کد خبر: ۳۶۱۲۶۶
زمان انتشار: ۱۴:۲۵     ۰۶ بهمن ۱۳۹۴
بررسی علل ناکامی تیم ملی امید؛
برنامه 90 این هفته به بررسی کامل و ریشه‌یابی علل ناکامی تیم فوتبال امید و حذف از مسابقات انتخابی المپیک اختصاص داشت.
به گزارش پایگاه 598، برنامه 90 این هفته ساعت 22:30 دوشنبه شب، روی آنتن شبکه 3 رفت.

 

در بخشی از برنامه این هفته، بعد از پخش گزارش مربوط به درگذشت مرحوم "رضا احدی"، گزارشی درباره مراسم تشیع پیکر مرحوم "همایون بهزادی" پخش شد و در پایان این گزارش، ترانه‌ای با صدای همایون شجریان پخش شد.

 

در ابتدای این برنامه عادل فردوسی‌پور، به گزارش مجالس شورای اسلامی درباره فساد در فوتبال اشاره کرد و گفت: «در بخشی از این گزارش به یک برنامه پربیننده تلویزیونی اشاره شده است. اگر منظور از این برنامه، برنامه 90 است، باید بگویم خلاف واقع است و این موضوع از سوی کمیته حقوقی سازمان صدا و سیما پیگیری خواهد شد.»

 

* سوال پیامکی

سوال نظرسنجی برنامه به علل ناکامی تیم ملی فوتبال امید اختصاص داشت. بینندگان 90 باید از میان گزینه‌های، سوءمدیریت وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال، عدم تعامل تیم ملی بزرگسالان و تیم امید، عملکرد ضعیف بازیکنان و عملکرد ضعیف کادر فنی، مهمترین عامل ناکامی تیم امید را انتخاب می‌کردند.

 

در پایان با شرکت بیش از یک میلیون نفر، سوءمدیریت وزارت ورزش و فدراسیون با 60.4 درصد به عنوان دلیل ناکامی تیم امید از سوی مردم معرفی شد و پس از آن عملکرد کادرفنی با ۲۳، عدم تعامل تیم های بزرگسالان و امید با ۱۰ و عملکرد ضعیف بازیکنان با 6.5 درصد آرا در رده های بعدی قرار گرفتند.

 

* مایلی کهن مسی شد!

جلالی و چراغپور با حضور در استودیو برنامه 90 علل حذف تیم ملی فوتبال امید از مقدماتی 2016 ریو را بررسی کردند. در آغاز چراغپور اظهار داشت: «باید بررسی حذف تیم امید را یک هرم در نظر بگیریم و آن را به چند بخش تقسیم کنید. ابتدا باید بازی ایران مقابل ژاپن را به عنوان راس آن هرم بررسی کنیم، سپس دو آجر زیرین آن را باید به سه بازی مرحله گروهی اختصاص بدهیم. بعد از بازی های تدارکاتی و البته انتخاب بازیکن در محله نهایی قرار می‌گیرد. اگر بخواهیم به طور کلی بررسی کنیم، می‌بینیم در 34 سال گذشته، 20 مربی و 7 رئیس فدراسیون تغییر کرده اند. من دوست دارم فقط دیدار آخر ایران را که میان فوتبال ایران و فوتبال ژاپن رخ داده را بررسی کنم.»

 

در ادامه این برنامه، فردوسی پور به پروسه انتخاب محمد خاکپور به عنوان سرمربی تیم فوتبال امید اشاره کرد و گفت: «درست زمانی که فدراسیون قصد داشت کرانچار را به عنوان سرمربی انتخاب کند، وزارت ورزش اجازه نداد. البته انتقاداتی هم به محمد مایلی‌کهن وارد است که حواشی برای تیم ایجاد کرد. با حضور مایلی‌کهن کینه‌ها میان تیم امید و بزرگسالان ایجاد شد. البته شایعه دیگری مطرح بود مبنی بر اینکه مهدی ترابی برای اینکه پسر کی‌روش است، کمتر در تیم امید بازی به او بازی رسید. به نظر من مایلی‌کهن، مسی اختلافات تیم بزرگسالان و امید بود.»

 

* فردوسی پور: حاضرم موتورگازی باشم!

جلالی در پاسخ این اظهارات گفت: «این موضوع را قبول ندارم. در آن مقطع شرایط طوری بود که اجازه ندادند کرانچار سرمربی شود. البته باید 30سال گذشته را بررسی کنیم و ببینیم چرا تیم به المپیک نرفته است و فقط به تیم این دوره نپردازیم. البته در مورد محمد خاکپور هم باید بگویم، او از مربی ایرانی حمایت کرده است. من وکیل او نیستم و می‌خواهم از فوتبال دفاع کنم. درست نیست مربی خارجی را با مربی ایرانی مقایسه کنند و بگویند مربی ایرانی موتور گازی است! نباید به مربی ایرانی توهین شود. آقای فردوسی پور! اگر شما را با گری لینکر مقایسه کنند، ناراحت نمی‌شوید؟»

 

فردوسی‌پور در پاسخ به این سوال گفت: «نه، وقتی می‌دانم گری لینکر از من بهتر است حاضرم در مقایسه با او موتور گازی باشم.»

 

* سیستم تیم امید در تیم بایرن پیاده می‌شود

چراغپور مسائل مختلف تیم امید را آنالیز کرده بود که صحنه‌هایی از آنالیز او پخش شد. وی گفت: «ایران در این مسابقات گستاخانه بازی می‌کرد. به عنوان مثال در بازی با ژاپن سیستمی اتخاذ شد که با سیستم ژاپن همخوانی داشت و در ۹۰ دقیقه عملکرد خوبی داشتیم. سیستم ایران سیستم محاصره بود و وقتی یک بازیکن ژاپن توپ را می‌گرفت چند بازیکن ما او را محاصره می‌کردند.»

 

وی افزود: «این سیستمی است که الان گواردیولا در تیم بایرن استفاده می‌کند. من با هیچ کس فالوده نخورده ام و صرفا فنی حرف می‌زنم.»

 

این کارشناس که تحلیل دقیقی از عملکرد ایران داشت، ادامه داد: «در نیمه دوم، بازیکنان ایران دوندگی زیادی داشتند که این خبر خیلی خوبی است ولی از دقیقه ۸۰ به بعد میزان دوندگی ما به ۷۸ کیلومتر تیمی رسید. تنها ایرادی که به کادر فنی وارد است این است که وقت‌های اضافه استراتژی نداشتیم. ولی در مجموع باید بگویم برای تحلیل یک تیم باید حدود ۲۰۰ آیتم را بررسی کرد!»

 

* جلالی: خارجی ذلیل نیستم

ادامه برنامه به بحث فردوسی پور با جلالی بر سر مواضع کانون مربیان فوتبال و دفاع مجری 90 از کارلوس کی‌روش اختصاص داشت. فردوسی پور تاکید داشت که کانون نسبت به مربیان خارجی از جمله کی‌روش موضع گیری داشته است.

 

سرمربی تیم سایپا هم تاکید کرد: «من ازمربیان خارجی چیزهای زیادی یاد گرفتم ولی "خارجی ذلیل" نیستم. مربی ایرانی هم همینطور. باید نگاه ما در این بخش، مربی خوب باشد نه داخلی یا خارجی بودن. نگاه ما نگاه نژادپرستانه نیست.»

 

* جدل فردوسی پور با جلالی به خاطر مربی خارجی

در ادامه، این مکالمه بین مجری نود و جلالی رد و بدل شد:

 

فردوسی پور: بیانیه موتورگازی را چه کسی منتشر کرد؟

 

جلالی: شما برای دفاع از خودتان به این مسائل می پردازید. خط کش ما باید مربی خوب باشد. نباید مثال بزنیم مربی خارجی یا ایرانی.

 

فردوسی پور: خدا کند اینطور باشد.

 

جلالی: خدا کند از طرف شما هم همینطور باشد!

 

عادل: از طرف ما صد درصد اینطور است!

 

در نهایت جلالی باز هم تاکید کرد که ملاک او خارجی یا داخلی بودن مربی نیست.

 

* جشن تولد منصور پورحیدری

گزارشگر برنامه 90 با حضور در منزل منصور پورحیدری، گفتگویی با سرپرست استقلال که مدتی در بستر بیماری بود انجام داد.

 

پورحیدری گفت: «خوبی همسرم این بود که ورزشی بود و با مشکلاتم کنار می‌آمد. من ۴۱ سال همیشه درگیر اردو و مسابقه بودم. همسرم واقعا برایم زحمت کشید.»

 

پورحیدری همچنین شمع ۷۰ سالگی‌اش را فوت کرد و درباره استقلال گفت: «استقلال اگر دقت کند می تواند قهرمان شود.»

 

* خاکپور و گلایه‌هایش از فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش؛ شخصا از مایلی کهن درخواست کردم بیاید

محمد خاکپور سرمربی تیم فوتبال امید دیگر میهمان حضوری برنامه 90 بود که به مسائل مختلفی درباره تیم امید پرداخت و از فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش گلایه کرد.

 

وی اظهار داشت: «قبل از هر چیز از مردم خوب ایران عذرخواهی می‌کنم که نتوانستنم آنها را خوشحال کنم. امروز آمدم به اینجا زیرا ما شکست خورده‌ایم. اگر می‌بردیم و صعود می‌کردیم، من اینجا نبودم. امروز باید جوابگوی مسئولین باشم. از شما می‌خواهم امشب به دنبال سئوالات کلیشه‌ای نباشید. من هم به دنبال بهانه برای شکست نیستم. بلکه به دنبال این هستم که، راهکاری ارائه کنیم که دیگر شکست نخوریم.»

 

وی ادامه داد: «اینجا آمده‌ام تا گزارشی به مردم ایران ارائه کنم. من 20 آبان به عنوان مدیر فنی انتخاب شدم. بنا به دلایلی مربی انتخاب شده نتوانست روی نیمکت بنشیند و 25 آذر مسئولیت به من سپرده شد. ما در کل 38 روز اردو برگزار کردیم. در ابتدا تیمی ناکام را که از اینچوان آمده بود تحویل گرفتیم. خانزاده و چند بازیکن، دیگر کنار ما نبودند. بعد 2 روز به این نیتجه رسیدم که این بضاعت فوتبال ما این نیست و به همین جهت اردو را تعطیل کردیم و 130 بازیکن را دعوت کردیم و تست گرفتیم و بازیکنان فعلی را انتخاب کردیم. بعد از صعود از مرحله اول یک فرصت 10 ماهه داشتیم تا تیم را برای آینده آماده کنیم.»

 

خاکپور خاطرنشان کرد: «ما درخواست‌هایی از سازمان لیگ داشتم که با عمده آن موافقت نشد. با این حال تمام اردوهای ما در روزهای فیفا دی بود و در یک ماه آخر که فیفا دی نبود از سازمان لیگ خواستم که 40 روز قبل از شروع بازی‌ها، بازیکنان را در اختیار من قرار بدهند. زیرا اعتقاد دارم که در ایران، بازیکنان توانایی انجام بازی در سه روز را ندارند.»

 

وی درباره اینکه این درخواست منطقی به نظر نمی رسید گفت: «ما از جی پی اس استفاده می‌کنیم می‌بینیم دوندگی بازیکنان پایین است. به همین دلیل این 40 روز را می‌خواستم تا میزان دوندگی را بالا ببرم. اما این اتفاق رخ نداد. ما اردوی 11 روزه در دبی داشتیم که با استرالیا بازی کردیم، بعد در ترکیه و بعد در بندرعباس اردو زدیم و بعد به مسابقات اعزام شدیم.»

 

خاکپور ادامه داد: «برای رسیدن به یک هدف باید از برخی اهداف بگذریم. ما 40 سال کاری را انجام دادم و نتوانستیم به المپیک برسیم و امسال هم همان کار را تکرار کردیم و متأسفانه به المپیک نرسیدیم. خودمان را با لیگ خودمان مقایسه می‌کنیم و توان بازی دو روز در میان را نداریم من از سازمان لیگ درخواست داشتم که یا لیگ را تعطیل کند و یا اینکه بازیکنان تیم امید را در اختیار ما قرار دهد. من فقط در کل این مدت 93 روز بازیکنانم را در اختیار داشتم و در هیچ کدام از اردوها تیم من کامل نبود.»

 

وی درباره انتقادات صورت گرفته نسبت به تغییرات مکرر در ترکیب تیم امید گفت: «در برنامه‌تان کارشناس آوردید و با صحبت‌های آنها مخالف بودید اگر کار ما تخصصی است باید اجازه دهید کارشناس نظر حرفه‌ای خود را بدهد. من آمار AFC را به شما ارائه می‌دهم و با تیم خودمان مقایسه می‌کنم.درباره کدام تیم می خواهید صحبت کنم؟»

 

خاکپور افزود: «ژاپن در بازی دوم نسبت به بازی اولش 6 تغییر داشت در بازی سوم مقابل عربستان با 10 تغییر وارد زمین شده بود و دلایل این تیم این بود که بتواند در مسابقات از انرژی‌شان به نحو احسن استفاده کنند. ما یک فرصت را به بازیکنان دادیم تا استراحت کنند و در بازی با ژاپن بازیکنان از نظر بدنی کم آوردند و این هم به دلیل آن بود که ما توان بازی کردن در 3 روز یک بار را نداریم. شما تغییر در تیم‌های دیگر را منوط به این می‌دانید که این تیم‌ها نیاز به امتیاز نداشتند در حالی که دیدار ژاپن با عربستان بازی حیاتی بود.»

 

وی ادامه داد: «در بازی با قطر در تله افتادیم و در این دیدار برنامه داشتیم و می‌دانستیم قطر در کناره‌ها فضا را به ما می‌دهد و ما می‌خواستیم از کناره‌ها استفاده کنیم در نیمه اول گل را خوردیم و در نیمه دوم هم فرصت‌های خوبی داشتیم و پنالتی را هم در مقابل این تیم از دست دادیم.»

 

سرمربی تیم امید درباره اینکه نسل بزرگی از بازیکنان فرصت حضور در المپیک را از دست دادند گفت: «در این تورنمنت ما 23 بازیکن نزدیک به هم داشتیم و این نسل، نسل بسیار خوبی است که می‌تواند در جام جهانی آتی درخشان ظاهر شود من از همه مربی این بازیکنان تشکر می‌کنم و یک انتقاد دارم به خاطر مقایسه غیرمنصفانه برنامه 90 که چند هفته پیش به معرفی بازیکنان تیم امید پرداخت و من باید در این باره به این مسئله اشاره کنم که این بازیکنان قبل از فروردین‌ماه کجا بودند؟ آیا در باشگاه‌‌شان ثابت بازی می‌کردند؟ آیا مهره کلیدی بودند و اینکه شناخته شده بودند. یوسف وکیا یکی از دفاع‌های کناری ما بود که متأسفانه رباط پاره کرد من در بازی با نپال وکیا را کنار گذاشتم و از مهدی ترابی استفاده کردم و مورد انتقاد برخی همکاران قرار گرفتم. امروز می‌بینید که مهدی ترابی تمام کشور درباره‌اش صحبت می‌کنند. از میلاد محمدی در بازی با عربستان به عنوان هافبک چپ استفاده کردم و امروز همه دنبال میلاد محمدی هستند.»

 

خاکپور درباره تیم ملی امید ژاپن گفت: «ژاپنی‌ها برای تیم‌های پایه خود حداقل برنامه 10 ساله دارند و به اینجا می‌رسند که 5 بار متوالی به جام جهانی می‌روند و 6 بار هم به المپیک می‌رسند ما بچه‌ها را به جایی رساندیم که در 90 دقیقه ژاپن را به زانو درآوردیم.»

 

وی ادامه داد: «رودی فولر در سال 96 با لورکوزن از فوتبال خداحافظی می‌کند و از سال 2000 تا 2004 سرمربی تیم ملی آلمان می‌شود. یورگن کلنیزمن سال 98 از فوتبال خداحافظی می‌کند و از سال 2004 تا 2006 سرمربی می‌شود و تا الان هم هدایت تیم ملی آمریکا را برعهده دارد. مگر منصوریان سابقه تیم‌ ملی داشت که مربی تیم امید شد، مگر اکبر محمدی که سرمربی  شد سابقه سرمربی‌گری داشت. کادر فنی ما واقعاً خوب بودند و توان خودشان را گذاشتند. تقوی در تیم‌هایی سرمربی کرد و عملکرد خوبی داشت هادی طباطبایی هم به خوبی در تیم امید کار می‌کرد. وینگادا سرمربی سابق تیم ملی عربستان بود و تجربه بسیار بالایی داشت چقدر در تیم امید تأثیر گذاشت> تأثیری که در رفتار بازیکنان داشتند چقدر بود؟»

 

سرمربی تیم امید درباره اینکه مازیار ناظمی تاکید کرد که وزارت ورزش نقشی در انتخاب کادر فنی تیم امید نداشته است گفت: «همین طور است. من شخصاً منزل مایلی‌کهن رفتم و از ایشان کمک گرفتم که به تیم ملی امید بیاید. آقای کاشانی هم برای ما سنگ تمام گذاشتند و به من به شخصه از ایشان و تمامی عوامل کادر فنی و بازیکنان تشکر می‌کنم.»

 

وی درباره اینکه به نظرش مهم ترین عامل در راه ناکامی تیم امید که سوال نظرسنجی برنامه بود کدام گزینه اظهار داشت: «به نظر من عامل عدم موفقیت تیم ملی امید گزینه 1 یعنی سوء مدیریت وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال است. وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال هیچ کاری برای ما نکردند. فدراسیون فوتبال هیچ تلاشی نکرد تا ما لژیونرها را در اختیار بگیریم.الان با یکی از همکارانتان صحبت می کردم.او گفت شما بدشانسی آوردید اما ما در فوتبال چیزی به عنوان شانس نداریم بلکه مهارت است که تعیین کننده است اگر ضربه سری که محمدی زد و به تیر دروازه‌ خورد سردار آزمون می‌زد قطعاً وارد دروازه می‌شد.»

 

سرمربی تیم امید ادامه داد: «ناظمی مدیر روابط عمومی وزارت ورزش درست در زمانی که تیم امید در کوران مسابقات بود پست می‌گذارند علیه تیم و این مثل این می‌ماند که  ظریف برای مذاکره رفته و وزارت امور خارجه یک موضع انتقادی را مطرح می‌کند و بگوید هزینه سفرش این قدر شده است.»

 

خاکپور افزود: «تیم تایلند وقتی که از این رقابت‌ها حذف شد نخست‌وزیر آنها در برنامه زنده از تلاش بازیکنان این تیم تشکر می‌کند و برای آنها پاداش ویژه در نظر می‌گیرد اما مسئولین ما می‌آیند و ما را محکوم می‌کنند.»


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها