کد خبر: ۳۵۷۸۵۹
زمان انتشار: ۱۳:۵۲     ۱۴ دی ۱۳۹۴
مظلومیت شیخ نمر پس از شهادت نیز ادامه دارد:
وال استریت در حالی ذهن مخاطب را به منطقی و قانونی بودن اعدام وی مجاب می کند که در پیشتر کمترین حجم خبرها و گزارشهای خود را به اوضاع حقیقی عربستان اختصاص داده است. مخاطب، بدون اطلاع از سابقه ی دیکتاتوری لجام گسیخته در عربستان در قبال معترضین، با شنیدن خبر کذب درگیری مسلحانه با نماینده دولت، دیگر اعتراضی نسبت به اجرای حکم اعدام نخواهد داشت

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، اغماض عامدانه ی غرب از دیکتاتوری بی پرده در عربستان و حتی حمایت از این کشور، و در عین حال محکوم کردن کوچکترین اتفاقات داخلی کشورهایی نظیر ایران با عنوان تروریسم دولتی، گوشه ی کوچکی از رفتار و سیاست های دوگانه ی مدعیان حقوق بشر در جهان است. کشورهایی نظیر امریکا و برخی دیگر از کشورهای غربی که خود را پرچمدار دفاع از حقوق بشر می دانند بارها با تبعیض های عجیب و غیرقابل باور ادعاهای خود را نقض کرده اند که جدیدترین نمونه ی آن را در اتفاقات اخیر عربستان شاهد بودیم.

دیکتاتوری عربستان سعودی که ید طولایی در تحمیل اختناق و سرکوب مخالفان خود دارد در اقدامی غیرانسانی، شیخ نمر باقر النمر، یکی از علمای برجسته ی شیعه عربستان را به جرم اعتراض به دولت در قبال مسائلی نظیر مشکلات شیعیان در عربستان به اعدام محکوم نموده و دو روز پیش (دوازده دی) این حکم را به اجرا در آورد. این مسئله، اعتراضات فراوانی را در میان مسلمانان سایر کشورها مخصوصا ایران اسلامی در پی داشت. در این میان، و در حالی که اعتراضات مردمی از همان لحظات آغازین انتشار خبر شهادت این روحانی برجسته آغاز شده بود، و در حالیکه همه منتظر واکنش رسمی دولت ایران بودند، موج خشم مردم دامان سفارت دیکتاتوری عربستان در ایران را گرفت و خساراتی به ساختمان سفارت وارد شد. این حادثه واکنش عجیب رسانه های وابسته به مدعیان بشر را به نحو اعجاب برانگیزی در پی داشت!

این رسانه ها که کمترین توجه را نسبت به غیرانسانی و غیرقانونی بودن حکم اعدام شیخ نمر پرداخته بودند، با آب و تاب از حادثه ی وارد آمدن خسارت به ساختمان سفارت عربستان سخن گفته و تنش ایجاد شده در روابط ایران و عربستان را به یکی از پربازتاب ترین خبرهای روز تبدیل کردند!

عربستان سعودی به منظور کاهش اعتراضات پیش بینی شده پس از شهادت شیخ نمر، حکم اعدام وی را دقیقا در روزی اجرا کرد که چهل و شش نفر دیگر از جمله چند شهروند خارجی در شهرهای مختلف عربستان تحت عنوان جرائم تروریستی اعدام شده بودند. برخی از این افراد که در میان آنان اعضای القاعده و داعش نیز وجود داشتند، سنی بودند. بدین ترتیب رسانه های غربی وارد بازی دستگاه دولتی عربستان شده و به صورت ضمنی، شیخ نمر را در ردیف تروریست های داعش و القاعده، سزاوار اعدام معرفی کردند!

وال استریت ژورنالدر این رابطه می نویسد:”شیخ نمر که دولت عربستان وی را آمر فتنه معرفی می کند در جریان آخرین بازداشتش در سال 2012 به روی نیروهای پلیس آتش گشود و همین امر هم مجوز اعدام وی به عنوان کسی که به درگیری مسلحانه با نماینده دولت پرداخته است گردید! دیگر علت اقدام وی همچنین سخنرانی های تفرقه انگیز او بود که باعث شد در کنار 46 تن دیگر به اعدام محکوم شود."

وال استریت در حالی ذهن مخاطب را به منطقی و قانونی بودن اعدام وی مجاب می کند که در پیشتر کمترین حجم خبرها و گزارشهای خود را به اوضاع حقیقی عربستان اختصاص داده است. مخاطب، بدون اطلاع از سابقه ی دیکتاتوری لجام گسیخته در عربستان در قبال معترضین، با شنیدن خبر کذب درگیری مسلحانه با نماینده دولت، دیگر اعتراضی نسبت به اجرای حکم اعدام نخواهد داشت و اعتراضات مسلمانان را صرفا به دلیل تعصبات فرقه ای تحلیل خواهد کرد.

اما جالب اینجاست که همین سایت خبری، ماجرای حوادث پیش آمده در تهران را چنان با آب و تاب توصیف می کند که مخاطب چاره ای جز همدردی با عربستان نمی بیند!وال استریتدر این رابطه می نویسد: ”تصاویر منتشره از ایران نشان می دهد که چگونه پلیس به همراه تجهیزات ضد شورش خود را به محل حادثه رسانده و ماشین های آتش نشانی در صدد اطفاء حریق برآمده اند! آتش سوزی زمانی رخ داد که ایرانی ها با کوکتل مولوتف به سفارت عربستان حمله کردند!"

سی ان اننیز، بدون محکوم کردن اقدام غیرانسانی دولت عربستان، در گفتگوی اختصاصی با تحلیلگر مسائل نظامی خویش، مارک هرتلینگ، از احتمال درگیری نظامی ایران و عربستان به علت حادثه تهران خبر داد!

اما در این میان تحلیل سایت خبری بریتانیاییایندیپندنت بسیار حائز اهمیت جلوه می دهد. این سایت خبری در توجیه رفتار دوگانه غرب در قبال ایران و عربستان می نویسد: ”عربستان سعودی، مشروعیت بین المللی خود را مدیون ثروت نفتی خود است. و تا وقتی که خریدار عمده ی تسلیحات غربی است، مورد احترام آنان قرار دارد. اما در این میان، انقلاب ایران از سی و هفت سال پیش تبعات و عواقب خاصی را در منطقه بر جای گذاشته است [که مورد پسند غرب نیست]."

در این میان برخی دیگر از رسانه های غربی نظیر سی ان بی سی، رویترز و بلومبرگ ترجیح دادند احتمال افزایش قیمت نفت در اثر تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان به تیتر اصلی اخبار خود در پی شهادت شیخ نمر تبدیل کنند! این در حالی است که اعدام قاچاقچیان عمده ی مواد مخدر، مروجین فساد و فحشا، قاتلین و هر فرد دیگری که طبق قانون اسلامی ایران مستحق اعدام است، به عنوان نقض حقوق بشر در ایران معرفی می شود.

متاسفانه برخی مقامات دولتی کشورمان نیز در عوض پرداختن کافی و وافی به اصل ماجرای شهادت شیخ نمر، به محکوم کردن حادثه ی سفارت عربستان در تهران پرداختند که عواقب آن قطعا و در ابتدای امر متوجه خود دولت خواهد بود! البته این نوشتار در پی توجیه حادثه مذکور نیست، اما کمترین انتظار از دولت ایران، اولویت بندی و توجه مناسب در مواجهه با وقایع مختلف است. اگرچه وقایع پیشین نظیر فاجعه حج امسال این انتظار از دولت را به ناامیدی مبدل می کند!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها