کد خبر: ۳۶۷۶۱۰
زمان انتشار: ۱۶:۵۰     ۱۹ اسفند ۱۳۹۴
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه دولت برای احیای دریاچه ارومیه ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند گفت: ارزش کل تولید محصولات کشاورزی تولید شده در حاشیه دریاچه ارومیه در ۱۰ سال گذشته به ۷ میلیارد دلار نمی‌رسد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، عیسی کلانتری امروز در مراسم امضای توافقنامه میان سازمان فائو و دولت ژاپن در خصوص برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوزه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: ما در خصوص خشک شدن دریاچه ارومیه مقصریم و این امر را نمی‌توان به گردن تغییر اقلیم بیندازیم زیرا سهم این موضوع 18 درصد است و سوءاستفاده‌های ما از طبیعت دریاچه ارومیه را به وضعیت فعلی رسانده است. 

وی با اشاره به افزایش و سوء برداشت از آب دریاچه ارومیه در 12 سال گذشته افزود: همه این اتفاقات برای تولید چند درصد محصول اضافه کشاورزی افتاده است. 

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: برای 10 سال آینده دولت ایران حدود 7 میلیارد دلار برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه‌گذاری می‌کند.

کلانتری گفت: ارزش کل محصولات تولید شده در 10 سال گذشته در اطراف دریاچه ارومیه به 7 میلیادر دلار نیز نمی‌رسد و ما دریاچه را خشک کرده‌ایم و مردم را با گرد و غبارهای نمکی آزار داده‌ایم و انواع بیماریهای ژنتیکی و صعب‌العلاج در این منطقه توسعه یافته است. 

وی یادآور شد: تابستان این منطقه 4 درجه گرمتر و زمستان آن حدود 4.5 درجه سردتر شده که عواقب و تاثیرات ژنتیک آن هنوز برای ما معلوم نیست.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: ما دیر متوجه توسعه پایدار شده‌ایم اما اکنون باید به توسعه پایدار توجه و اهداف خود را به صورت بلندمدت و پایدار برنامه‌ریزی کنیم. 

* افزایش فشار خون مردم تبریز به خاطر خشک شدن دریاچه ارومیه

کلانتری گفت: خسارت‌های کشاورزی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه نیز تا کیلومترها قابل رویت است و این خشکی ( خشکی دریاچه ارومیه و زمین‌های کشاورزی اطراف) باعث افزایش فشار خون مردم تبریز به خاطر نمک شده است که این امر کاملا محرز است. 

وی با بیان اینکه اولویت دولت یازدهم احیای دریاچه ارومیه است، گفت: از همه دست‌اندرکارانی که برای کمک به دریاچه ارومیه فعالیت می‌کنند از جمله دولت ژاپن و سازمان فائو تشکر می‌کنم. 

گفتنی است که امروز توافقنامه‌ای میان فائو و دولت ژاپن در خصوص برنامه جامع مدیریت پایدار منابع آب حوزه آبریز دریاچه ارومیه به منظور احیای این دریاچه به امضا رسید و ژاپن کمک‌های فنی و مالی به ارزش 3.6 میلیون دلار برای احیای دریاچه ارومیه ارائه می‌کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
Sweden
۱۸:۱۸ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۴
۰
۰
اگر کسی واقعا دلش می خواهد دریاچه ارومیه را احیا کند تنها راهش
انتقال آب از دریاچه هایی مانند وان ترکیه و یا گوگوچه سوان ارمنستان است
که در ارتفاع بالاتری نسبت به دریاچه ارومیه واقع هستند و بدون نیاز به
پمپاز می توان آب آنها را به دریاچه ارومیه منتقل کرد.
اما انتقال آب از دریای خزر که که بیش از 1300 متر زیر ارتفاع دریاچه
ارومیه قرار دارد دیوانگی است. همچنین از بین بردن آب شیرین برای پر کردن
دریاچه آب شور جنایت است..

اما از همه اینها گذشته دریاچه ارومیه اصلا اهمیت اکولوژیکی ندارد. اصلا
ماهی ندارد و به جز یک سخت پوست هیچ موجود زنده دیگری در آن نیست. در
واقع اهمیت دریاچه هایی مانند هامون یا هورالعظیم یا جازموریان یا بختگان
یا گاوخونی خیلی بیش از دریاچه ارومیه است. منتهی چه باید کرد که مسوولان
خیال می کنند شرایط آذربایجان حساستر است
به دروغ می گویند خطر طوفان نمک در راه است در حالی که اصلا نشدنی است.
اگر قرار بود طوفان نمک اتفاق بیفتد تا حالا افتاده بود. چون بیشتر
دریاچه خشک شده است. منتهی کندن ذرات نمک نیاز به بادهای بسیار قوی دارد
که اصولا در آذربایجان نمی ورزند. کوهها مانع طوفانهای شدید هستند.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها