کد خبر: ۳۵۶۳۱۲
زمان انتشار: ۰۹:۰۴     ۰۳ دی ۱۳۹۴
بیش از 20 نماینده مجلس آمریکا طرحی را برای تشکیل کمیسیون برجام در این نهاد و نظارت بر همه فعالیت‌های هسته‌ای و خریدهای نظامی عادی ایران ارائه داده‌اند.

به گزارش پایگاه 598، بیست و پنج نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا تحت رهبری «تاد یانگ» نماینده جمهوری‌خواهان ایندیانا، با امضای پیش‌نویس قانونی، تشکیل کمیسیونی برای نظارت بر «انحرافات» احتمالی ایران از اجرای برجام را خواستار شدند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره آمریکا، نمایندگان امضاکننده خواسته‌اند که ترکیب این کمیسیون از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات باشد و 3 نفر از 8 عضوی که توسط رئیس مجلس انتخاب می‌شوند، مورد تأیید اقلیت مجلس یعنی دموکرات‌ها باشد.

این کمیسیون همچنین در صورت تشکیل، باید به صورت سالانه گزارش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای، ظرفیت سانتریفیوژها و طرح‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای ایران تهیه و به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه دهد.

گزارش از بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای و همچنین قیمت و وزن اورانیوم‌های صادراتی ایران، بخش دیگری از محتوایی است که باید در گزارش کمسییون برجام مجلس نمایندگان آمریکا، موجود باشد.

مقامات عالی ایران بارها اعلام کرده بودند که مذاکره‌کنندگان ایرانی تنها مجوز گفت‌وگو در خصوص برنامه اتمی را گرفته‌اند و بحث توان موشکی و دفاعی ایران به هیچ وجه مشمول دستور کار مذاکرات نمی‌شود؛ در طرح پیشنهادی «تد یانگ» اما آمده است که کمیسیون برجام آمریکایی، باید از برنامه‌های تحقیق و توسعه موشکی ایران و انتقال تکنولوژی موشکی از کشورهای خارجی به این تهران هم گزارش تهیه و ارائه کند.

در این پیش‌نویس نمایندگان آمریکایی از این هم پیشتر رفته‌اند و در تبصره هستم بند 3 این پیش‌نویس نوشته‌اند که «تمام خریدهای تسلیحاتی متعارف ایران» هم باید در این گزارش سالانه منعکس شده باشد. در صورت تصویب این بند، آمار همه خریدهای نظامی از فشنگ کُلت‌های کمری گرفته تا قنداق سلاح‌های انفرادی ایران می‌بایست در آخر سال روی میز نمایندگان آمریکایی باشند.

تد یانگ پس از ارائه این طرح، مصاحبه ای مفصل با پایگاه خبری «ریپون ادوَنس» داشت و گفت: «من با توافق هسته‌ای پرزیدنت اوباما مخالفم.»

یانگ تنها نماینده‌ و یا سناتوری نیست که برجام را توافق دولت باراک اوباما و ایرانی‌ها می‌داند و می‌گوید که به محض کنار رفتن اوباما، توافق هم کنار می‌رود.

این نماینده جمهوری‌خواه در توجیه تشکیل کمیسیون برجام گفته: «نمی توانیم چشمان خود را به روی تهدیدهای ایران اتمی ببندیم و به همین خاطر به یک بازوی نظارتی در مجلس نیاز داریم که بتواند به هنگام وقوع خطر و نقض برجام از جانب ایران، به ما هشدار دهد.»

این طرح به کمیسیون قوانین و مقررات مجلس ارائه شده و در صورت تصویب در این کمیسیون، برای رأی‌گیری به صحن اصلی مجلس نمایندگان راه خواهد یافت.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها