کد خبر: ۳۵۸۷۵۹
زمان انتشار: ۰۹:۲۶     ۲۰ دی ۱۳۹۴
دستیار تخصصی طب سنتی ایران آداب خوردن و آشامیدن را از دیدگاه طب سنتی ایران تشریح کرد.
به گزارش پایگاه 598، آرزو معینی جزنی درباره آداب خوردن و آشامیدن از دیدگاه طب سنتی ایران اظهار داشت: مکتب طب سنتی ایران یکی از غنی‌ترین شاخه‌های طب مکمل و جایگزین است و به‌عنوان یک مکتب کامل، پویا، علمی و با مبانی فکری آزموده شده شناخته می‌شود.

به‌گفته وی طب سنتی ایران که ثمره تجربه‌های گسترده دانشمندان و حکمای این سرزمین طی قرون و اعصار متمادی است، توجه بسیاری به امر تغذیه در دو حیطه پیشگیری و درمان دارد. بدون شک یکی از عوامل مؤثر بر وضعیت سلامت، تغذیه است.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران افزود: در این مکتب برای مزاج‌های مختلف انسان غذاها و نوشیدنی‌های مختلف در نظر گرفته شده و همچنین اصول صحیحی در خصوص نحوه خوردن و آشامیدن به‌ویژه پرهیز از روی هم خوری و زمان مناسب تغذیه با ذکر دلایل برای هریک از آنها را مورد تأکید قرار داده است.

 معینی جزنی ادامه داد: در این مطالعه سعی شده است تا با توجه به نقش آداب صحیح خوردن و آشامیدن در امر حفظ سلامت (پیشگیری) و نیز درمان بیماری‌ها، با مروری بر داشته‌های ارزشمند گذشتگان در خصوص آداب اَکل و شُرب و نیز بررسی اثرات مشاهده شده از این تدابیر در مستندات علمی اخیر، ضمن اثبات ارزشمندی میراث به جا مانده از پیشینیان حتی المقدور اثرات این امور در حفظ سلامت بیان شود.

 وی اضافه کرد: این مطالعه یک تحقیق مروری ــ توصیفی است که بر اساس کتب طب سنتی قرون 4 تا 13 هجری قمری از جمله قانون، الحاوی، الشامل، مخزن الادویه، تحفة المؤمنین، قرابادین کبیر، اکسیر و ... نیز تحقیقات موجود در طب کلاسیک ایران و سایر کشورها از سال‌های 2010 تا 2015 انجام شده است.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران گفت: از دیدگاه طب سنتی ایران علاوه بر دستورات کلی که برای سلامت جسم و روان وجود دارد، برای حفظ و افزایش سطح سلامتی اعضای مهم بدن از جمله معده نیز دستورات و توصیه‌های خاصی در خصوص نحوه خوردن و نوشیدن داده شده است.

معینی جزنی ادامه داد: می‌توان به جویدن کامل غذاها، مدت زمان صرف غذا، وجود تنوع غذایی در وعده‌های مختلف، عدم انجام حرکات شدید بلافاصله پس از صرف وعده غذایی، عدم خوابیدن بلافاصله پس از غذا خوردن، عدم نوشیدن مایعات حین و پس از صرف غذا، عدم استفاده زیاد از غذاهای بی‌مزه، خودداری از مصرف زیاد ترشی‌جات، شیرینی‌جات، غذاهای شور و چرب و ... در افراد با مزاج‌های مختلف، اشاره کرد.

وی افزود: غذا خوردن امری ضروری و واجب است زیرا که بدن انسان دائم در حال تغییر، تبدیل و تحلیل است. این جایگزینی بافت‌های تحلیل رفته توسط غذا صورت خواهد گرفت. از طرفی دیگر آموزش صحیح آداب اکل و شرب یکی از ابزارهای بسیار مهم و ارزان و راحت برای سلامتی است که هر شخص می‌تواند با تجهیز خود به آن بهترین استفاده را از تغذیه در امر جایگزینی به عمل آورد.

دستیار تخصصی طب سنتی ایران خاطرنشان کرد: مکتب طب سنتی ایران به این موضوع به‌طور دقیق و بسیار موشکافانه پرداخته است. با انجام این دستورات و گسترش عمومی آن در جامعه می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها با صرف کمترین هزینه پیشگیری، و به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک شایانی کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها