کد خبر: ۳۵۵۹۹۸
زمان انتشار: ۱۴:۵۴     ۳۰ آذر ۱۳۹۴
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بودجه امسال 50 هزار میلیارد تومان کسری دارد، گفت:‌ قیمت نفت نباید در بودجه سال آینده بیشتر از 30 تا 40 دلار باشد.
به گزارش پایگاه 598، علی‌محمد احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به عملکرد بودجه امسال گفت: اکنون براساس گزارش‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، درآمدهای دولت به شدت کاهش یافته است، زیرا بنا بود 40 میلیارد دلار نفت فروخته شود که تا پایان سال پیش‌بینی شده 20 میلیارد دلار درآمد از محل فروش نفت کسب شود.

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس تأکید کرد: پیش‌بینی می‌شود بودجه امسال 40 تا 50 هزار میلیارد تومان کسری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بنابه گفته مسئولان با احتساب انتشار اوراق مشارکت، بیش از بر 20 هزار میلیارد تومان به طرح‌های تملک دارایی اختصاص یافته است، گفت:‌ این در حالیست که طبق بودجه 94 تا پایان سال باید دستکم 30 هزار میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی اختصاص یابد، دولت با توجه به کسری بودجه باید تدابیر بهتری در این رابطه اتخاذ کند.

احمدی با بیان اینکه کسری عملیاتی بودجه محرز است؛ به موضوع قیمت نفت در بازارهای جهانی پرداخت و ادامه داد: کاهش قیمت نفت توسط عربستان در نشست اخیر اوپک به عنوان یک تهدید شمرده شده که منجر به کاهش درآمد کشورها شده و خود این کشورها به دنبال چاره هستند. ایران نیز به دنبال احیای سهم خود از بازارها بوده، بنابراین کشورهایی که جای ایران را پر کرده‌اند، باید تولید خود را کاهش دهند.

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس با بیان اینکه کاهش تولید نفت اوپک منجر به بهبود قیمت خواهد شد، افزود: به طور قطع در بازار جهانی قیمت 30 دلار کنونی نفت به طور بلندمدت نخواهد بود و شرکت‌های آمریکایی نیز تحمل چنین قیمتی را ندارند، علامت این است که نرخ بالا می‌رود. البته خوش‌بینی به نفت 50 دلاری نیز غیرواقعی خواهد بود.

وی با تأکید براینکه دولت باید در لایحه بودجه سال 95 نفت 30 تا 40 دلاری را تنظیم کند، گفت: این امکان تا 45 دلار نیز وجود دارد، باید کارشناسان وزارت نفت و مسئولان متولی به دنبال برنامه‌ریزی مناسب برای تعیین میزان دقیق قیمت نفت در بودجه سال آینده باشند.

به گفته احمدی، هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق و دستمزد اجتناب ناپذیر بوده و قطعا، فشار کسری بودجه روی تملک دارایی‌ها خواهد بود.

وی افزود: دولت هر ماه برای پرداخت 3 هزار و 300 میلیارد تومان یارانه نقدی نیاز به منابع مالی دارد و وقتی نداشته باشد، از راهکارهای جایگزین مانند استقراض از بانک مرکزی و فروش ارز استفاده خواهد کرد.

این نماینده مجلس در مورد نرخ ارز خاطرنشان کرد: دولت بدش نمی‌آید نرخ ارز بالا برود و در بودجه قطعاً نرخ دلار کمتر از نرخ مبادلاتی کنونی نخواهد بود و به نظر می‌رسد برای تأمین بخشی از نیازها نرخ مبادلاتی را افزایش دهد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها