کد خبر: ۳۵۱۹۱
زمان انتشار: ۱۰:۴۵     ۲۵ دی ۱۳۹۰
بولتن نیوز: ادبیات سرسختانه ایالات متحده آمریکا در برابر اقتدار جمهوری اسلامی سرانجام به زانو در آمد. این کرنش را می توان در واکنش پنتاگون به نزدیک شدن قایق های تندرو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به کشتی های آمریکایی که تا پیش از این با واکنش تند مقامات آمریکایی مواجه می شد، جست. آنجا که پنتاگون اعلام می کند: این تعاملات از سوی آمریکا خصمانه تلقی نمی شود، حتی با وجود شرایط فعلی که تنش های شدیدی بین دو کشور وجود دارد.

              

بنابر این گزارش قایق های نظامی ایران طی هفته گذشته ، دو بار به کشتی های ایالات متحده که در حال عبور از تنگه هرمز بودند نزدیک شدند. یک مقام نظامی ایالات متحده در این باره گفت : ویدئویی توسط پنتاگون منتشر شده که نشان می دهد قایق های مسلح نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ، در تاریخ 6 ژانویه به چند صد متری "یو اس اس نیواورلئان" ، یک کشتی آمریکایی نزدیک می شوند. در همان روز ، اتفاق مشابه ای برای " آداک"، قایق پاروئی گارد ساحلی ایالات متحده ، رخ داده و باز هم دیده می شود که قایق های ایرانی با افراد مسلح که تفنگ هایشان نیز قابل مشاهده است به سمت مسیر حرکت این قایق ها می رانند.

ناخدا جین کمپبل ، سخنگوی پنتاگون، در این باره گفت: این تعامل ها بین کشتی های نیروی دریایی ایالات متحده و قایق های نظامی ایران، امری عادی است و هیچ نشانه ای در این رفتارها وجود ندارد که حاکی از مقاصد خصمانه باشد.

مقامات ایالات متحده می گویند تصویر برداری ویدئویی از چنین وقایعی نیز امری معمول است و ارتش ایالات متحده در پاسخ به درخواست سازمان های خبری تصمیم گرفت تا این تصاویر را منتشر کند.

در حالی ایالات متحده این اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران را امری عادی تلقی می کند که پیش از این در سال 86 منابع آمریکایی در خبری مدعی شدند پنج قایق تندرو متعلق به سپاه پاسداران و سه کشتی آمریکایی در دهانه تنگه هرمز تا آستانه درگیری نظامی جدی پیش رفتند. به گفته سی‌ان‌ان، قایق‌های سپاه پاسداران تا ۲۰۰ متری ناوهای آمریکایی پیش رفته و این قایق‌ها را به «انفجار» تهدید کردند که این مساله باعث آماده‌باش درجه اول نیروهای نظامی آمریکا در خیلج‌فارس و آمادگی برای شلیک به سوی قایق‌های تندرو سپاه شد. این در حالی بود که اساسا سپاه پاسداران به کل این قضیه را تکذیب کرده و حتی فیلم تهیه شده نیز پر از تناقض بود.

بنابراین گزارش،از آغاز سال جاری تاکنون، نهُ کشتی آمریکایی از تنگه هرمز عبور کرده اند و هنوز مشخص نیست که آیا کشتی های ایرانی به هفت کشتی دیگر آمریکائی نیز با همان شیوه نزدیک شده باشند یا خیر؟

این رفتارها درحالی مشاهده می شود که احتمال وقوع برخورد بین ایالات متحده و ایران در تنگه هرمز ، مهم ترین گذرگاه انتقال نفت جهان، نگرانی هائی را ایجاد کرده است.

منابع غربی در این باره نوشتند: تهران تهدید کرده است در صورتی که تحریم های جدید ایالات متحده و اتحادیه اروپا بر سر برنامه هسته ای این کشور، صادرات نفت ایران را مختل کند، تنگه هرمز را خواهد بست. ایران همچنین تهدید کرده چنانچه ناو آمریکائی دیگری وارد خلیج فارس شود با اقدام عملی نیروهای این کشور روبه رو خواهد شد.

                

ایران در رزمایش اخیر دریایی خود که از سوم دی ماه آغاز شد، عملا نشان داد که توانایی بستن تنگه هرمز را با تجهیزات سخت افزاری دارد. همچنین رسانه های غربی خبری را منتشر کردند مبنی بر اینکه ایران در بستن تنگه هرمز تنها به ابزار جنگی مجهز نیست و این کشور سامانه ای را در اختیار دار که طی آن کشتی هایی که بر خلاف میل ایران قصد عبور از تنگه هرمز را داشته باشند، توسط ابزار جنگ الکترونیکی ایران عملا تمام دستگاههای الکترونیکی خود را از دست می دهد و تنگه هرمز به نوعی شبیه جزیره برمودا می شود.

 لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا،در برابر تهدید ایران به بستن تنگه هرمز هشدار داده که بسته شدن این آبراه استراتژیک؛ از سوی ایالات متحده به منزله عبور ایران ازخط قرمز تلقی شده و نیازمند پاسخ خواهد بود.همچنین روز جمعه، پنتاگون ، به دنبال بی اهمیت جلوه دادن این گمانه زنی ها بود که ارتش ایالات متحده بی سر و صدا سرگرم تقویت نیروهای خود در منطقه، برای مقابله با هر گونه تهدید احتمالی تهران است.

بنابراین گزارش طی هفته های اخیر، تعداد نیروهای آمریکا درکویت به حدود 15000 تن افزایش یافته ، که دو گردان رزمی نیروهای نظامی را نیز شامل می شود که پس از پایان جنگ از عراق خارج شده اند. ناخداجان کربی، سخنگوی پنتاگون تصریح کرده که هیچ اطلاعی در مورد تصمیم گیری برای افزایش دائم تعداد نیروهای نظامی مستقر در کویت ندارد.وی اظهار داشته است: نیروهای آمریکا درکویت به طور موقت افزایش یافته است، زیرا یگان هائی که قبل ازپایان جنگ به عراق اعزام شده بودند به کویت منتقل شده اند تا آرایش نظامی خود را تکمیل کنند. کربی تاکید کرد: تعداد نیروهای نظامی مستقردر هر منطقه مرتباً و بسته به نیازها تغییر می کند. وی به خبرنگاران گفته " من از هر نوع دستوری که برای افزایش نیرو در کویت صادر شده باشد بی اطلاعم، و فکر نمی کنم تعداد فعلی نیروها، از این بیشتر افزایش یابد، در واقع هم اکنون نیز در کویت نیروی نظامی بسیارزیادی مستقر است. "کربی به خبرنگاران در پنتاگون گفت: "قطعا، در مذاکراتی که با متحدان خود خواهیم داشت و یا در تفکر مان پیرامون آینده خاور میانه ، ایران موضوع اصلی است در این مورد شکی وجود ندارد. ".وی تاکید کرد: "اما می خواهم همگان را از این حقیقت اگاه کنم که نوعی افزایش آرام نیروها در جریان است ، به ویژه با هدف برنامه ریزی و آمادگی در برابر شرایط احتمالی که ممکن است برای هر یک از کشورهای این بخش از جهان به وجود آید". اوایل این هفته ، ارتش آمریکا اعلام کرد: دومین ناو هواپیمابراین کشور وارد دریای عمان شده و سومی هم در راه  است. پنتاگون این مسأله را که یک کشتی در راه بازگشت به پایگاه اصلی خود باشد ؛ یک جابجائی معمول یگان ها توصیف می کند. کربی گفت: این غیر معمول نیست که دو ناو در منطقه باشد.

                                

لئون پانه تا ، وزیر دفاع آمریکا گفت: ایالات متحده پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در پایان سال 2011 ، حدود 40000 سرباز در منطقه خواهد داشت. کربی مایل نبود مشخص کند که این تعداد سرباز در کجا مستقر خواهند شد. بر همین اساس است که پایگاه مطالعاتی گلوبال ریسرچ در گزارشی با توجه به تبعات درگیری آمریکا و ایران در خلیج فارس نوشت:حتی مدل‌های شبیه‌سازی شده صحنه نبرد توسط پنتاگون نیز نشان داده که جنگ در منطقه خلیج‌فارس با ایران، برای نیروی دریایی آمریکا فاجعه‌بار خواهد بود. این گزارش با اشاره به رزمایش سال 2002 نیروی دریایی آمریکا در خلیج‌فارس که در فاصله 24 جولای تا 15 آگوست 2002 برگزار شده، تصریح کرد « در سناریوی رزمایش چالش هزاره 2002، ایران با شلیک تعداد قابل توجهی موشک به تهاجم نظامی آمریکا پاسخ می‌داد که باعث بر هم خوردن آرایش نظامی نیروهای آمریکایی و نابودی 16 ناو آمریکایی، شامل یک ناو هواپیمابر، 10 رزمناو و 5 کشتی آمفی بی می‌شد. برآورد‌هایی که پس از این رزمایش به عمل آمد نشان داد که در صورت وقوع این سناریو به صورت واقعی، بیش از 20 هزار نظامی آمریکایی در روز اول جنگ با ایران کشته خواهند شد».

به اعتقاد کارشناسان امور بین الملل،کرنش واشنگتن در برابر تهران، پس از موضع صریح ایران در بستن تنگه هرمز در قبال ماجراجویی های آمریکا و اروپا است و این پاسخ آمریکا به عنوان قبول اشراف کامل ایران بر تنگه هرمز به حساب می آید.

فیلم نزدیکی قایقهای سپاه به کشتی آمریکایی را می توانید اینجا ببینید

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها