کد خبر: ۳۵۹۴۵۴
زمان انتشار: ۰۸:۰۷     ۲۴ دی ۱۳۹۴
سناتورهای آمریکایی روز چهارشنبه حمایت خود را از برداشت نزدیک به 2 میلیارد دلار از حساب بانک مرکزی ایران اعلام کرده‌اند.

به گزارش پایگاه 598، چند سناتور آمریکایی با امضای بیانیه‌ای موسوم به «دادگاه‌یار» حمایت خود را از برداشت 1.75 میلیارد دلار به افرادی که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده می‌شوند، اعلام کرده‌اند.

طرح‌های «دادگاه‌یار»، طرح‌هایی هستند که با هدف کمک یا ارائه مشورت‌های تخصصی در یک پرونده قضایی به دادگاه ارائه می‌شوند. پیش از این 226 قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا با امضای چنین طرحی خواستار پرداخت غرامت به قربانیان بمب‌گذاری بیروت شده بودند.

«تد کروز»، «کریس کونس»، «لیندسی گراهام» و «شلدون وایت‌هاوس» سناتورهایی هستند که طرح دادگاه‌یار روز چهارشنبه را امضا کرده‌اند.

اقدام قانونگذاران آمریکا همزمان با  برگزاری جلسه رسیدگی دیوان عالی آمریکا به شکایت بانک مرکزی ایران از برداشت پول از اموال بلوکه شده‌اش صورت گرفته است. 

روز چهارشنبه گزارش شده بود دادگاه عالی فدرال آمریکا قرار است دادخواست ایران در مورد حکم برداشت از اموال بلوکه شده بانک مرکزی ایران را بررسی کند. 

دستگاه قضایی آمریکا سال 2007 در حکمی مقرر کرده بود به خانواده‌های قربانیان این انفجار غرامت 2.65 میلیارد دلاری پرداخت شود. 

این حکم در سال 2014 تائید و قرار شد به بهانه پرداخت غرامت، نزدیک به 2 میلیارد دلار از محل مبالغ بلوکه‌شده بانک مرکزی ایران برداشت شود. این مبلغ در حال حاضر در حسابی در سیتی بانک نیویورک نگهداری می‌شود.

بانک مرکزی، سپس با استناد به قراردادی بین ایران و آمریکا در سال 1955 که به موجب آن واشنگتن از برداشت از این حساب منع شده، درخواست تجدید نظر در حکم صادر شده را کرد. 

اما از سوی دیگر، کنگره، سال 2012 با قانونی با عنوان «کاهش تهدیدهای حقوق بشر ایران و سوریه» صادر کرده که مجوز برداشت از حساب بانک مرکزی و پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان این حمله را می‌دهد. 

بانک مرکزی ایران می‌گوید کنگره با تصویب این قانون، بر خلاف اصل تفکیک قوا عمل کرده و بر نتیجه پرونده‌ای که در قوه قضائیه آمریکا در حال بررسی بوده، اثر گذاشته است.

یران هر گونه دخالت در انفجار سال 1983 در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت که به مرگ 241 سرباز آمریکایی منجر شد را رد کرده است.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها