کد خبر: ۳۵۴۷۴۶
زمان انتشار: ۱۵:۱۴     ۲۳ آذر ۱۳۹۴
رئیس آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه سالانه خون ۸ هزار بیمار در سازمان انتقال خون مورد آزمایش قرار می‌گیرد، گفت: تاکنون در کشور ۴۹ نفر دارای گروه خونی بمبئی شناسایی شده‌اند.
به گزارش پایگاه 598، مصطفی مقدم اظهار داشت: سالانه ۸ هزار نمونه خون بیماران مختلف به آزمایشگاه سازمان انتقال خون ارائه می‌شود که بیشتر این موارد به دلیل تأمین گروه‌های خونی و سازگاری خونی بیمار حین تزریق جهت پیشگیری از عوارض تزریق خون و حساس شدن بیمار به پیوند خون انجام گرفته است.

وی افزود: بانک خون بیمارستان‌ها ۹۵ درصد تعیین گروه خون بیماران را انجام داده و کمتر از ۲ تا ۵ درصد خون بیمار دچار مشکل هنگام تزریق خون و نیاز به دریافت خون در سازمان انتقال خون انجام می‌گیرد و آزمایشگاه ما پیگیر جستجوی عوارض ناشی از پیوند خون بوده و خون مناسب فرد، مقدار و نوع آن برای بیمار را مشخص می‌کند.

رئیس آزمایشگاه ایمنوهماتولوژی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه با پیشرفت تکنولوژی به صورت عموم برای بیماران یک نسخه واحد در رابطه با پیوند خون ارائه نمی‌شود، گفت: حدود ۳۴۰ گروه خونی در دنیا وجود دارد و این موضوع پیچیدگی‌ها درمورد پیوند خون را بیشتر کرده است.

گروه خونی دافی، کل، بمبئی و ایندین از جمله ۳۴۰ گروه خونی موجود در دنیا است که به صورت روتین در آزمایشگاه‌ها شناسایی نمی‌شود و این اقدامات در آزمایشگاه‌های تخصصی سازمان‌ انتقال خون انجام می‌گیرد.

مقدم بیان داشت: تا کنون در کشور ۴۹ نفر دارای گروه خونی بمبئی، ۸ نفر گروه خونی چلانو و یک نفر با گروه خونی KPB شناسایی شده است که در واقع گروه‌های خونی A,B,AB وO  جزو ۴ گروه خونی اصلی و شاخص بوده و ۳۴۰ گروه با این چهار نمونه متفاوت است و از ۳۴۰ گروه تنها چندین مورد نادر بوده و در افراد جهان کمیاب است.

وی افزود: به طور مثال از ۸۰ میلیون ایرانی گروه خونی KPB منفی به سختی یافت می‌شود و افرادی که نیاز به این خون داشته باشند برای جراحی دچار مشکل شده و این دغدغه در زنان به دلیل بارداری، کم خونی و یائسگی بیشتر است.

مدیر برنامه ملی خون‌های نادر گفت: بیشترین گروه خونی ایرانیان از نوع O بوده و در واقع این گروه خونی در ۳۶ درصد جمعیت ایران وجود دارد. پس از آن گروه‌های خونی AB و B ،‌A به ترتیب در بیشتر است.

به گفته مقدم گروه خونی Oمنفی جز گروه‌های نادر و کمیاب بوده و ۳ درصد از ایرانیان دارای این گروه خونی هستند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها