به گزارش پایگاه 598، علی اسماعیلیندیمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی است که هر ساله با شروع فصل سرما با آن مواجه هستیم.
وی بیان داشت: امسال با شیوع بیشتر این بیماری روبهرو هستیم و نخستین موارد مثبت آن نیمه دوم مهرماه و اوج موارد مثبت نیمه دوم آبانماه بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تصریح کرد: همه افراد جامعه میتوانند این بیماری را بگیرند که البته با رعایت نکات بهداشتی این بیماری کنترل میشود.
وی افزود: گروههای خاصی مانند زنان باردار، کودکان بهویژه کودکان زیر دو سال، افراد مسن و افرادی که دارای زمینه بیماریهای قلبی، تنفسی و کلیوی بیشتر در معرض آنفلوآنزا هستند.
اسماعیلی عنوان کرد: درصد کمی ممکن است، نیاز به مراجعه به بیمارستان داشتهباشند و مراجعهکنندگان به بیمارستان همان کسانی هستند که پیش زمینه بیماری را دارند.
اسماعیلی ادامه داد: اکثراً بیمارانی که مشکلات تنفسی دارند، بستری میشوند و در سایر بیماران با تببر و مسکن با تجویز پزشک مشکل رفع میشود.
وی با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی توسط افراد افزود: شستن مکرر دستها، استفاده از ماسک و دستمالکاغذی به هنگام سرفه و عطسه از جمله نکات مهمی است که باید رعایت شود.
اسماعیلی گفت: مبتلایان به آنفلوآنزا در خانه بمانند و استراحت کنند، اگر بچه کوچک در خانه هست، مراقب باشند که مبتلا نشود و کسانی که زمینه بیماری دارند، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: در بیمارستان علیبن ابیطالب(ع) رفسنجان به نسبت نیاز بخش ویژه بیماران تنفسی هم برای بزرگسالان و هم اطفال ایجاد شده که بخش بزرگسالان با ظرفیت حدود 50 تخت و بخش اطفال با حدود 28 تخت آماده است که با اقداماتی که انجام دادیم، نیاز به افزایش تخت نیست، اما در صورت نیاز امکان افزایش تخت وجود دارد.
وی با بیان اینکه کلیه اقدامات حمایتی در بیمارستان دیده شدهاست، عنوان کرد: آمار فوتیها بر اثر آنفلوآنزا چهار نفر است و با انجام اقدامات و مراقبتهای ویژهای که انجام شده از دو هفته پیش تا کنون هیچ مورد مرگ و میری نداشتیم.
اسماعیلی عنوان کرد: در حال حاضر 30 نفر در بخشهای یاد شده بستری هستند و بنا به تشخیص پزشکان هر کدام نیاز باشد، مرخص میشوند، مردم نگران نباشند و با رعایت نکات بهداشتی در کنترل این بیماری همکاری کنند.
وی با بیان اینکه فوتیها از 27 ساله تا 75 ساله هستند، متذکر شد: در حال حاضر گروه هدف ما که نیاز به واکسن دارند، زنان باردار سه ماه آخر باردار و سوم بارداری هستند و واکسن به اندازه کافی در کشور وجود دارد، اگر گروه دیگری نیاز به واکسن داشت، اعلام میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در تأکید کرد: این بیماری هیچگونه آنتی بیوتیکی نیاز ندارد، فقط استراحت، استفاده از مایعات و مسکنها همچنین رعایت نکات بهداشتی توصیه اکید میشود.