به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: محمدرضا انصاری در همایش «پساتحریم، فرصت های فراروی بخش خصوصی» گفت: در حال حاضر کنترل تورم به امید اینکه بهره بانکی را کاهش و تشکیل سرمایه دهند، یک اشتباه است و هرچند برای تشکیل سرمایه، کاهش نرخ بهره بانکی لازم است اما باید توجه کرد که با این اقدام پایه های رکود آتی را محکمتر می کنیم و در این وضعیت رکود بنگاه های تولیدی کالا و عرضه خدماتی نابود می شوند.
وی با انتقاد از دیدگاه مشاور اقتصادی روحانی که کمبود منابع مالی را مهمترین مشکل توسعه اقتصادی اعلام کرده است گفت: مشکل توسعه اقتصادی کشور ما پول و منابع مالی نیست و رازی که از آن غافلیم، این است که سرمایه انسانی مهمترین ثروت است اما دست او را بسته ایم.
وی افزود: نگاهی به تجارب کشورهای دنیا این موضوع را به ما ثابت می کند که مسئله امروز مملکت ما پول و نقدینگی نیست و این دیدگاه غلطی است که باید آن را اصلاح و قبول کنیم چراکه این افراد هستند که پول را خلق می کنند.
وی در این راستا با بیان اینکه طرح مارشال برخی از کشورهای آمریکای لاتین را بیچاره کرد گفت: علیرغم تزریق پول هنگفت به آمریکای لاتین در ۷۰ سال قبل، می بینیم که هنوز یک کشور آن آباد نیست و در پایتخت برخی کشورهای آن مثل کلمبیا بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت را زاغه نشینان تشکیل می دهند؛ از طرفی در مقابل آن هیچ پولی به کشور ژاپن که امروز به پیشرفت های چشمگیری دست یافته، تزریق نشد.
انصاری با تاکید بر لزوم اندیشیدن تمهیدات شجاعانه در این زمینه تصریح کرد: امروز با کنترل تورم نرخ را پایین نگه می داریم و فردا با ایجاد شدن تقاضا مجددا ناچار به واردات کالا از کشورهای خارجی خواهیم شد.
وی اضافه کرد: به دلیل نابودی بنگاه های داخلی و نبود عرضه در خدمات و تولید، درنتیجه با انفجار تورم در سال های بعد روبه رو خواهیم شد که امکان مهار آن وجود ندارد، لذا امروز این فرمول کلاسیک است و به درد نمی خورد.
وی در خصوص اعلام آمار رشد اقتصادی ۲۴ درصدی از سوی مسئولان گفت: چرا خودمان را گول می زنیم ،بخش بزرگی از رشد نقدینگی مربوط به استمهال های بانکی است.
مدیر عامل کیسون ادامه داد: اکنون بنگاه هایی با ۴۰ سال سابقه کار در حال نابودی هستند پس دولت باید به این فکر باشد که اگر این شرکتها نابود شوند باز هم ۴۰ سال طول می کشد تا این شرکت ها دوباره شکل بگیرند.
انصاری با بیان اینکه بیشترین آسیب را صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی از تحریم ها دیدند گفت: استفاده از تقاضای بیرون از کشور نیاز به حمایت دارد و تمام کشورهای فعال در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی مورد حمایت دولت خود قرار می گیرند و برای بستن قرارداد حتی رییس جمهوری و نخست وزیر کشورشان با آنها همراهی می کنند.