کد خبر: ۳۵۴۳۸۴
زمان انتشار: ۲۱:۰۲     ۲۰ آذر ۱۳۹۴
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان روز جمعه گفت امیدوار است گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران اشتباه باشد.

به گزارش پایگاه 598، «اد رویس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز جمعه، بستن پرونده ادعایی «جنبه‌های نظامی احتمالی» یا PMD در برنامه هسته‌ای ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با توجه به گزارش «یوکیا آمانو»، مدیر کل آژانس، اقدامی اشتباه دانسته است. 

آقای «رویس»، مدعی شد تصویب قطعنامه‌ای پیشنهادی گروه 1+5 که پس از گزارش آمانو صادر شده این پیام را به ایران خواهد رساند که «هیچ تبعاتی برای اقدامات مخرب و خشونت‌آمیزش وجود ندارد.»

او درباره گزارش آمانو گفت: «من امیدوارم که این گزارش اشتباه باشد. آژانس تأیید کرده که ایران درباره فعالیت‌های گذشته‌اش برای ساخت سلاح هسته‌ای دروغ گفته و سئوالات کلیدی بدون پاسخ مانده‌اند.»

ایران ادعاهای کشورهای غربی درباره هر گونه تلاش برای ساخت سلاح‌های اتمی را قاطعانه رد کرده و بر مصارف صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود تأکید کرده است. 

«جنبه‌های نظامی احتمالی» که از آن به عنوان فعالیت‌های هسته‌ای گذشته ایران (یا PMD) نیز یاد می‌شود به ادعاهایی اشاره دارد مبنی بر اینکه ایران در گذشته فعالیت‌هایی در راستای ساخت سلاح‌های هسته‌ای انجام داده است. 

این ادعاها بر پایه اسنادی غیرمستند مطرح شده‌‌اند و بسیاری از کارشناسان، از جمله «محمد البرادعی»، مدیر کل اسبق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صحت آن ابراز تردید کرده‌اند. 

کشورهای موسوم به گروه 1+5، روز سه‌شنبه (17 آذرماه) بر اساس مفاد سند «برجام» قطعنامه‌ای در ارتباط با پرونده جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای ایران تقدیم شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کردند. 

 در بند 9 این قطعنامه آمده که شورای حکام به این امر توجه می‌کند که  «تمام فعالیت‌ها در نقشه راه برای حل مسائل باقیمانده گذشته و حال در مورد برنامه هسته‌ای ایران (پی‌ام‌دی) بر اساس زمانبندی توافق شده اجرا شده‌اند و همینطور توجه می‌کند که این امر (یعنی اجرای فعالیت‌ها) بررسی شورا از موضوع (مسائل باقیمانده گذشته و حال) را خاتمه می‌دهد.»

همچنین در تکمیل خاتمه دادن مسائل باقیمانده گذشته و حال یا همان PMD، شورا طبق بند 11، از روز اجرای برجام، تمامی 12 قطعنامه قبلی شورای حکام از جمله دو قطعنامه PMD یعنی نوامبر 2011 و سپتامبر 2012 را منقضی ( فسخ- terminate) می‌کند. 

فسخ قطعنامه‌های PMD شورای حکام که در آنها از مدیرکل خواسته بود در مورد PMD گزارش بدهد (بند 6 قطعنامه سپتامبر 2012) به این معنی است که مدیرکل دیگر در مورد PMD وظیفه‌ای ندارد.

در بند 13 نیز شورای حکام موضوع «اجرای پادمان و قطعنامه‌های (قبلی) شورای امنیت» را از روز اجرای برجام از دستورکار خارج و به جای آن اجرای «برجام» در پرتو قطعنامه 2231 را جایگزین می‌کند.

 از این به بعد طبق بند 4 قطعنامه مدیرکل تنها در خصوص اجرای برجام و یا بروز مشکلی خاص در اجرای برجام گزارش خواهد داد.

شورای حکام قرار است قرار است در نشست 15 دسامبر (24 آذر) درباره تصویب قطعنامه پیشنهادی 1+5 رأی‌گیری کند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها