به گزارش پایگاه 598، روزنامه «حمایت» در یادداشتی از «حسین کنعانی مقدم»نوشت:
همزمان با اقدامات ایران در راستای اجرای برجام و رفع پارهای از تحریمها، مقامات آمریکایی هر روز برگ جدیدی از اقدامات خصمانه خود در دوران پسابرجام را رونمایی میکنند؛ از وضع قانون جدید برای ایجاد محدودیت در قانون معافیت ویزای اتباع 38 کشور تا مصوبه مجلس نمایندگان برای تحت تعقیب قراردادن برخی مقامات ایرانی. آخرین و جدیدترین مورد از خصومت آمریکا گزارشی است که روز گذشته منتشر شده است. خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای سیاسی و بانکی آمریکا طی گزارشی تصریح کرده است که علیرغم لغو برخی از تحریمها پس از توافق هستهای، تحریمهای مربوط به «تروریسم» و «حقوق بشر»، ایران را همچنان خارج از محدوده فعالیت بانکهای آمریکا نگه میدارد و حتی بر فعالیت بانکهای خارجی نیز تاثیر دارد.
آمریکا پیش از آغاز مذاکرات، به واسطه کشورهای دیگر به مقامات کشورمان وعده داد که همزمان با حل موضوع هستهای، تمام تحریمها را طی ظرف زمانی 6 ماهه لغو خواهد کرد اما اکنون مدعیاند که تحریمهای این کشور علیه ایران در زمینههای تروریسم، نقض حقوق بشر یا برنامه موشکی، مشمول تعهدات برجام نیست. حتی اخیراً یکی از مقامات ارشد وزارت خزانهداری آمریکا به شبکه سیانان گفته است که به دنبال فرصتی بودهاند تا اقدامات تکمیلی علیه ایران را انجام دهند و نقض حقوق بشر و حمایت ایران از تروریسم این فرصت را به آنان داده است !! برخی از جریانات داخلی، پیش از رفع تحریمهای هستهای با خوشخیالی بر این گمانه تاکید میکردند که با رفع شالوده تحریمها، بقیه مشکلات کشور با ابرقدرتها برطرف خواهد شد و بهانهای برای فشار باقی نخواهد ماند. غافل از آنکه ماهیت استکبارستیزی و استقلالطلبی انقلاب اسلامی همیشه و هر جا منافع غرب را تهدید کرده و گمان اینکه نظام سلطه روزی دست از خصومت برداشته و به خواست ملت ایران سر تسلیم فرود آورد، عاری از واقعیت است.
حقیقت آن است که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، سیاست غرب و
خصوصاً آمریکا فشار بر جمهوری اسلامی بوده و تحریمها در سالهای اخیر فقط
تشدید شده است. مرور اظهارات مقامات آمریکایی مؤید این حقیقت است و مروری
کوتاه به گذشته کافی است تا ابعاد این خصومت روشن شود. پیش از اجرایی شدن
برنامه اقدام مشترک، گرچه موضوع هستهای از نظر غرب، دلیل عمده تحریمها
بود، اما مقامات کاخ سفید بارها اعلام کرده بودند در مسائل گوناگون با
ایران اختلافات اساسی و عمیق دارند.
زمانی که اساساً بحث هستهای در ایران مطرح نبود، آمریکا از هیچ توطئهای
برای مقابله با انقلاب اسلامی فروگذار نکرد. طراحی کودتا، تجهیز و
سازماندهی گروههای تروریستی برای ایجاد بیثباتی و بحران، دامن زدن به
احساسات فرقهگرایانه با هدف تجزیه کشور، حمایت همه جانبه از عراق در حمله
نظامی هشتساله به ایران، اقدام نظامی مستقیم به پشتیبانی از متجاوز و هدف
قرار دادن هواپیمای مسافربری، برنامهریزی و اجرای انقلابهای رنگی در
سالهای 88 و 78 تنها بخشی از منظومه خصمانه آمریکا علیه کشور ماست.
آیا این مجموعه اقدامات آمریکا و متحدانش علیه ایران در بیش از سه دهه گذشته به خاطر مسائل هستهای، حقوق بشر یا حمایت از تروریسم بوده یا مسئلهای دیگری ورای آن قرار دارد؟ شواهد غیرقابل انکار نشان میدهد که موضوع هستهای، بهانه فشار بوده نه دلیل فشار و اکنون که موضوع هستهای کشورمان با کش و قوسهای فراوان به این نقطه رسیده، بهانههای حقوق بشری و اتهامات تروریستی را علم کردهاند.
با اندک تأملی میتوان دریافت که نپذیرفتن سلطه آمریکا از سوی ملت ایران از یک سو و حرکت شتابان و رو به جلوی کشورمان در حوزههای گوناگون به ویژه در حوزه علوم تخصصی و پیشرفته از سوی دیگر، دلیل اصلی این فشارها و تحریمها است. حرکت پرشتاب ملت ایران بر پایه هویتی مستقل و خارج از اراده قدرتهای استکباری شکل گرفت و روشن است که موفقیتهای به دست آمده در این مسیر – علیرغم پارهای از مشکلات – غرب به رهبری آمریکا را نگران کرده باشد.
آنها از ابتدا نگران دستیابی ایران به آنچه که تحت عنوان «سلاح هستهای»، «نقض حقوق بشر» و «حمایت از تروریسم» مطرح میکردند نبودند بلکه دغدغه آنان، تبدیل شدن کشورمان به یک الگوی پیشرو و موفق برای دیگر کشورهای عقب نگهداشته شده، تحت ظلم و توسعه نیافته است. نگرانی اصلی غرب، تحقق آرمان تمدن اسلامی و پیریزی آن در هزاره سوم به نحوی است که جابجایی قدرت و تمدن را به صورت عینی محقق کند.
دولت آمریکا که اکنون بلیط اتهامزنی به ایران را بر سر مساله هستهای باطل
شده میبیند، روی نقاط دیگری دست گذاشته که از قضاء، مسائلی اساسی از منظر
آموزههای اسلام به شمار میآیند. «حقوق بشر» در دین مبین اسلام،
کاملترین و جامعالاطرافترین حقوقی است که تاریخ بشریت به روی خود دیده
است و «حمایت از تروریسم» بر اساس مبانی شریعت، غیرانسانی و غیرعقلانی است.
به همین دلیل یعنی، ضعف منطق و استدلال عقلانی مدعیان طرفداری از حقوق بشر
و مبارزه با تروریسم، شاهدیم که هر روز فجایعی علیه بشریت از سوی آنها در
منطقه و جهان رخ میدهد.
گزارش اخیر رویترز و گزارشهای پیش و حتی پس از آن، چیزی جز تحقق پیش بینی رهبر انقلاب نیست که در آستانه حصول توافق هستهای، بر بیاعتمادی دیرین به آمریکا تاکید کردند و پیشاپیش از بهانه جوییهای بعدی آمریکا (در مسائلی نظیر تروریسم، حقوق بشر، موشکی و...) سخن گفتند. اکنون، انتظار آن است که مسئولین کشورمان هم با صلابت و صراحت در برابر عهدشکنی آمریکایی موضع بگیرند و با جدیت بیشتری خود را برای پیمان شکنیهای بعدی آمریکا و متحدانش آماده سازند. نزدیکترین گمانه این است که احتمالا مقامات کاخ سفید تلاش میکنند آستانه تحمل ایران در شرایط پسابرجام و وضع دوباره تحریمهای ظالمانه را بسنجند و براساس واکنش ایران برای عهدشکنیهای بعدی خود برنامهریزی کنند. در پایان لازم است بار دیگر ماهیت عهدشکن آمریکا را از زبان رهبر حکیم انقلاب مرور کنیم، آنجا که فرمودند: «… برخی ها لبخند دشمن را باور میکردند اما به تدریج پشت صحنه این وعدهها را فهمیدند و متوجه شدند که دشمن چه راحت دروغ میگوید و چگونه بدون واهمه و دغدغه عهد شکنی میکند و بدون احساس خجالت زیر حرف و قولش می زند...» (1390/4/11)