کد خبر: ۳۵۹۷۳۲
زمان انتشار: ۱۲:۰۳     ۲۶ دی ۱۳۹۴
چهارده سناتور آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خارجه کشورشان خاطرنشان کرده‌اند ایران حق اعتراض به قانون جدید آمریکا در زمینه ویزا که تهران آن را نقض «برجام» می‌داند را ندارد. سناتورهای آمریکایی در نامه به کری ضمن متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم از او خواسته‌اند به ظریف خاطرنشان کند تصویب قانون جدید با هدف تأمین منافع امنیت ملی آمریکا، و نه ضمانت منافع ایران نوشته شده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس: چند سناتور آمریکایی از «جان کری»، وزیر خارجه کشورشان به خاطر نگارش نامه‌ای به «محمد جواد ظریف»، همتای ایرانی‌اش، بعد از تصویب قانونی جدید در آمریکا برای اعمال محدودیت‌های ویزا برای سفرکنندگان به ایران، انتقاد کرده‌اند.

 این نامه که به ابتکار «مارک کرک»، سناتور جمهوری‌خواه ایالت «ایلینویز» نگاشته شده به امضای 13 نماینده دیگر در مجلس سنا هم رسیده است.

«باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا قانونی را امضا کرد که اتباع 38 کشور معاف از اخذ روادید برای ورود به آمریکا را در صورت سفر به کشورهای ایران، سوریه، سودان و عراق ملزم به طی فرایندهای لازم برای گرفتن روادید می‌کند.   

تصویب این قانون با اعتراض‌هایی شدید هم در ایران و هم در میان کشورهایی اروپایی رو به رو شد. این طرح، نقض دست‌کم یکی از بندهای برجام (ماده 29) است.

پس از شدت گرفتن اعتراضات در ایران، جان کری در نامه‌ای به آقای ظریف خاطرنشان کرده بود واشنگتن این قانون را به گونه‌ای اجرا خواهد کرد که مخل اجرای برجام نباشد.

سناتورهای آمریکایی در نامه به کری ضمن متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم از او خواسته‌اند به ظریف خاطرنشان کند تصویب قانون جدید با هدف تأمین منافع امنیت ملی آمریکا، و نه ضمانت منافع ایران نوشته شده است.

 


آنها نوشته‌اند: «از شما می‌خواهیم به آقای ظریف و همکارانشان خاطرنشان کنید که اصلاحات جدید در قانون معافیت از روادید، نه با نگاه به منافع ایران بلکه برای تضمین منافع امنیت ملی آمریکا نگاشته شده است.»

نمایندگان کنگره آمریکا این طرح را بعد از تیراندازی‌هایی در «سن‌برناردینو» در ایالت کالیفرنیا به بهانه مبارزه با تروریسم تهیه کردند.

با این حال، گذر از نام عربستان در این طرح که در ماه‌های اخیر حتی از سوی محافل اطلاعاتی غرب به دلیل ایفای نقش در گسترش وهابیت و تروریسم مورد انتقاد واقع شده بود موجی از انتقادات برانگیخت. علاوه بر این، نام ایران در حالی در طرح کنگره قرار گرفته بود که اتباع این کشور در میان اعضای گروه‌های تروریستی جایگاهی ندارند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها