به گزارش پایگاه 598، روزنامه جام جم نوشت: اقتصاد امروز سیاستهای اقتصادمقاومتی دوساله میشود، اما همچنان دستگاههای مسئول به وظایف خود در اجرای این سیاستها عمل نمیکنند که موجب نارضایتی رهبر معظم انقلاب نیز شده است.
29 بهمن 92 رهبر معظم انقلاب، سیاست های اقتصادمقاومتی را به دولت ابلاغ کردند و دولت هم اعلام کرد که از این پس برنامههای خود را براساس این سیاستها تدوین میکند، اما کارشناسان عقیده دارند دولت در اجرای اقتصادمقاومتی خوب عمل نکرده است.
مسئولان، اقتصادمقاومتی را رد نمیکنند و میگویند که همه برنامههای وزارتخانهها و دیگر دستگاههای اجرایی بر اساس این سیاستها تدوین میشود.
در چنین فضایی، رهبر معظم انقلاب در دیدار شهریورماه با هیات دولت خطاب به مسئولان فرمودند کارهای عادی و مسئولیتهای روزانه را با نام اقتصادمقاومتی تمام نکنند و در همان جلسه دستور تشکیل ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی را هم صادر کردند.
دکتر سـاسـان شاهویســی، کارشناس اقتصادی، به جامجم گفت: اقتصادمقاومتی فرصتی بود تا بخش خصوصی و تعاونیها که مردمی هستند در اقتصاد شرکت داده شوند، اما شاهد اجرا شدن این سیاستها نبودهایم.
وی افزود: زمانی که صحبت از عملیاتی کردن سیاست اقتصادمقاومتی میشود، باید همه تصمیمات اقتصادی بر این اساس تدوین شود که مهمترین برنامه آن بودجهریزی است. اما اکنون بودجهریزی براساس اقتصادمقاومتی انجام نشده و دولت همچنان در اقتصاد حاکم است که این بزرگترین معضل و مانع اجرای اقتصاد مقاومتی است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: اگر دولت قصد داشت به صورت جدی روی اقتصادمقاومتی و پیشبرد این سیاستها کار کند، باید در مدت شش ماه نقشه راه را تدوین میکرد و در دو سالی که از ابلاغ آن گذشته است، باید نیمی از این راه طی میشد اما کوتاهیها در اجرای این نسخه شفابخش آنقدر زیاد بوده که فاصله با پیشرفت بیشتر شده است. شاهویسی گفت: کشور ما دارای منابع کمی نیست اما به دلیل عدم مدیریت، تلفات زیادی در این بخش داریم. اقتصادمقاومتی به ساماندهی این منابع و همچنین افزایش تخصص نیروهای انسانی جوان کمک شایانی خواهد کرد. نگاه دولت هنوز نسبت به اجرای سیاست اقتصادمقاومتی جدی نشده و همچنان به آن حاشیهای مینگرد در حالی که باید بهصورت جهادی روی این مساله فعالیت و حتی سرمایهگذاری زیادی کند. وی ادامه داد: هزینه کردن در اقتصادمقاومتی و تعیین زیرساختها برای این سیاستها نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود و از این بابت نباید اصلاً کوتاهی صورت بگیرد. به جای اینکه اکنون جشن شکوفایی اقتصادی را از اجرای اقتصادمقاومتی بگیریم، اقتصاد همچنان در رکود قرار دارد.
تعریف و تمجید بس است
دکتر مهدی صادقی شاهدانی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با جامجم تصریح کرد: همه وزرا و افرادی که مسئول اجرای اقتصادمقاومتی هستند، فقط به تعریف و تمجید این سیاستها بسنده میکنند در حالی که اگر این سیاستها خوب است -که حتماً اینطور است- باید عملیاتی شود. وی افزود: به نظر من برای تعریف و تمجید این سیاستها دو ماه کافی بود؛ اما اکنون در سال 94 قرار داریم در حالی که این سیاستها سال 92 ابلاغ شد، هنوز اقدامات لازم انجام نشده است. در واقع ما به جای انجام هر کاری فقط به برگزاری همایشها و نشستها بسنده کردیم.
صادقی شاهدانی اضافه کرد: اگر از یک سیاست ابلاغ شده که روی آن بسیار بحث کارشناسی صورت گرفته تعریف کنیم خوب است؛ اما در مرحله اول باید حساسیت موضوع را نسبت به راهبرد ابلاغ شده، تحریک کنیم.
برای اجرای این سیاستها باید جامعه علمی، کارشناسی و مجموعه نخبگان وارد عمل شوند، این راهبرد را مطالعه و روی موارد جزئی آن بحث کنند تا بهترین راه را برای اجرا انتخاب کنند. این استاد دانشگاه گفت: وقتی یک سیاست برای اجرا ابلاغ میشود، ابتدا باید یک جریان نخبگانی شکل بگیرد و روی تبیین علمی این موضوع کار کند.
شاید ما کمتر به این جریان پرداختیم که آیا این یک موضوع علمی است؟ آیا لازم است ابعاد علمی این سیاست مورد کنکاش و بحث قرار بگیرد و ابعاد علمی و رابطه آن با دانش را درست تعریف و دانش اقتصادی مرتبط با این موضوع را مشخص کنیم؟
چرا رهبر انقلاب از پیشرفت اقتصادمقاومتی راضی نیستند؟
پایگاه اطلاعرسانی مقام معظم رهبری به مناسبت فرارسیدن سالروز ابلاغ سیاستهای اقتصادمقاومتی، در گزارشی به بررسی دلیل نارضایتی رهبر انقلاب از اجرایی نشدن این سیاستها پرداخت و نوشت: با دقت در بیانات حضرت آیتالله خامنهای میتوان پاسخ این سؤال را «فقدانِ اقدام و عمل لازم» در این زمینه و بسنده کردن به «حرف» و در یک کلمه «برخورد شعاری و سطحی» با موضوع دانست.
ایشان در برهههای گوناگونی بصراحت این موضوع را اعلام کرده و مسئولان را به اقدام جدی و «فراتر رفتن از حرف و شعار» فراخواندهاند.