به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، این انتخابات را می توان چندمین رفراندوم برای میزان مقبولیت حسن روحانی در بین مردم دانست. در ابتدای کار و در انتخابات ریاست جمهوری، وی تنها با درصدی کمتر از یک درصد، بیش از 50درصد آرا را کسب کرد و بدین منوال رییس جمهور شد.
سپس در سفرهای استانی با کمبود استقبال کننده مواجه بود تا جایی که حتی بعضی از رسانه های اصلاح طلب نیز از این موضوع سخن گفتند و کار به جایی رسید که در یکی از آلوده ترین روزهای سال در دیدارش با مردم شهر ری، مدارس در کمال تعجب تعطیل اعلام نشد و دانش آموزان و سایرین به استقبالش آمدند.
در مثالی دیگر میتوان رفراندوم یارانه ها را مطرح کرد که با انبوهی از تبلیغات از مردم خواسته شد از گرفتن یارانه ها انصراف دهند و این امر نیز با پاسخ بیش از 90 درصدی "نه" از سوی مردم به سر انجام رسید.
در مثالی دیگر میتوان عدم استقبال مردم و بی تفاوتی عموم ملت از برجام را مثال زد که در اوج تبلیغات رسانه ای و جوسازی ها و القای برجامزدگی امور، نه تنها مردم در این پیروزی ساختگی به خیابانها نریختند و خوشحالی نکردند بلکه بسیاری نیز به آن با دیده نا امیدی می نگریستند و باز هم پالسی منفی از سوی مردم به سوی پاستور ارسال شد و البته رفتار غربیها پس از برجام نشان داد که نا امیدی مردم بیهوده نبوده است.
آخرین مورد را هم میتوان در همین انتخابات اخیر مثال زد که جریان اصلاح طلب و اعتدال با کاشت بذر برجام پیش از انتخابات و سعی در جلب نظر مردم، باز هم با "نه" محکم ایرانیان مواجه شدند و اصلاح طلبان و اعتدالیون اصلا رای مورد نظر خود را بدست نیاوردند و علیرغم یک پیروزی نقطه ای در تهران، شکست گسترده ای را در سراسر کشور تجربه کردند و صد البته باید علل شکست در تهران بررسی و برای انتخابات 96 برطرف شود.
* دکتر حسین صفدری