کد خبر: ۳۶۰۳۵۳
زمان انتشار: ۰۱:۱۳     ۳۰ دی ۱۳۹۴
اصلاح‌طلبان شناخته شده ای که نمیخواستند در انتخابات شرکت کنند، اکثرا به عرصه انتخابات وارد شدند اما آنچه محل توجه است، اظهارات متناقض اصلاح‌طلبان قبل و بعد از ثبت‌نام در انتخابات است.
به گزارش پایگاه 598، پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت های شورای نگهبان، تعدادی از چهره های شناخته شده اصلاح طلب، با انتقاد از روند رد صلاحیت ها، نوک پیکان هجمه‌های خود را به سمت شورای نگهبان نشانه گرفتند.

آنچه در ادامه می‌آید، اظهارنطرها توسط اصلاح‌طلبان قبل از ثبت‌نام‌ها در انتخابات مجلس و خبرگان است

احمد شیرزاد: از نظر من بهتر است مجموعه نیروهای نام و نشان‌دار اصلاح‌طلب به صحنه نیایند و کریمانه در این دوره شرکت نکنند، به این دلیل که چنین فضایی می‌تواند به شکلی در اردوگاه اصلاح‌طلبی بازتاب پیدا کند که حرف تندروها پیش رود.

حسین مرعشی: من نباید توقع داشته باشم که هم زندانی سیاسی باشم و هم بخواهم وارد مجلس شوم. تکلیف بنده و امثال من روشن است. دلیلی ندارد اصرار داشته باشیم که حتماً ما وارد مجلس شویم. ما دوستان لایقی داریم که می‌توانند در مجلس به نظام و مردم خدمت کنند.

مرتضی مبلغ: شنیده می‌شود برخی می‌گویند برویم به سمت سونامی ثبت‌نام یا برخی می‌گویند کنار بکشیم که به‌نظر می‌رسد هیچ‌یک از این رویکردها صحیح نیست. اصلاح‌طلبان جزو این جامعه هستند. هر کسی احساس مسئولیت کرد، ثبت‌نام می‌کند و این ثبت‌نام هم قرار نیست سونامی باشد.

محمدرضا خاتمی: فضای کنونی قابلیت مجلس ششم را ندارد و این را اصلاح‌طلبان هم فهمید‌ه‌اند بنابراین حاضرند خیلی به کمتر از آن هم رضایت دهند.

فیض‌الله عرب‌سرخی: بعید می‌دانم چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب تایید صلاحیت بشوند...انتظار ما از شورای نگهبان تایید صلاحیت نمایندگان مجلس ششم نیست.

هدایت آقایی: اینکه مجلسی شبیه مجلس ششم یا سوم داشته باشیم بعید به نظر می‌رسد.

مرتضی مبلغ: اصلاح‌طلبان توقع برد میانی را هم در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی ندارند چه رسد به توقع برد حداکثری!

محسن مهرعلیزاده: به نظر من به رایزنی اصلاح‌طلبان با اعضای شورای نگهبان نیاز داریم. در حال حاضر شخصیت‌های مختلفی در حال انجام این رایزنی‌ها هستند.

زیباکلام: چون می‌دانیم که شورای نگهبان نامزدهای اصلاح‌طلب را ردصلاحیت می‌کند باید از حالا به فکر باشیم و نسبت به این عمل شورای نگهبان «اعتراض اجتماعی» بکنیم".

اما با گذشت اندک زمانی از اعلام نتایج صلاحیت‌ها ، کسانی که این حرف‌ها را بر زبان می‌آوردند در تغییر موضع آشکارا با هجمه به شورای نگهبان، روند نظارتی انتخابات را زیر سئوال بردند.

اظهارنظرها بعد از ثبت‌نام‌ها و بعد از اعلام اولیه هیئت‌های نظارت

محمدرضا خاتمی: بنده براین باورم روند حذف کاندیدا‌ها به واسطه نظارت استصوابی محل اشکال است. هنوز تا برگزاری یک انتخابات مطلوب فاصله زیادی داریم.

حسین مرعشی: او با اشاره به اینکه اعتقاد داریم اصلاح‌طلبی نیمی از سیاست کشور است، گفت: «ما به حضور در فرآیند انتخابات ادامه خواهیم داد و به‌هیچ‌عنوان صحنه را ترک نخواهیم کرد. برای همین از رئیس‌جمهوری و رهبری درخواست داریم کمک کنند به اجحافي که به این نیمی از سیاست کشور شده خاتمه داده شود».

وی گفت: معتقدم قدرت برای نمایندگان فعلی مجلس شیرین است و کسانی که ۱۲ سال است مجلس را در اختیار دارند دوست ندارند صندلی خود را و قدرت خود را از دست بدهند.

مرتضی مبلغ: با اشاره به اینکه «هیچ‌کس تصور نمی‌کرد میزان رد صلاحیت‌ها، این تعداد باشد» گفت: «این بزرگ‌ترین خطای استراتژیک ممکن اعضای هیأت نظارت بود که آسیب‌های جدی‌ای در پی دارد و امیدوارم شورای محترم نگهبان هرچه‌سریع‌تر این خطای اعضای هیأت نظارت را جبران کند». او افزود: «آنچه رخ داده برخلاف نظر رهبری بود که اعلام کردند حتی مخالفان هم در انتخابات شرکت کنند و رأی بدهند. اعضای هیأت‌های نظارت به‌ جای حرکت در مسیر خواست رهبری، برخلاف نظر ایشان حرکت کردند».

عبدالحسن مقتدایی (استاندار خوزستان): وی ضمن زیر سوال بردن شورای نگهبان پا را فراتر گذاشت و ردصلاحیت های شورای نگهبان راغیرموجه خواند و گفت: ردصلاحیت های غیر موجه داوطلبان تفاوتی با تقلب ندارد.

جاسم جادری (استاندار هرمزگان): انتظار چنین برخوردی را نداشتیم و نمی توان با چنین نگاه تنگ نظرانه ای به توسعه و پویایی کشورکمک کرد. تندی تصمیم رد صلاحیت گسترده به صلاح کشور نیست و با شعارمشارکت حداکثری همخوانی ندارد.

منبع: مشرق

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۴۴ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۴
۰
۰
اینان چگونه میخواهند نماینده مجلس باشند درحالی که قانون اساسی واصول آن را قبول ندارند
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها