به گزارش پایگاه 598، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، فاطمه فرهمند دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر با بیان اینکه شیر مادر بهترین منبع تغذیه نوزاد است که تمام نیازهای غذایی او را فراهم میکند، افزود: اولین و بهترین خوراک نوزاد پس از تولد نوزاد شیر مادر است.
وی توجه به قد، وزن، اندازه دور سر و تغییرات آن، رویش موهای پیشانی، بررسی وضعیت دهان و دندان، رنگ پوست، خشکی پوست، تعداد ضربان قلب، تنفس و بررسی وضعیت چشمهای کودکان را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: عاطفه نوزاد و مادر که از همان بدو تولد آغاز میشود.
فرهمند با بیان اینکه تماس پوست به پوست و چشم به چشم باعث میشود میزان اوج عاطفی نوزاد بیشتر و در نتیجه تمایل به شیر خوردن از طریق پستان مادر بیشتر شود، تصریح کرد: پس از تولد به دلیل قرار گرفتن نوزاد در معرض عوامل عفونی و با توجه به اینکه سیستم دفاعی بدن هنوز تکامل پیدا نکرده تغذیه با شیر مادر میتواند باعث جلوگیری از عوامل عفونی و بهتر شدن وزنگیری نوزاد شود.
وی به فواید شیردهی با پستان اشاره کرد و افزود: یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای ادراری، منتژیت، اوتیت و افزایش ضریب هوشی کودکان تغذیه شیر مادر با پستان است.
فرهمند با اشاره به طول دوره شیردهی به نوزاد خاطرنشان کرد: نوزاد تا پایان دو سالگی باید شیر مادر را دریافت کند ضمن اینکه از یکسالگی به بعد علاوه بر تغذیه با شیر مادر، میتواند غذای کمکی را از سفره تامین کند.
دبیر انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده میزان مرگومیر نوزادانی که از ساعت اول تولد با شیر مادر تغذیه میکنند نسبت به دیگر نوزادان حدود هفت درصد کاهش داشته است.