به گزارش پایگاه 598، سید احسان منصوری نژاد مسئول شبکه دامپزشکی شهرستان انار گفت: بیماری تب
کیو که به آنفلوانزای بزی معروف است یک بیماری مشترک بین انسان و دام محسوب
می شود.
به گزارش روابط عمومی دامپزشکی شهرستان انار، وی گفت: این
بیماری ارتباطی به ویروس های عامل بیماری آنفلوانزا ندارد و فقط به علت
مشابهت بعضی از علائم بیماری به انفلوانزا، به این نام معروف شده است، این
باکتری در مقابل حرارت، خشکی و بسیاری از مواد ضدعفونی کننده ها مقاوم است و
بدون علت می تواند برای مدت های طولانی در محیط باقی بماند.
وی در
ادامه افزود: خرید دام قاچاق و بدون هویت، عامل مهم در انتقال بیماری تب
کیو است این بیماری بیشتر در کشورهای همسایه از قبیل افغانستان، پاکستان و
... مشاهده شده است.
مسئول شبکه دامپزشکی انار گفت: علائم بیماری در
حیوانات عبارتند از گاو، گوسفند و بز از منابع اصلی و اولیه این بیماری
هستند ولی طیف گسترده ای از حیوانات اهلی و خانگی و همچنین حیات وحش وجود
دارد در گوسفند و بز باعث بی اشتهائی و سقط جنین در مراحل آخر آبستنی و
گاهی منجر به نازائی می شود.
منصوری نژاد گفت: این بیماری از طریق
شیر، ادرار و مدفوع حیوانات آلوده دفع می شود ولی بیشترین میزان دفع باکتری
هنگام زایمان یا سقط جنین از طریق جفت، پرده های جنینی و مایع آمنیون است.
وی
ادامه داد: کنه ها نقش مهمی در انتقال بیماری بین حیوانات را ایفا می
کنند، راه های انتقال به انسان: انسان معمولا از طریق استنشاق هوای آلوده
به گرد و غبار حاوی باکتری ناشی از ترشحات جفت خشک شده و یا مدفوع و ادرار
حیوانات آلوده مبتلا می شود.
مسئول شبکه دامپزشکی انارادامه داد:
موارد ابتلا انسانی در افرادی که با دام و دامداری ها یا بافت های آلوده
حیوانی( کارکنان کشتارگاه ) تماس دارند بصورت یک بیماری شغلی اتفاق می
افتد.
وی ادامه داد: انتقال آلودگی به انسان از طریق خوردن شیر
غیرپاستوریزه و غذاهای آلوده بوده و گزش کنه و انتقال انسان به انسان بسیار
نادر است، این بیماری در انسان با تب بالا، سردرد شدید، بی قراری، دردهای
عضلانی، گیجی،گلودرد، لرز و تعرق، سرفه شدید، درد در ناحیه قفسه سینه و
کاهش وزن همراه می شود.
منصوری نژاد گفت: پیشگیری از این بیماری
بسیار مهم و دامداران محترم با رعایت و دقت کافی این موارد می توانند از
بروز خسارت به دامهای خود جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: رعایت نکات
بهداشتی در محیط های نگهداری حیوانات، عدم خرید دام قاچاق و مشکوک به
بیماری که خود عامل مهمی در انتقال این بیماری می باشد، استفاده از شیر و
فرآورده های لبنی پاستوریزه، قرنطینه کردن و آزمایش حیوانات وارداتی، رعایت
بهداشتی دامداری ها و معدوم نمودن مناسب جفت، پرده های جنینی و جنین های
سقط شده و جداسازی حیواناتی که سقط می کنند به مدت سه هفته از سایر
حیوانات، مراقبت و اعمال محدودیت در وارد شدن به دامداریهای آلوده و مبارزه
با انگل های خارجی از طریق سمپاشی از روشهای کنترل بیماری است.