به گزارش پایگاه 598، «ژوسفینا بیدال» مدیرکل وزارت امور خارجه کوبا در امور آمریکا روز گذشته در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «توئیتر» از تداوم اعمال تحریمهای آمریکا علیه کوبا انتقاد کرد.
وی در این رابطه عنوان کرد: دولت آمریکا به تازگی شرکتی را به خاطر تجارت با طرفهای کوبایی جریمه کرده است و این به معنی تداوم سیاستهای 50 ساله آمریکا علیه این کشور آمریکای لاتینی میباشد.
در همین راستا وزارت امور خارجه کوبا نیز با انتشار یادداشتی رسمی جزئیات تحریمهای اخیر آمریکا علیه کوبا را منتشر کرد.
در متن این یادداشت آمده است: وزارت خزانهداری آمریکا، شرکت آمریکایی «هالیبورتن» را به علت برقراری روابط تجاری با شرکت کوبایی «کوبا پترولئو» در بین ماههای فوریه تا آوریل سال 2011 (بهمن ماه 1389 تا فروردین 1390) مبلغ 304 هزار و 706 دلار جریمه کرده است.
وزارت امور خارجه کوبا همچنین از طریق این یادداشت فاش کرد که در مدت زمان مذکور این شرکت آمریکایی، صادراتی به ارزش 1 میلیون 189 هزار و 752 دلار برای حمایت از استخراج نفت و گاز در کوبا داشته است.
در ادامه این یادداشت گزارش شده است: 3 روز پیش نیز دولت آمریکا شرکت فرانسوی «سی جی جی سرویس» را نیز به همین علت به پرداخت 614 هزار 250 دلار جریمه نقدی محکوم کرد.
وزارت امور خارجه کوبا همچنین اعلام کرد: از آنجایی که اقدامات اخیر آمریکا بر شرکتهای آمریکایی و خارجی علاقهمند به سرمایهگذاری در کوبا تأثیر منفی خواهد داشت، رفع کامل تحریمهای آمریکا علیه کوبا عاملی اساسی برای پیشبرد روند عادیسازی روابط بین دو کشور محسوب میشود.
علیرغم برقراری روابط دوجانبه بین آمریکا و کوبا، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه اعلام وضعیت اضطراری ملی علیه کوبا در این کشور را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
اعلام وضعیت اضطراری ملی علیه کوبا در آمریکا نخستین بار توسط «بیل کلینتون» رئیسجمهور وقت این کشور در سال 1996 (1375) صورت گرفت و اکنون در آستانه سفر «اوباما» به کوبا بار دیگر تمدید شد؛ قرار است رئیسجمهور آمریکا در ماه مارس (اسفند) به «هاوانا» پایتخت کوبا سفر کند.
در 17 دسامبر سال 2014 (26 آذر 1393) «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا و «رائول کاسترو» همتای کوبایی وی تمایل هر دو کشور برای عادیسازی روابط را اعلام کردند.
آمریکا به راهحلهای «ارگان حل اختلاف» متعلق به «سازمان تجارت جهانی» عمل نمیکند
«آنایانسی رودریگز» سفیر کوبا در سازمان ملل متحد نیز روز گذشته اعلام کرد: آمریکا به پیشنهادات و راهحلهای «ارگان حل اختلاف» متعلق به «سازمان تجارت جهانی» عمل نمیکند.
این دیپلمات کوبایی در این رابطه به اختلاف آمریکا و کوبا بر سر بند 211 قانون توقف تعقیب قضایی اشاره کرد؛ براساس این بند لیسانس تخصصی تجاری «کوبا اکسپورت» برای ثبت نشان «هاوانا کلوپ» سالهاست که مورد پذیرش واقع نمیشود.
وی افزود: بند 211 همچنان بدون کوچکترین تغییری دارای اعتبار میباشد.
«رودریگز» همچنین تصریح کرد: این بند مانع از آن میشود که دادگاههای آمریکایی نشانهای تجاری کوبا را به رسمیت بشناسند.
سفیر کوبا در سازمان ملل متحد در ادامه خاطرنشان کرد: کوبا علاقهای به ادامه درگیری ندارد و ما خود یکی از آسیب دیدگان مستقیم این اختلاف هستیم؛ کوبا از حق قانونی خود استفاده کرده و بار دیگر موضوع عدم توجه آمریکا به پیشنهادات و راهحلهای «ارگان حل اختلاف» را به این سازمان خواهد برد.
وی در ادامه عنوان کرد: این تنها بخشی از تحریمهای یک جانبه، ناعادلانه و غیرقانونی آمریکا علیه کوبا است.
آنگولا، آرژانتین، بولیوی، برزیل، چین، اکوادور، ال سالوادور، هند، جامائیکا، مکزیک، نیکاراگوئه، پرو، روسیه، اروگوئه، ونزوئلا، ویتنام و زیمباوه از جمله کشورهایی هستند که در این راستا از کوبا حمایت میکنند.