقای هاشمی به نظر بیش از آنکه دلسوزانه تلقی شود و از آن نگرانی برای نظام را بر داشت گردد، نوعی کنایه سیاسی و نیش زدن به رقبای انتخاباتی است.
 
چه آنکه در جمهوری اسلامی ایران که بر مبنای مردم سالاری دینی شکل گرفته است، بارها تعادل و موازنه سیاسی به دلیل انتخاب مردم تغییر کرده است. گویا آقای هاشمی به یاد ندارند در سالهایی که اصلاح طلبان به شدت علیه ایشان هجمه می‌کردند، وی در انتخابات مجلس ششم چه رتبه‌ای را کسب کرد؟ آیا رأی نیاوردن رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عدم اقبال مردم به وی را که می‌تواند دلایل گوناگونی -از جمله انتقاد به عملکرد او و یا تخریب جناح مقابل- داشته باشد را باید به پای نظام نوشت؟ آیا اگر همین شخص که روزی امام جمعه موقت تهران نیز بود در انتخابات ریاست جمهوری از رقیب خود شکست می‌خورد باید آن را به پای نظام نوشت؟ اگر در انتخابات سال 88 تفکر و نماینده این شخص نتوانست اعتماد عمومی ملت را جلب کند آیا باید آن را به نظام نسبت داد و گفت خوب نیست رییس مجمع تشخیص نظام اعتماد عمومی را جلب نکرده است؟ اگر در سال 84 غالب مراجع و سیاسیون و حتی هنرمندان از شخصی حمایت کردند و نفر مقابل او رأی آورد آیا باید این گونه گفت که این امر برای مراجع و هنرمندان خوب نیست؟
 
قواعد مردمسالاری دینی این گونه اقتضای کند که گاهی مردم به هر دلیلی به یک جناحی رأی می‌دهند و مثلا دختر آقای هاشمی به خاطر انتساب به ایشان رأی دوم تهران می‌شود ولی همین مردم گاهی خود آقای هاشمی را برای مجلس مناسب نمی‌بینند و همین مردم باز در ریاست جمهوری به ایشان رأی نمی‌دهند اما برای خبرگان رهبری وی را شایسته می‌دانند!
 
مهم این است که افراد و خواص و به خصوص خانواده آقای هاشمی قواعد مردمسالاری دینی را بپذیرند و این گونه نباشد که هر گاه انتخابات به مذاق آنها خوش نیامد دسته جمعی درخیابانها آتشفشان به پا کنند و به خارج برای فشار بر مردم گرا بدهند!
 
آقای هاشمی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه نباید اعتدال، تحمل و صبوری را از دست داد، خطاب به حاضران اظهار داشت: سعی کنید نسبت به اتفاقات پیرامون خود عکس‌العمل منطقی، عقلانی و بجا داشته باشید و هیچ‌گاه از مسیر اعتدال خارج نشوید.
 
شاید بتوان این بخش از سخنان ایشان را بیان عبرت از گذشته عنوان کرد که به برای نمونه عنوان می‌دارد اگر در یک اتفاقی یا انتخاباتی رقیب شما پیروز شد دیگر حرکات آتشین و ریختن در خیابان و آشوب را انتخاب نکنید؛ بلکه عکس العملی منطقی و به جا داشته باشید و به جای این حرکات با پذیرفتن شکست پیروزی را به رقیب تبریک بگویید.
 
بیان این گونه کلمات از جانب آقای هاشمی می‌تواند مثبت باشد چرا که این گونه سخنان در هنگام پیروزی راحت‌تر به زبان می‌آید و ایشان و هواداران و همکرانش می‌توانند با متانت بیشتری به تمرین مردمسالاری بپردازند و این حق را به طرف مقابل نیر بدهند که اگر در انتخاباتی برنده شدند به شادی و سرور مشغول شوند نه آنکه یا آشوب به پا کنند و یا رأی دهندگان را بی شرف و عقب مانده خطاب کنند!!


منبع: رجا
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها