به گزارش
سرویس سیاسی پایگاه 598، دکتر باقرزاده عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در تحلیل نطق تبلیغاتی حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در خصوص انتخابات خبرگان رهبری اظهار داشت: آقای هاشمی در فیلم انتخاباتی خود سخنانی را گفتند که نیاز به توضیحاتی دارد تا مبادا در خط انقلاب، تحریف به وجود آمده و جامعه دچار برداشت غلط شود.
باقرزاده با اشاره به فیلم انتخاباتی آقای هاشمی رفسنجانی در خصوص انتخابات خبرگان اظهار داشت: اولین نکته قابل تأمل این که ایشان در سخنان خود به نقل خاطراتی از مجلس خبرگان و انتخاب مقام معظم رهبری در مجلس خبرگان پرداختند. اصل مهم فقهی و عقلی در معتبر بودن حکایت و حدیث، این است که گوینده سخن، مورد وثوق باشد؛ از آن جا که آقای هاشمی در دوره اخیر خاطرات و اخباری را نقل کرده اند که حتی مضحکه مردم عادی هم شده و معلوم می شود که وثاقت لازم را ندارند، خاطرات ایشان، باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. مخصوصا این که مشروح مذاکرات خبرگان وبرخی افراد ثقه ای که در جلسه حضور داشتند، هم اکنون نیز هستند.
وی با اشاره به این که در فیلم انتخاباتی آقای هاشمی به لزوم رعایت امانت داری در انتخابات و نتایج آن و نظایر آن اشاره شده است، ادامه داد: نکته قابل تأمل دیگر در این فیلم، همین اظهارات ایشان در جهت شبهه افکنی در صحت انتخابات است؛ معلوم نیست چرا عده ای اصرار دارند که در انتخابات و نتایج آن ها شبهه ایجاد کنند؛ این در حالی است که مکانیزم انتخابات ایران به گونه ای است که اصلا امکان جابه جایی آراء به گونه ای که نتیجه انتخابات را تغییر بدهد وجود مدارد.
دکتر باقرزاده افزود: هر کس الفبای نظام انتخاباتی ایران را بشناسد، متوجه می شود که تقلب مؤثر در انتخابات ایران امکان ندارد؛ حتی وابستگان جریان فتنه نیز بارها اقرار کرده اند که امکان تقلب وجود ندارد. اما باز هم عده ای دوست دارند به شبهه افکنی در مورد انتخابات بپردازند.
وی با اشاره به اهداف عده ای که در روند انتخابات شبهه ایجاد می کنند و حتی مشارکت های مردم در انتخابات های اخیر را که جزء بهترین مشارکت ها بوده، زیر سئوال ببرند، ادامه داد: در واقع این عده قصد دارند همه گزینه ها را حفظ کنند تا اگر رأی نیاوردند بتوانند زمینه را برای ادعای تقلب و حضورهای خیابانی آماده کنند؛ در حالی که باید به آن ها گفت اگر واقعا دست اندرکاران انتخابات قابل اعتماد نیستند، چرا ثبت نام می کنید؟
این استاد علوم سیاسی با اشاره به سومین نکته قابل تأمل درباره اظهارات هاشمی در نطق انتخاباتی ادامه داد: آقای هاشمی بحثی را در مورد جمهوری اسلامی مطرح کردند که خلاصه آن این بود که جمهوریت و اسلامیت دو رکن این نظام است؛ جمهوریت همان انتخابات و رأی مردم است و اسلامیت هم به ولایت فقیه است که البته ولایت فقیه نیز به رأی مردم است! در واقع ایشان ولایت فقیه را نیز به رأی مردم دانستند.
وی خاطر نشان کرد: آیا در ادبیات امام (ره) ، ولایت به رأی مردم است؟ آیا حضرت زهرا (س) مدافع ولایتی بودند که به رأی مردم بود؟ آیا این سخنان تحریف ادبیات شیعه نیست؟
حجت الاسلام باقرزاده ادامه داد: اصلا ادبیات شیعه در برابر سقیفه این بود که ولایت ربطی به انتخاب مردم ندارد. بلی، باید به این نکته توجه داشت که اجرء حق حاکمیت و ولایت بدون مقبولیت مردمی، محقق نمی شود، اما این ربطی به انتخاب ولی ندارد.
وی با اشاره به این که قلب انقلاب اسلامی همین ولایت فقیه است و تحریف آن، تحریف انقلاب اسلامی است ادامه داد: در واقع مردم با انتخاب خبرگان، ولی فقیه را به وسیله متخصصین، شناسایی – و نه تعیین – می کنند. لذا ولایت، انتخابی نیست، بلکه انتصابی است.
باقر زاده در پایان خاطر نشان کرد: در صورتی که ولایت را – مانند نظر آقای هاشمی در نطق انتخاباتی – امری انتخابی بدانیم، در امر رهبری باید همه گرایشات اجتماعی وجود داشته باشد، ولو آن که گرایش نادرستی باشد، اما در نظریه انتصابی ولایت فقیه باید اشبه افراد به امام عصر (عج) باشد. در این نظر، رأی مردم به مثابه بیعت با ولی فقیه است، اما به منزله تعیین ولی فقیه نیست.