به گزارش پایگاه 598، به نقل از اتاق خبر24، روز گذشته، کشور امارات که مساحتی در حدود یک بیستم ایران دارد با بهانه ای واهی سطح روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را کاهش داد.
وزارت خارجه امارات مدعی شده بود: "دخالتهای آشکار ایران در امور داخلی کشورهای عربی به سطحی بی سابقه رسیده است." و به همین جهت روابط خود را با ایران از سطح سفیر ، به کاردار موقت رساند.
اما به نظر می رسد ، سران این کشور کوچک فراموش کرده اند که ایران به عنوان یکی از رگهای حیات اقتصادی امارات شناخته می شود.
بنابراین وابستگی اقتصادی امارات به ایران را گام به گام بررسی می کنیم :
1- روزانه به طور میانگین حدود 20 پرواز از ایران به امارات انجام میشود و غالبا در این مسیر هواپیماهای پهن پیکر تردد میکنند و اگر هر پرواز 200 مسافر را جابجا کند و هر مسافر تنها 2000 دلار با خود همراه داشته باشد، لغو پروازها از ایران به امارات، روزانه 8 میلیون دلار از درآمد ارزی این کشور کم میکند و در مجموع سالانه 2،920،000،000 دلار از درآمد ارزی امارات کم می کند.
2- یکی دیگر از زیانهای قطع احتمالی روابط جمهوری اسلامی ایران با امارات و عدم وجود مسیر هوایی بین دو کشور، باعث خروج سرمایه تجار ایرانی از این کشور میشود، چرا که در صورت قطع رابطه و نبود مسیر تردد هوایی و عدم انجام امور کنسولی بین دو کشور دیگر اقامت تجار ایرانی در این کشور اقامت نخواهند داشت و در نتیجه با خروج تجار ایرانی از امارات و خروج سرمایههای این افراد، اقتصاد امارات فلج خواهد شد.
3- شرکت های هواپیمایی اماراتی نیز در صورت ایجاد محدودیت برای پرواز به آسمان ایران ضررهای هنگفتی خواهند کرد.با توجه به اینکه ماموریت اصلی این شرکتها انجام پروازهای ترانزیتی و بین قارهای است باید از آسمان ایران برای پرواز به اروپا، آسیا و آمریکا استفاده کنند که این خود باعث دو برابر یا سه برابر شدن هزینهها برای امارات میشود.
اگر به هر علت شرکت های هواپیمایی اماراتی نتوانند از آسمان اروپا برای پروازهای بین قاره ای خود استفاده کنند و مجبور باشند فضای ایران را دور بزنند و حداقل یک ساعت به زمان پروازهای آن ها اضافه شود و فرض کنیم هواپیماهای اماراتی برای یک ساعت پرواز اضافه فقط 5 هزار لیتر بنزین مصرف کنند، باید در ازای این یکساعت 2000 یورو هزینه اضافی سوخت بدهند و اگر فقط روزانه 100 پرواز اماراتی از ایران عبور کند، حدودا 200 هزار یورو در روز به هزینه های این شرکت ها اضافه میشود که باتوجه به محدودیت میزان سود آوری شرکتهای هواپیمایی، این مبلغ چالش بزرگی بر سر راه شرکتهای هواپیمایی اماراتی ایجاد میکند.
4- اگر پروازهای شرکتهای اماراتی نتوانند از آسمان ایران استفاده کنند، مجبور خواهند بود تا از فضای کشورهایی مثل عراق عبور کنند که این امر با توجه حضور گروه تروریستی داعش در بخشهایی از شمال عراق و نا امن بودن مسیر میتواند باعث انصراف مسافران و کاهش سفر به امارات شود و این مساله به کاهش ورود سرمایه افراد خارجی به امارات منجر میشود و با توجه به اینکه اساس اقتصاد امارات بر سرمایههای خارجی و توریستی بنا شده، این امر باعث فلج شدن اقتصاد امارات خواهد شد.
این عوامل به وضوح نشان می دهند، کشور امارات که فضا سازی سطح روابط خودبا ایران را کاهش داده، وابستگی شدیدی به کشورمان دارد و تبعات کاهش روابط، بیش از آنکه برای ما مشکل ساز باشد، حیات اقتصادی امارات را به خطر می اندازد.