کد خبر: ۳۶۲۴۶
زمان انتشار: ۰۰:۳۲     ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
طبیعتاً بستن تنگه هرمز با زنجیر نخواهد بود(!) ؛‌ نیروهای مسلح ایران به مدت بیش از دو دهه است که با بودجه های قابل توجه و حمایت های گسترده مسوولان کشور ، مدرن ترین و متنوع ترین سلاح های ضدکشتی را تولید و انبار کرده اند.
عصرایران، در ماه های اخیر " تنگه هرمز"‌ شاه کلید روابط خصمانه ایران و آمریکاست ؛ از زمانی که آمریکایی ها بحث تحریم نفتی ایران را مطرح کردند ، تهران نیز این پیام را علنی کرد:‌ اگر نفت ما صادر نشود ، نفت کس دیگری هم از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.

سپس مانور نظامی ارتش ایران در تنگه هرمز برگزار و نحوه بستن تنگه تمرین شد. قرار است در ماه جاری نیز مانور دیگری توسط سپاه در همین منطقه برگزار شود.

آمریکایی ها هم تهدید کردند اگر ایران تنگه را مسدود کند ، آنها واکنش نشان خواهند داد. قضیه به حدی بالا گرفت که حتی اوباما نیز پیامی به عالی ترین مقام جمهوری اسلامی ایران فرستاد و تنگه هرمز "خط قرمز"‌ ایالات متحده دانست و در همان حال بر مذاکرات مستقیم نیز تأکید کرد.
خلیج فارس و بستن تنگه هرمز

حال سخن این است که آیا ایران می تواند تنگه را ببندد و اگر بست ، چه اتفاقاتی می تواند متصور باشد؟! در این نوشتار می کوشیم به این سوال ها پاسخ دهیم.

ایران چه زمانی تنگه هرمز را خواهد بست؟

تهدید به بستن تنگه هرمز ، مانند گیوتینی است که تا فرو نیفتاده ، می تواند به عنوان اهرم فشار مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین ، ایران تا حد امکان از فرود آوردن این گیوتین تهدیدآمیز اجتناب خواهد کرد.

در عالم سیاست ، صرفاً‌ این مهم نیست که چه کاری انجام دادی ، بلکه این نیز مهم و گاه مهم تر است که چه کاری می توانی انجام دهی.
همین که طرف های مقابل ایران به این باور برسند که ایران توانایی بستن تنگه هرمز را دارد ، خود عامل بازدارنده و اهرم فشار و چانه زنی است.

فرود آوردن گیوتین "مسدودسازی هرمز"‌ زمانی رخ خواهد داد که تهدید غرب در تحریم نفتی ایران به حد تکمیل برسد و واقعاً مانع از فروش نفت ایران در دنیا شوند و نیز فشارهای اقتصادی بر ایران به حدی برسد که ایران چاره ای جز مقابله خصمانه نداشته داشته باشد.

به بیان دیگر اگر ایران مجبور باشد ،‌ اقدام به بستن تنگه خواهد کرد تا اقتصاد کشورهای متخاصم ( چه کشورهای عربی که با افزایش تولید نفت خود بر خلاف سهمیه اوپک راه را برای تحریم ایران هموار کرده اند و چه کشورهای غربی که بانی تحریم علیه ایران هستند) را دچار آسیب متقابل کند.
راهبرد تهران ، "تقسیم زیان های تحریم ایران" است.

بستن تنگه هرمز چگونه محقق می شود؟

طبیعتاً بستن تنگه هرمز با زنجیر نخواهد بود(!) ؛‌ نیروهای مسلح ایران به مدت بیش از دو دهه است که با بودجه های قابل توجه و حمایت های گسترده مسوولان کشور ، مدرن ترین و متنوع ترین سلاح های ضدکشتی را تولید و انبار کرده اند.

اگر تا پیش از این بستن تنگه هرمز صرفاً با نیروهای دریایی و تجهیزات ساحل به دریا مسیر بود و دشمن نیز می توانست با غلبه بر نیروی دریایی و ساحلی قضیه را منتفی کند ، هم اکنون انواع موشک های ضدکشتی ایران می توانند نه تنها از سواحل که حتی از استان آذربایجان غربی و خراسان شمالی هم به سمت کشتی ها در تنگه هرمز شلیک کنند.
علاوه بر این موشک های بالستیک ، موشک های میان برد (مانند قارعه و نصر1) قادرند از کنار آب های خلیج فارس تا عمق خاک استان کرمان ، تنگه را مدام موشک باران کنند.

همچنین مین گذاری تنگه هرمز مخصوصاً با استفاده از قایق های تندرو - که به تیراژ زیاد در اختیار نیروهای مسلح ایران قرار دارند و بسیار هم مدرن و مجهزند - می تواند تنگه را ببندد ؛ حال بماند راکت ها و توپخانه ساحلی و قایق های پرنده و هواپیماهای بدون سرنشین و ... ایران.
تنگه هرمز

نکته این که تمام عرض تنگه هرمز برای کشتی های بزرگ و نفت کش ها قابل عبور نیست و تنها کانالی به عرض حدوداً 10 کیلومتری معبر نفتکش ها و کشتی های عظیم الجثه است. بنابراین بارش مداوم تیر بر یک کانال بسیار کوچک 10 کیلومتری کار سختی نیست.

بعد از بستن تنگه هرمز چه اتفاقی می افتد؟

این سوال مهم تری از نحوه بستن تنگه هرمز است ؛ بعد از بستن تنگه هرمز چه اتفاقی می افتد و آیا ایران می تواند همچنان تنگه را بسته نگه دارد؟

به فرض این که ایران اعلام کرد از ساعت یک دقیقه بامداد فردا اجازه عبور کشتی از تنگه را نخواهد داد و عبور کنندگان را موشک باران و غرق خواهد کرد.

طبیعتاً بعد از این تهدید ، هیچ شرکتی ریسک نخواهد کرد تا کشتی و سرنشینان آن را به خطر بیندازد و از زیر باران موشک و از میان مین هایی که هر لحظه ممکن است منفجر شوند عبور دهد.

اینجاست که اولین کشتی عبوری که ممکن است با لابی آمریکا و با اسکورت ناوهای آمریکایی صورت بگیرد تعیین کننده خواهد بود.
اگر این کشتی مورد حمله ایران قرار نگیرد و بعد از ان هم روند عبور و مرور طبق روال معمول انجام شود ،گیوتین ، بی آنکه گردنی را بزند فرودافتاده و ایران قضیه را باخته است . لذا بدیهی است که وقتی ایران "مجبور"‌به اعلام مسدودی تنگه شده ، "مجبور"‌به اعمال مسدودی ان نیز خواهد بود و اولین انفجارها شکل می گیرد و قیمت نفت با جهشی بی سابقه مواجه می شود.

در چنین شرایطی آمریکا دو راه بیشتر ندارد:‌یا دست روی دست بگذارد و برغم آن همه ادعا و قدرتمندی ، تماشاگر تسلط ایران باشد یا آن که وارد معرکه شود تا تنگه را بگشاید و جریان انرژی را به حالت عادی درآورد.

طبیعتاً امریکا نیز مانند ایران نمی خواهد از پیش بازنده باشد و لذا تصمیم به اقدام خواهد گرفت. اما قضیه این است که چه اقدامی؟ اگر پروسه بستن تنگه هرمز در همان تنگه و سواحلش بود ، شاید می شد با یک نبرد دریایی سنگین ، نیروهای دریایی و ساحلی ایران را شکست داد و با استقرار تعداد بیشتری از یگان های دریایی آمریکایی ، امنیت نفتکش ها را تأمین نمود ولی قضیه اینجاست که طرف دریایی نیروهای آمریکایی ، ناوها و ناوچه های متعارف نیستند که با چند موشک بتوان کارشان را ساخت و به زیر آبشان فرستاد بلکه چالش اصلی آنها حجم انبوه و نامتقارن قایق های تندروی جنگی است و مهم تر این این ها ،‌موشک هایی که نه الزاماً از نقاطی ثابت در ساحل که از نقاط متحرک در همه جای ایران به سمت آن 10 کیلومتر شلیک می شوند و عملاً تنگه را ناامن و مسدود می نمایند.

اینجا باز هم امریکا بین سه تصمیم قرار می گیرد:‌
-کنار آمدن وضعیت پیش آمده
-مذاکره با تهران و دادن امتیازات برای بازگشت به شرایط قبلی
-از بین بردن عوامل تهدید تنگه هرمز ؛ بدین معنا که ارتش ایالات متحده ، جنگ را فراتر از درگیری در دریا و حوزه پیرامونی کشتی ها و نفتکش ها به عمق خاک ایران ببرد و بکوشد تمام موشک اندازهای متحرک ایران را شناسایی و منهدم کند.

بدیهی است که حالت نخست به معنی شکست آشکار آمریکاست و لذا این گزینه قطعاً در دستور کار ایالات متحده قرار نخواهد گرفت.
می ماند دو گزینه بعدی که اجرای هر کدام از آنها بستگی تام به شرایط ان زمان دو حریف دارد. اگر آمریکا و متحدانش در شرایطی باشند که بدانند در صورت حمله به ایران پیروز میدان هستند در این گزینه تردیدی نخواهند داشت و الا رو به مذاکره خواهند آورد زیرا اقتصاد آنها نمی توان برای مدت طولانی با قیمت های نجومی انرژی ادامه حیات دهد.
کشتی بعد از حمله

اقدام احتمالی آمریکا برای نابودسازی توان موشکی ایران در عمق خاک ایران ، به معنای حمله نظامی به تمامیت ارضی تلقی می شود و جنگ تمام عیار نتیجه ان خواهد بود.

اما قضیه اینجاست که برای آمریکا بعد از دو تجربه ذی قیمت افغانستان و عراق ، حمله نظامی به کشور ثالثی در منطقه هرگز در اولویت نیست. نظامیان آمریکا و متحدانشان یک دهه بعد از اشغال افغانستان ، هنوز تلفات می دهند و این اواخر هم کاخ سفید اعلام کرده که حاضر به گفت و گو با طالبان است، همان طالبانی که برای نابودی شان به افغانستان حمله شده بود!

هر چند حمله آمریکا ، برای ایران بسیار خسارت بار خواهد بود و حتی می توان بیشتر از خسارات وارده بر آمریکا بر ما لطمه وارد می شود چون ما در خاک خون می جنگیم و در این باره نمی توان شعار درمانی کرد ولی آمریکایی ها در تصمیم خود برای حمله به ایران ،‌ خسارت های وارده به ایران را در نظر نخواهند گرفت بلکه در وهله اول آسیب هایی که خود متحمل خواهند شد را محاسبه می کنند و اتفاقاً همین حسابگری هوشمندانه غربی است که تا کنون آنها را از حمله نظامی به ایرانی که اساساً قابل مقایسه با عراق و افغانستان نیست ، بازداشته است.
ناو آمریکایی

به فرض حمله آمریکا به ایران ، یقیناً اوضاع تنگه هرمز ، نه تنها بهتر نمی شود بلکه آتش افروخته شده در هرمز به کل منطقه نیز سرایت می کند و عواقبی به همراه خواهد داشت که هیچ کس از گستردگی و طول مدتش خبر ندارد.
بنابراین ، حمله فراگیر به ایران نیز برای گشودن هرمز ، نقض غرض خواهد بود.

بنابراین ، اگر قرار باشد حمله ای فراگیر به ایران صورت گیرد ، تصمیم گیری درباره آن ، صرفاً جنبه های تاکتیکی برای بازگشایی تنگه نخواهد داشت ، بلکه الزاماً تابعی از راهبرد کلی آمریکا در قبال ایران خواهد بود. بنابراین دغدغه استراتژیک آمریکا می تواند این باشد که اقدام ایران به بستن تنگه هرمز ، قبل از زمانی باشد که آمریکا و متحدانش مهیای حمله به ایران هستند.

لذا آمریکایی ها از همین الان تمام تلاش های خود را معطوف این کرده اند که اساساً نگذارند کار به عملی کردن تهدید ایران در بستن تنگه هرمز برسد زیرا در چنان وضعیتی یا باید وارد جنگ با ایران با آینده نامعلوم - برای هر دو طرف - شوند و یا مذاکره کنند و امتیاز دهند.
امضای اوباما


هم از این روست که در پیام اخیری که اوباما برای رهبری ایران ارسال کرده ،‌بعد از تهدید درباره بستن تنگه هرمز ، دعوت به مذاکره هم وجود دارد؛ این گزینه ای عاقلانه برای آمریکایی هاست که به جای مذاکره در شرایط جنگی برای بازکردن تنگه ، در شرایط غیرجنگی حاضر برای نبستن تنگه مذاکره کنند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳۴
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
sharmandeh
UNITED STATES
۰۶:۴۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۱۰
۳
جالب اما در مورد گزینه سوم یا همان جنگ ایا لات متحده امریکا
با ایران خیلی اتفاقا ت دیگه هم میفته البته بنده هم دعا میکنم که کار به اینجا نکشه
چون خون های بیگناه بسیاری ریخته میشه و این جنگ میشه جنگ جهانی سوم
چون روسیه و چین از همین حالا مواضعشان را مشخص کرده اند که به نفع ایران
وارد میشند از آنطرف لبنان و سوریه و حماس و عراق وحتی کره شمالی و خیلی
کشور های دیگه هم که دل پر خونی از امریکا دارند و فقط منتظرند بیکار نخواهند
نشست بنده هم بعید میدونم که امریکا به چنین حماقتی برسه مگر این که یک احمق
و دیوونه دیگری مثل جرج دبلیو بشه رییس جمهور که نمونه اش فعلا ریک سنتروم
کاندیدای جمهوری خوا ه هست
پاسخ
شایان
MALAYSIA
۱۲:۰۴ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۴
۲
با سلام. ممنون از تحلیل بسیار دقیق شما. با این فرض ما قبل از اینکه امریکا و متحدانش بتوانند خودشان را اماده کنند و زمان در اختیار داشته باشند باید شرط بگذاریم که یا شرایط ما رو بپذیرند و یا تنگه رو میبندیم . چون در جنگ احتمالی زمان تعیین کننده هست و اگر امریکا کاملا اماده نباشه احتمال اینکه جنگ طولانی بشه هست و این به ضرر اونهاست و اقتصادشون هم نمیتونه تحمل بسته موندن تنگه هرمز رو داشته باشه . مورد دیگه ما باید از تاکتیک حزب اله در مقابل اسراییل یعنی جنگ و گریز و ثابت نماندن در یک جا همچنین از موشکهایی که به سکو نیاز نداشته باشه استفاده کنیم تا بتوان زمان زیادی تنگه رو بسته نگه داشت. یا علیدر نزدیکی تنگه هرمز استفاده کنیم .
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۰۹ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۷
۲
وقتی که امریکای جنایتکار ومتحدان بی شعورش تصمیم بگیرند که تحریم نفتی ایران اسلامی راانجام دهندکه غیرقانونی وبرخلاف قوانین بین اللملی است به طوررسمی واردجنگ شده اند و بستن تنگه هرمز بسیارمنطقی وقانونی است وایران هم مثل کشورهای دیگرنقت خودرا ازراه دیگر میفروشد وامریکا واتحادیه اروپا بالاترین زیان راخواهنددید وبیشترین فشاربرامریکای جنایتکارومتحدانش واردخواهدشد
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۲۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۴
۳
آمريكا و متحدانش پاي بند به قوانين بين الملل در خصوص جنگ نيستند و احتمال جنگ هسته اي بسيار زياد مي شود كه در اين صورت ما بيشتر خسارت ميبينيم
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۲ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۰
می دانید که به آن هم باید فکر کرد. در شرایط عادی سیاست رسمی عدم استفاد ا
fardin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۳۴ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰
به نظر من اگه جنگی اتفاق بیفته آمریکا از بمب اتمی استفاده نمیکنه چون یه قانونی تو جنگ هست که هر سلاحی که طرف مقابل استفاده کنه این طرف هم مجوز استفادشو داره
آمریکا هم که مطمئن نیست که ایران بمب اتم یا لااقل تکنولوژی ساختشو نداره
منصور
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۶:۵۶ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۸
۳
امریکا را بیش ازانچه هست بزرگش کردیم وگرنه هیچ غلطی نمی تونه بکنه
پاسخ
افلیج نکته سنج
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۳۵ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۹
۷
از قدیم گفتن سنگ بزرگ نشونهء نزدنه!
" اگر " گیوتین رو بالا ببیرم... "اگر " گیوتین رو پائین بیاریم...
بابا... تا تکون بخوری آمریکا با روزی چند صد سورتی پرواز در روز، تموم زیر ساخت های کشورت رو بمباران کرده بدون اینکه بتونی هواپیمائی توی آسمون ببینی!
صبح بیدار میشی میبین توی افغانستانی!
پاسخ
خانم خونه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۲ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۰
آهای نکته سنج معلومه خیلی ترسیدی یه نگاه به خودت بکن ببین .... نترس امریکا هنوز از شجاعت رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس درشوک به سر میبره همون موقع ههم هییچ غلطی نتونست بکنه چه برسه حالا که ایران از گذشته قوی تر شده یه پیشنهاد برات دارم اگه پول داری سکه و ارز نخر برو سوراخ موش بخر بیشتر به دردت میخوره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۵ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۰
اخ که چقدر دلشان می خواست که می شد! ما طرفدار صلحیم ولی لطفا به گاوها و چیزهای دیگری که آمریکا زاییده است نگاهی کنید. شرایط ما هم قابل مقایسه با دیگران نیست. هرچه بیشتر آماده شویم احتمال جنگ کمتر است. راه این است. آمادگی بیشتر.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۱:۰۷ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۰
۷
۱
جنگ اینطور که شماها فکر می کنید نیست پس شب وروز دعا کنید جنگ نشود .ضمنا روی روسیه -چین -سوریه و.....حساب نکنید؟
پاسخ
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۲۰ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۰
ما نیازی به روس چین سوریه نداریم .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۴۷ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۰
۱
۳
همه ی تحلیل هایی که شما کردید درست و جالب بود.
ولی اگه جنگ هسته رو امریکا شروع کنه چی؟!؟!؟!
واااااااااااااااای چی میشه؟!؟!؟
پاسخ
جواد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۴۳ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۰
۶
۳
ممنون از تحلیلتون
من یکی از جامونده های جنگم که قابل نبودم شهید بشم اگه آمریکا حمله کنه که فکر نکنم اینقدر احمق باشه خیلی دلم میخواد دیگه جا نمونم مثل من هم زیادن . اون دوستانی هم که میترسند تو خونه بمونن
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۰۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۰
۵
۲
اتفاقا تجربه خوبی است !!! آنوقت تنگها را سفت تر میبندیم . گردن را بالا میگیریم . ثابت میکنیم مثل شهدایمان اهل خواری وذلت نیستیم . وباید روی خود حساب کرده و از مایه خود به اهداف افتخار آمیز دست پیدا کنیم .
پاسخ
مصطفي سمندري
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۴:۰۶ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
با عرض سلام و خسته نباشيد
پيش بيني شما تا شش ماه اينده در منطقه و ايران از نظر اوظاع سياسي و اقتصادي چيست؟
با تشكر
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۰۴ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۰
دوست عزیز خاطر جمع باش هیچگونه اتفاق خاصی نمی افته تمام این هیاهوهای جنگ که توسط دشمنان ایران مخصوصاً امریکا و اسرائیل راه افتاده بجهت انتخابات درپیش روی مجلس در ایران و هم انتخابات ریاست جمهوری امریکا است ، امریکا حتی تصور جنگی چون با ایرانی که گلوی گاه انرژی دنیا را دارد را نمی کند ، اوضاع تا شش ماه آینده ، سقوط سران کشورهای عربی ، از نظر اقتصادی با توجه به تورم جهانی و بروز تنش های سرد سیاسی و غیره کمی تاثیر گذار خواهد بود.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۱۱ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
۴
۱
بحث جنگ به نظر من فقط اهرم فشار است ومی خواهند ببینند مسئولان کشور ما نسبت به مواضع شان کوتاه بیایند آمریکا تنهایی قادر به جنگ با ایران نیست
پاسخ
آشنا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۸:۱۹ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
۵
۳
اخ اگه جنگ بشه چی میشه!
هنوز هیچی نشده باید خاکستر اسراییلو جمع کنه بریزه توی...!
پاسخ
بهروز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۱۳ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
۳
۲
ایرانیان از جنگ نترسید که ما قومی ترسو نیستیم . افتخارات تاریخی هرکشوری به جنگهای ان کشور است و ما ایرانیان با وجود این که در حساس ترین نقطه جهان هستیم پر افتخارترین کشور هستیم وحتی شکستهای ما هم پر از افتخار است مانند جنگ چالدران که همه سربازان ایرانی تا پای جان مبارزه کردند
و حتی یک ایرانی تن به اسارت نداد
ایرانیان امریکا و متحدانش مانند باد کنکی هستند که فقط باد شده اند .
نه تنها من بلکه هیچ ایرانی طرفدار
جنگ نیست ولی اگر جنگی بشه ما امپراتوری ایران را جشن میگیریم .
پاسخ
fardin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۳۹ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰
درسته
ترس برادر مرگه
میگن یه شطرنج باز اول تو ذهنش باخت میده بعد رو صفحه
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۲۷ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰
۱
۳
طبق فرامایشات امام راحل امریکا مانند سگ میباشد که همیشه در حال پارس کردن است همانطور وقتی انسان در مقابل پارس کردن یک سگ می ایستد و عکس العملی نشان نمی دهد آن سگ پس از پارس کردن و خسته شدن دمشو روی کولش میزاره می ره ولی وای به روزی که انسان در مقابل این پارس کردنها پا به فرار بذاره .......
پاسخ
حمید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۱:۵۴ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۰
۳
۱
اگر یه وجب از ایران نباشه می خوام دنیا نباشه بلد نیستم شعار بدم فقط یک کلام تو رگ بچه ایرونی شیعه خون سرخ شهادته پس از هیچ کس و هیچ چیز نمی ترسه تا وقتی که الگوش امام حسین (ع) باشه ، یا علی
پاسخ
يا علي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۵ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۰
۱
۱
با تشكر از همه نظرات . يكي گفته جنگ خسران داره . يكي از شجاعت ملت و جوانهاش گفته . اين ها از روي تعقل و تفكر است . من مي گويم بيايم به مسئولين و رهبرمان اعتماد كنيم . امام راحل مي فرمايد : پشتيبان ولي فقيه باشيد تا به مملكت شما اسيبي نرسد . اين را نصب العين خودمان قرار بديم كفايت مي كنه . در جايي ديگر امام مي فرمايد : آمريكا هيچ غلطي نمي تواند بكند . و سخن آخر حضرت امام : من با اطمينان مي گويم اسلام ابرقدرت ها را به خاك مذلت مي نشاند . يا علي
پاسخ
aha
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۲۸ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۰
۲
۱
ترمز در هرمز(این است سرنوشت متجاوز









ترمز در هرمز(این است عاقبت متجاوز)
پاسخ
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۴ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۰
۵
۱
مطمئنا آمریکا و همدستانش دیگر زبون تر و خوارتر و ذلیل تر از آنند که به ایران چپ نگاه کنند و فقط مثل سگ از راه دور پارس میکنند !
هیچ غلطی نمی توانند بکنند!
پاسخ
لات
UNITED STATES
۰۳:۰۵ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰
۰
۲
تا چارتا بامرام مثل داشتان ھس نہ امریکا،دنیام نمیتونہ وق وقہ اضافی بکنہ،یاعلی
پاسخ
زرگر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۳۳ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰
۰
۳
ما حماسه هشت سال دفاع مقدس جانانه به دشمنان قسم خورده نشان دادایم دیگه از چه میترسیم مرگ برمنافق مربرگ امریکاه جنایتکار
پاسخ
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۴۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰
۲
۱
هر چقدر هم مردم زیر فشار امورات زندگی باشند و تو خودشون بریزند و تحمل کنند :حضور اجنبی و جولان اون رو نمیتونن تحمل کنند. کافیه یه موشک پرت کنند . اینجا رو از ویت کنگ ها تو ویتنام براشون بدتر و جهنمی تر میکنیم چون هم تکنیک و دانش نظامی ما الان در بالاترین سطح قرار داره . هم غیرت و جان فشانی تو هر ایرونی هست که آمریکا این چیزها رو تو عراق و افغانستان تجربه نکرده.
پاسخ
بنده فقط خدا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۲۸ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۲
۰
فقط بايد هواپيماي مسافربريمون از روي خليج فارس عبور نكنه ، يهو ديدي پق پق
اونوقت جنگ شروع نشده تمام ميشه!
پاسخ
علي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۱۳ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۰
۴
۰
متاسفانه برخي دوستان تحليل هاي متعصبانه و نظرات بعضا كودكانه ميدهند. البته كه ما براي دفاع از كشور درنگ نمي كنيم ولي خواهشا فقط به بودجه وزارت دفاع آمريكا هم توجه كنيد كه بيش از كل بودجه كشور ماست. توان نظامي آمريكا رو اصلا در مقايسه با ايران قرار نديد. بنده هم موافقم كه اصلا رو چين و روسيه حساب نكنيد. سوريه و امثالهم نيز بايد زور بززند تا مملكتشونو به باد ندند، كمك به ما پيشكش.
پاسخ
ایرانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۳:۳۱ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
علی آقای عزیز,هیچ آدم عاقلی دوست نداره که جنگ بشه اما عقل میگه که کشوری مثل ایران که در زمان جنگ تحمیلی با کمک کشورهای عربی و غربی منطقه به صدام از جمله آمریکا و فرانسه و آلمان و در شرایطی که خیلی وقتها رزمنده های ما حتی با سلاح های معمولی محلی به جنگ میرفتن ,تونسته به تنهایی در برابر 32 کشور بایسته ,پس نشون میده که فقط سلاح و بودجه نظامی نمی تونه ملاک باشه بلکه همت و جانفشانی و ... هم در کنار سلاح و بودجه ای که شما رو ترسونده , مهمه که این روحیه رو توی جنگ بهشون نشون دادیم. آمریکایی ها میدونن که جنگیدن با ایران مرد میخواد و اونا مردش نیستن برادر. این صرفا تعصب نیست واقعیته.
پاسخ
محمد
UNITED STATES
۱۸:۲۹ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
اگه جنگ با امریکا رخ بده امریکا تمام ساختارهای اقتصادی مارا از بین میبره مثل پالایشگاهها .خیالتون راحت که هیچ کشوری هم به ما کمک نمیکنه حتی برادران حزب الله و سوری. و ما هم نمیتونیم یه گلوله به خاک امریکا شلیک کنیم.اما بعضی از دوستان موقعی که در مورد امریکا صحبت میکنن مثل اینکه امریکا یه روستای پشت کوه هست.
پاسخ
ایرانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۳۷ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۰
۰
۰
آقای گ محمد " شما نترس.اگه جنگ شد (که انشالله که نشه ولی به هر حال ...)جنابعالی برو توی یکی از کشورهای همسایه تا آبا از آسیاب بیفته بعد که همه چیز آروم شد برگرد. چون ممکنه آدمهایی مثل جنابعالی از ترس ابهت جناب آمریکایی ها ، کشور رو دودستی تقدیم اجنبی ها بدید و بعد هم داعیه روشنفکری داشته باشید.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها