کد خبر: ۳۵۲۹۷۷
زمان انتشار: ۰۰:۳۳     ۱۰ آذر ۱۳۹۴
در گفت‌وگوی ویژه خبری؛
رئیس مجلس با بیان اینکه وضع اقتصادی کشور خوب نیست، گفت که تحریم‌ها بی‌تاثیر نبوده اما همه مشکلات به آن برنمی‌گردد.

به گزارش پایگاه 598، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما به مناسبت دهم آذرماه سالروز شهادت آیت‌الله مدرس که به نام «روز مجلس»‌ نامگذاری شده است، اظهار داشت: یاد و خاطره شهید ایت‌الله مدرس را گرامی می‌داریم، شهید مدرس در شرایط پر فراز و نشیب کشور، با نقش‌آفرینی متنوع خودش توانست راه درست را پیش پای نمایندگان آینده مجلس قرار دهد، امیدواریم نمایندگان فعلی مجلس هم بتوانند در ایفای وظایف نمایندگی‌شان موفق باشند.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی‌اش از جایگاه مجلس، توضیح داد: بنده پیش از ورودم به مجلس شورای اسلامی، با کار و امور پارلمانی ناآشنا نبودم چون در طول 36 سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی یا در رادیو و تلویزیون حضور داشتم یا در مسئولیت‌های مرتبط با امور مجلس بودم لذا کارکرد پارلمان را می‌شناختم.

رئیس مجلس با اشاره به دو وظیفه مهم مجلس مبنی بر قانون‌گذاری و نظارت گفت: در دوره‌های مختلف برحسب نیاز کشور قانون‌گذاری انجام می‌شود اما یک بخش مهم از وظایف مجلس نظارت است، طبعاً بر حسب شرایط کشور همواره در پارلمان قانون‌گذاری انجام می‌شود؛ مجلس نهم در برخی زمینه‌ها خوب عمل کرد و توانست وظیفه‌اش را به درستی انجام دهد.

لاریجانی همچنین گفت: همانطور که می‌دانید نمایندگان مجلس نهم نسبت به مسائل اقتصادی حساسیت دارند از این‌رو حدود 3.5 سال گذشته از عمر مجلس نهم، 600 طرح یا لایحه در حوزه مسائل اقتصادی کشور ارائه شده است، 200 لایحه و 400 طرح، از این تعداد، برخی در کمیسیون‌های تخصصی تصویب نشده و رد شدند اما برخی فعلاً در دست بررسی در کمیسیون‌ها است، از بین این رقم تاکنون 200 طرح یا لایحه پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی تبدیل به قانون و به دولت ابلاغ شده است، ثقل همه این قوانین مسائل اقتصادی کشور بوده است، همانطور که می‌دانید مجلس هر سال لایحه بودجه سنواتی را که یکی از موضوعات مهم در کشور ما است مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه مجلس نهم قانون تسهیل فضای کسب و کار را نیز به تصویب رساند که از قوانین مهم مصوب شده در این دوره محسوب می‌شود، تصریح کرد: قانون رونق تولید و همچنین لایحه جلوگیری از رکود که دولت ارائه داده بود نیز از دیگر مصوبات پارلمان است.

رئیس مجلس در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه سخت‌ترین روز کاری مجلس نهم چه روزی بوده است؟ توضیح داد: کار کردن در مجلس با همکاران و نمایندگان خیلی سختی ندارد.

در ادامه مجری برنامه  پرسید اما بعضی روزها عصبانی می‌شوید، آیا باز هم سختی ندارد؟

لاریجانی در پاسخ به این پرسش مجری برنامه گفت: به نظر من عصبانی شدن خیلی چیز عجیبی نیست، یکی از مسائل مهمی که در مجلس نهم به تصویب رسید قانون جلوگیری از رکود بود که نمایندگان روی آن بسیار حساس بودند، البته بنده هم نسبت به این امر حساسیت داشتم، از نظر اهمیت برای سرنوشت کشور، موضوع برجام بود که دولت محترم 3 سال روی آن کار کرده بود و چالش‌هایی هم در این زمینه وجود داشت، این موضوع در مجلس و مباحث پیرامون بسیار داغ شد که نشان‌دهنده دموکراسی بسیار عمیق در کشور ما است، این مسئله نشان می‌دهد که اختلاف‌نظر در مجلس شورای اسلامی طبیعی است، عده‌ای از نمایندگان مجلس نهم معتقد بودند برجام باید رد شود، این امر خیلی عجیب هم نبود چون با تلقی خودشان این سخن را می‌گفتند، به نظرم یکی از لذت‌بخش‌ترین موضوعات در کشور این است که افکار مختلف در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود، اینکه فقط یک صدا در کشور وجود داشته باشد محل اشکال است، اینکه افکار در کشور متنوع باشد یک حسن محسوب می‌شود.

لاریجانی در ادامه سخنانش با بیان اینکه ارتباط بنده با مردم کم نیست و امروز با گروه‌های مختلفی از مردم ارتباط داشتم، گفت: علاقه‌مندم با بدنه مردم ارتباط داشته باشم، وضع اقتصادی کشور ما در شرایط فعلی خوب نیست البته عموماً علاقه ندارم مردم را خیلی مأیوس کنم، اگر از بنده بپرسند که مهم‌ترین موضوعی که امروز باید روی آن تمرکز کنیم چیست؟ می‌گویم مسئله اقتصادی است، رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال فرمودند کار تولید در کشور مثل کار مجاهدانه می‌ماند، به نظرم این فرمایش رهبر انقلاب سخن بسیار بلند و دقیقی است، اگر ما یک نگاهی به وضعیت ایران بکنیم چه از نظر جایگاهش در مسائل منطقه‌ای یا بین‌المللی، آنجایی که چالش مهم برای کشور ما محسوب می‌شود حوزه مسائل اقتصادی است. در حوزه اقتصادی هم مهم‌ترین مشکل امروز ما رکود است.

وی ادامه داد: بخش‌های تولیدی ما فعال نیستند و در برخی بخش‌های تولیدی 30 درصد ظرفیت بیشتر فعال نیست و یا در برخی مراکز تولیدی دیگر با نصف ظرفیت فعالیت می‌کنند و این مشکل بیکاری که در کشور ما وجود دارد ریشه در همین امر دارد، این موضوع هم با بزک کردن قابل حل نیست و باید کاملاً به آن توجه داشت که آینده کشور ما و عزت کشور ما در گروی این است که تولید رونق یابد.

لاریجانی در ادامه یادآور شد: به نظرم دولت، مجلس و سایر بخش‌های کشور امروز یک مأموریت بیشتر ندارند که در همین اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب روی آن بسیار تأکید فرمودند، باید روی آن تمرکز کنند و اگر می‌خواهیم مشکل بیکاری حل شود یا درآمد مردم بالا رود که از این سختی بیرون آیند باید به رونق تولید در کشور توجه کنیم، حتی برخی از آسیب‌های اجتماعی در کشور ما وجود دارد یک بخشی از آن مربوط به موضوع عدم رونق تولید است. البته تحریم‌ها هم بی‌تأثیر نبودند در این موضوع اما همه مسئله و مشکلات به تحریم‌ها برنمی‌گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه عنوان کرد: دولت‌ها در اجرای قانون یک وضع ندارند برخی دولت‌ها در اجرای قانون سهل‌انگاری کرده ولی برخی دولت‌های دیگر بهتر اجرا کردند و اینکه دولت‌ها به موقع قانون را اجرا کنند بحث دیگری است.

لاریجانی در ادامه مطلوب فوق خاطرنشان کرد: در دولت قبل خلاف قانون زیاد انجام می‌شد که رئیس مجلس مجبور می‌شد آنها را لغو کند. در آن هنگام یک نظر مشورتی به دولت می‌دادیم که اکنون نیز هم‌اینگونه است.

وی با بیان اینکه در دولت فعلی این خلاف قانون‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: این نشان می‌دهد در دولت فعلی توجه به قانون بیشتر شده است. اینکه برخی قوانین به موقع انجام نمی‌شود یک اشکال است. مثلاً قانون برنامه هنوز برخی آیین‌نامه‌های آن تصویب نشده است. از مجموع آیین‌نامه‌هایی که دیوان محاسبات برای ما فرستاده 20 و چند درصد آن هنوز اجرا نشده است که ما تذکر دادیم سریع‌تر این آیین‌نامه‌ها اجرا شود. البته در قانون بودجه این کار را زودتر انجام داده و به دولت فشار وارد کردیم که دستورالعمل و آیین‌نامه‌های خود را در این رابطه نوشتند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان دیگر مشکلات موجود در اقتصاد کشور مطرح کرد: برخی از قوانین به موقع انجام نمی‌شود ما یک اختیاری به دولت دادیم که بتواند طرح‌های عمرانی را به بخش خصوصی واگذار کند این کار مهمی بود که مجلس به دولت اجازه داد که نه سال گذشته اجرا شد و نه امسال و این مسئله تبدیل به یک مسیر اجرایی نشده است. ما چندین بار با دولت در این باره مکاتبه کرده‌ایم و باید در این زمینه به دولت و مسئولان مربوطه فشار آوریم تا انجام شود.

لاریجانی با اشاره به 400 هزار میلیارد تومان پروژه کلنگ‌زده گفت که کل بودجه عمرانی در سال شاید به 20 تا 30 هزار میلیارد بیشتر نرسد با این اوصاف حدود 30 سال طول می‌کشد تا این طرح‌ها در صورت روی کار آمدن طرح‌های جدید تکمیل شود. کاری که ما در مجلس انجام دادیم این بود که اجازه دهیم این طرح‌ها به صورت تشویقی به مردم واگذار شود. پیگیری کرده و مشکلات را بررسی کردیم و دریافتیم که سیستم‌های نظارتی به قدری سخت می‌گیرند که مدیران شجاعت خود را از دست می‌دهند.

وی با تأکید بر اینکه مدیری که شجاعت خود را از دست می‌دهد ابتکارش هم از دست می‌رود، اظهار داشت: این مسئله در کشور باید علاج شود تا مدیران شجاعت خود را از دست ندهند چرا که مدیران موتور محرک دستگاه اجرایی هستند.

رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: مبنای کار خوب بر عقلانیت است در شرایط فعلی برای گذر از شرایط رکودی نیاز به شجاعت داریم و اشکالی که برخی دولتمردان می‌گیرند را قبول ندارم. به هر حال مجلس این اجازه را به دولت داده است؛ 10 هزار میلیارد تومان اعتبار جهت افزایش سرمایه بانک‌ها نیز در این بین اختصاص داده شده است.

لاریجانی در خصوص سهم دولت و مجلس در این میان یادآور شد: ما تا جایی که توان داشتیم دولت را کمک کردیم تا از این گردنه عبور کند لایحه‌ای نبوده که به ما داده شود و تصویب نشود مانند لایحه‌ای که دولت برای خروج رکود یا صنعت برق به مجلس ارائه داد و مجلس به تصویب رساند.

وی ادامه داد: این اشکال در گذشته هم وجود داشت به عنوان مثال در اصل 44 که سیاست‌های آن را رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند بسیار دقیق بود که قوانین آن هم که در مجلس به تصویب رسید اما مشکل اساسی اینجا است که به صورت جدی این سیاست‌ها اجرایی نشد و اکنون وقت آن رسیده که درست اجرا شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین عنوان کرد: اگر از گردنه هسته‌ای عبور کنیم فضای کشور فضای آماده‌ای برای سرمایه‌گذاری و تولید می‌شود و من به این شرایط امیدوارم؛ تحریم‌ها مانند سنگی بود که در مسیر نهر آبی که جریان اقتصادی کشور است افتاده بود.

وی با طرح این سؤال که چطور می‌شود ما این حرکت اقتصادی را پررونق کنیم، گفت: همه بخش‌ها باید در این زمینه کمک کنند. رادیو و تلویزیون و رسانه‌ها باید فضای فعال اقتصادی را برجسته‌تر کنند و مردم را امیدوار کنیم این یک امیدواری کاذب نیست اگر تحریم‌ها برداشته شود فضای برای حرکت اقتصادی باز می‌شود.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۶:۳۸ - ۱۰ آذر ۱۳۹۴
۱
۰
آقای لاریجانی میشه با تمام شما مسواین بحث آزاد داشت وهمه شما را به چالش کشید
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها