کد خبر: ۳۵۵۹۷۴
زمان انتشار: ۱۳:۳۴     ۳۰ آذر ۱۳۹۴
روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به حمله ادعایی هکرهای ایرانی به یک سد در حومه نیویورک، نوشته است که آن حمله زنگ بیدارباشی برای مقامات آمریکایی بود.

به گزارش پایگاه 598، روزنامه وال‌استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از مقامات آمریکایی و کارشناسان، مدعی شده است که هکرهای ایرانی دو سال قبل توانسته‌اند به سیستم کنترل یک سد کوچک در فاصله 30 کیلومتری شهر نیویورک نفوذ کنند، که این اقدام موجب نگرانی کاخ سفید شده است.

بنا بر این گزارش، چنین حملاتی مایه نگرانی مقامات آمریکایی است، چراکه اغلب زیرساخت‌های این کشور از جمله شبکه برق رسانی، کارخانه‌ها، خطوط لوله، پل‌ها و سدها در برابر حملات اینترنتی آسیب پذیر هستند. 

وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که در جنگ سایبری، بر خلاف جنگ واقعی به صورت آشکار مشخص نیست که آیا حمله‌ای صورت گرفته یا نه. مقامات آمریکایی پس از حمله سایبری ادعایی به سد حومه نیویورک ابتدا تصور کرده‌اند که حمله به سدی بسیار بزرگتر در اورگان صورت گرفته است. 

این روزنامه با اشاره به قدیمی بودن سیستم‌های رایانه‌ای زیرساخت‌های آمریکا نوشته است که وصل بودن این سیستم‌ها به اینترنت موجب شده تا نفوذ به آن‌ها ساده باشد. نفوذ به این سامانه‌ها به این معنی است که هکرها روی کاغذ این امکان را دارند که در زیرساخت‌های آمریکا خلل ایجاد کرده یا حتی موجب انفجار شوند. 

وال‌استریت ژورنال در ادامه اذعان کرده است که ایالات متحده خود برای حملات سایبری به دیگر کشورها تلاش می‌کند. یک مقام سابق آمریکایی به وال‌استریت‌ژورنال گفته است که دولت اوباما در اوایل سال‌های فعالیتش با همراهی اسرائیل ویروس استاکس‌نت را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران در نطنز به کار گرفت. به گفته وی، این ویروس به طور ناخواسته بیش از حد گسترش یافت و شرکت نفتی «شورون» آمریکا را نیز آلوده کرد، هرچند مقامات این شرکت می‌گویند سیستم‌های آن‌ها خسارت ندیده است. 

وزارت امنیت داخلی آمریکا از سال 2011 به شرکت‌های این کشور نسبت به نحوه وصل کردن سیستم‌هایشان به اینترنت هشدار داده است. 

آمارهایی که وال استریت ژورنال به دست آورده، نشان می‌دهد که در 12 ماه منتهی به 30 سپتامبر امسال، این وزارتخانه به 295 گزارش مربوط به حملات سایبری به تأسیسات صنعتی در آمریکا پاسخ داده است. این رقم در سال مالی 2014 245 مورد بوده است. 

این روزنامه نوشته است: «افراد مطلع می‌گویند، حادثه سد نیویورک زنگ بیدارباشی بود برای مقامات آمریکایی و به آن‌ها نشان داد که توانمندی‌های جنگ سایبری ایران فراتر از آن چیزی است که تصور می‌شد و می‌تواند موجب خسارات واقعی شود. در ماه فوریه، جیمز کلپر رئیس اطلاعات ملی آمریکا در یک نشست استماع کنگره گفت هکرهای ایرانی "بازیگرانی با انگیزه و غیرقابل پیش‌بینی هستند.»

بنا بر یکی از گزارش‌های وزارت امنیت داخلی آمریکا که از طبقه بندی خارج شده، هکرها احتمالا از طریق یک مودم سلولی به سیستم سد نفوذ کرده‌اند. دو فرد آگاه به حادثه می‌گویند این سد احتمالا سد «بومن اونیو» بوده است که برای مهار سیلاب‌ها در نزدیکی منطقه «رای» نیویورک احداث شده است.

محققانی که این حادثه را بررسی کرده‌اند، می‌گویند هکرها کنترل سد را به دست نگرفته‌اند، اما آن را مورد کنکاش قرار داده‌اند. 

به گفته افراد آگاه، آژانس اطلاعاتی آمریکا زمانی از این حمله سایبری مطلع شدند که در حال رصد رایانه‌هایی بوده‌اند که تصور می‌کردند مرتبط با هکرهایی ایرانی‌ای هستند که شرکت‌های آمریکایی را هدف قرار می‌داده‌اند. به ادعای وال استریت ژورنال، این هکرها نفوذهای متعددی به وب سایت‌های گروه‌های مالی‌ای چون «کپیتال وان»، «پی‌ان‌سی فایننشال سرویس» و «سان تراست بنکس» داشته‌اند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها