کد خبر: ۳۶۰۲۲۷
زمان انتشار: ۱۲:۰۲     ۲۹ دی ۱۳۹۴
ركود اقتصادي بازار تيرچه و بلوك شيراز را به خواب زمستانه برده است به طوري كه در حال حاضر ۴۰ درصد واحدهاي توليدي تيرچه و بلوك شيراز تعطيل و نيمه‌تعطيل شده‌اند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنيم، ساخت سقف‌ با تيرچه و بلوك يكي از متداول‌ترين روش‌هاي ايجاد سقف در جهان است كه سابقه‌اي 70 ساله دارد اين روش ايجاد سقف حدود 40 سال پيش وارد ايران شد و خيلي سريع در شهرهاي مختلف كارگاه‌هاي توليد تيرچه و بلوك آغاز به فعاليت كردند.

در شيراز نيز 500 كارگاه توليد تيرچه بلوك وجود دارد اما اين واحدها توليدي اين روزها حال و روزي خوشي ندارند و به گفته سيروس فصحتي، رئيس اتحاديه توليدات بتوني و تيرچه و بلوك شيراز، در يك سال گذشته 100 واحد توليدي اين صنف به صورت كامل تعطيل شده‌اند و 100 واحد نيز به صورت نيمه‌فعال درآمده‌اند.

با تعطيلي اين واحدهاي توليدي كه به صورت ميانگين 5 كارگر داشته‌اند 500 كارگر به صورت قطعي بيكار شده‌اند و 500 كارگر كارگاه‌هاي نيمه‌فعال نيز كاري براي انجام دادن ندارند و به‌صورت معلق و پاره وقت كار مي‌كنند.

به گفته فصحتي قيمت فروش تيرچه و بلوك نسبت به سال گذشته 20 درصد كاهش يافته كه اين كاهش قيمت ارتباط مستقيم با كاهش قيمت سيمان و مواد اوليه داشته است.

وي با بيان اينكه فعاليت كارگاه‌هاي تيرچه و بلوك از نيمه دوم سال 91 وارد ركود شده است و اين ركود همچنان ادامه دارد مي‌افزايد: كسادي بازار واحدهاي صنفي علاوه بر بحث ركود  به ورود فناوري‌هاي جديد در ايجاد سقف هم باز مي‌گردد.

رئيس تشكل قطعات بتني استان فارس معتقد است كه واحدهايي توليد بلوك ديواري براي خروج از ركود بهتر است كه  بلوك‌هاي سبك توليد كنند تا جايگزين سفال‌هايي شود كه از اصفهان و يزد وارد استان مي‌شود زيرا با اين كار علاوه بر استفاده از توليدات داخل استان و پايين آمدن هزينه حمل و نقل، براي كارگران نيز ايجاد اشتغال مي‌شود.

رئيس تعاوني سقف سبك استان فارس با بيان اينكه 35 درصد خدمات مربوط به ساخت ساختمان را واحدهاي توليدات بتوني و تيرچه و بلوك انجام مي‌دهند مي‌گويد: كاهش قيمت و ركود در همه فعاليت‌هاي مربوط به ساخت و ساز ديده مي‌شود و اين ركود تنها به صنف و اتحاديه ما بر نمي‌گردد.

فصحتي معتقد است كه در حال حاضر مردم براي رفع تحريم‌ها و بهتر شدن وضعيت مسكن در انتظار به سر مي‌برند بنابراين همانطور كه عرضه در بازار ساخت و ساز كاهش يافته تقاضا كاهش يافته اما در سال آينده اين كاهش ساخت و ساز و صدور پروانه ساختماني سبب افزايش قيمت مسكن مي‌شود چراكه تقاضا بيشتر از عرضه خواهد بود.

زماني كه عرضه كمتر از تقاضا باشد به‌طور قطع قيمت كالا بالا مي‌رود و اين امر به ضرر متقاضي تمام مي‌شود و از آنجا كه ساختمان كالايي نيست كه بتوان از خارج وارد كرد بنابراين بازار ساخت و ساز بايد هر‌چه سريع‌تر سامان يابد تا از بالارفتن ناگهاني قيمت مسكن جلوگيري شود.

با توجه به اينكه 40‌درصد واحدهاي توليدات بتوني و تيرچه بلوك شيراز در يك سال گذشته تعطيل و نيمه‌تعطيل و حدود 1000 كارگر اين واحدها نيز بيكار شده‌اند جا دارد كه فعالان اين بخش اقتصادي براي رونق بازار خود و ايجاد اشتغال پايدار از فن‌آوري‌هاي نوين استفاده كنند و ارگان‌هاي مربوط نيز تسهيلات لازم براي به كارگيري فناوري نوين را در اختيار اين فعالان اقتصادي قرار دهند زيرا ساخت تيرچه و بلوك به روش سنتي استانداردهاي ساختماني لازم را ندارد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها