به گزارش پایگاه 598، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان سؤال ملی ایرج عبدی نماینده خرمآباد از علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
ایرج عبدی در این سؤال از وزیر کار پرسید: علت عدم توزیع عادلانه منابع اشتغالزایی با توجه به درصد بیکاری کشور چیست؟
ربیعی وزیر کار با حضور در نشست علنی امروز پارلمان به ارائه توضیحاتی درباره سؤال مطرح شده پرداخت و اظهار داشت: قطعاً سه حیطه بازار پول و سرمایه و ارز، بازار کالا و خدمات و بازار کار، هر سه باید در کنار یکدیگر بتوانند فعالیت کنند، همه شما میدانید که در بخش پایه پولی و نقدینگی چه مسائلی داشته و داریم، برنامههای ما برای حل مشکلات در حوزه نقدینگی و پایه پولی کشور نیازمند زمان است.
وی با بیان اینکه هنوز نقدینگی بیش از اندازه در جامعه داریم، افزود: نیازمند برنامهها و تلاشهای بیشتری در این حوزه هستیم، هزینههای مبادله را باید به نفع دستمزدها کم کنیم، سال گذشته دستمزدها را بالاتر از تورم پیشبینی کردیم که به نوعی رابطه دستمزد با بهرهوری را هم در نظر گرفتیم.
وزیر کار در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: بازار پول، کالا و کار هر سه باید در کنار یکدیگر فعالیت کنند تا بتوانیم در مورد اشتغال به نتیجه برسیم، بنده هم در این شرایط شانه خالی نکردم و فعالیت میکنم، روند طولانی در اقتصاد ضعیفشده ما برای تغییرات به سختی صورت خواهد گرفت، در ساختار سنی جمعیت کشور و تحصیلکردهها با مشکلاتی مواجه هستیم، به عنوان مثال بر اساس آماری در یکی از استانهای کشور، 20 درصد بین نسبت خروجی دانشگاه و نیاز آن استان به شغل رابطه معنادار وجود دارد.
ربیعی با بیان اینکه برای هر فردی که وارد دانشگاه میشود باید کارنامه اشتغال داشته باشیم، متأسفانه دچار نارسایی در این هماهنگیها هستیم، در تقاضا، عرضه و نهادها دچار مشکلاتی هستیم که باید حل شود.
وزیر کار با بیان اینکه در فرهنگ کار هم مشکلات زیادی داریم، تأکید کرد: ما باید در یک اصلاح ساختاری در سه حوزه تقاضا، عرضه و نهادها نتیجهای از اشتغال بگیریم، بنده وزیر کارگران و بیکاران هستم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: منحنی بیکاری بالاتر از رشد اقتصادی ایستاده است بنابراین نیازمند رشد فراگیر هستیم، در چند سال اخیر با رشد اقتصادی بدون اشتغال یا کماشتغال روبرو بودهایم. دچار مشکلاتی در این زمینه هستیم و به رشد اقتصادی همراه با اشتغال تمرکز کردهایم.
وزیر کار ادامه داد: ما میخواهیم برنامه ششم توسعه و بودجههای سالانه برای حل مشکلات شهری به موضوع رشد اقتصادی همراه با ایجاد اشتغال فراوان توجه کند. اگر به دنبال پیشرفت هستیم باید به سمتی رویم که شغل ایجاد شود، نمایندگان مجلس باید به استراتژیهای آینده اشتغال توجه کنند. ما نیازمند استراتژی نوین اشتغال هستیم.
وزیر کار همچنین در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز در سخنانی گفته بود: ابزار و منابع اشتغال در اختیار وزارت کار نیست، احیای شورایعالی اشتغال، تدوین بسته سیاستهای حمایتی، تأمین 8 هزار میلیارد تومان منابع و ابلاغ آن به استانها برای ایجاد اشتغال، اهتمام به مشاغل کوچک و امضای تفاهمنامه با معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و اختصاص منابع بانک توسعه تعاون به تعاونیها از جمله اقدامات به عمل آمده توسط وزارت کار برای توزیع عادلانه منابع اشتغالزایی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: سرمایهگذاریها در سالهای گذشته حتماً بر اساس یک آمایش سرزمین برای رفع تبعیض و نابرابری کمتر مورد توجه بوده است، ما پیوست عدالت برای برنامهریزیهای توسعه را کمتر انجام دادهایم، هر چه به استانهای دورتر و مرزی میرویم پیوستهای عدالت برای سرمایهگذاری عمل نشده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: آنچه مشخص است اینکه رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتی موضوع عدالت را جزء بنیانهای لازم برای تدوین برنامه ششم مورد تأکید قرار دادند، یکی از اصول برنامه ششم کم کردن نابرابریها و رفتن به سمت پایین آوردن نابرابریهاست، این یکی از استراتژیهای اساسی ما در برنامه ششم توسعه است.
وی اضافه کرد: آمایش اشتغال را در سطح استانها مورد بررسی قرار دادیم و تمرکزمان را هم بر استانهای محروم گذاشتیم، موضوع آموزش فنی و حرفهای از روستا و ایجاد شغل از خانه تا کارخانه در 6 استان محروم در حال سامان یافتن است.
ربیعی ادامه داد: ما در مطالعهای که در کردستان، کرمانشاه، خراسانهای شمالی، رضوی و جنوبی و خوزستان انجام دادیم، دقیقاً مشخص کردیم که کدام شغل وجود دارد که میتوانیم در آن حوزه کارآفرینی را گسترش دهیم، ما آمدهایم از روستا به سمت شهر هم مطالعه کردیم و امروز با برنامهریزیهایی که انجام دادیم در جهت دغدغه نمایندگان مجلس و رفع آنها حرکت میکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بین سواد و سن در روستاها نیز مطالعه کردیم، مسئلهای که امروز باید مدنظر قرار گیرد موضوع تأمین مالی است، نظام تأمین مالی ما آمادگی برای شغلهای خرد و شغلها در مناطق محروم و روستایی را کمتر دارد.