«ابراهیم الجعفری» وزیر خارجه عراق در حاشیه نشست دوم وین درباره سوریه، در گفتوگو با «شفق نیوز» اعلام کرد که دستگاه اطلاعاتی کشورش به اطلاعاتی درباره قصد داعش مبنی بر هدف قرار دادن چند کشور از جمله فرانسه دست یافته بود و به کشورهای مذکور این خطر را ابلاغ کرده بود.
وی تصریح کرد: کشورهای فرانسه، آمریکا و ایران از جمله کشورهایی بودند که ما به آنها این خطر را ابلاغ کردیم.
ابراهیم جعفری نشست وین را در راستای نشست قبلی صورت گرفته در این شهر، درباره بحران سوریه دانست و از برگزاری نشست قریبالوقوع دیگری در اینباره خبر داد.
وی با هشدار درباره احتمال بروز مشکلات جدید در درک متقابل منطقهای و بینالمللی از پرونده سوریه گفت که تداوم این گفتوگوها باعث افزایش دامنه توافق میشود.
وزیر خارجه عراق تصریح کرد: وضعیت فعلی سوریه نیازمند راهکاری سیاسی است و باید این راهکار برعهده مردم این کشور گذاشته شود اما جنبه امنیتی این بحران متوجه همه است، زیرا داعش خطری مشترک برای تمامی کشورهای جهان است.
وی ادامه داد: داعش از سوریه به عراق امتداد یافت در حالی که ما پیش از این، درباره گسترش دامنه فعالیت این گروه تروریستی به دیگر کشورها هشدار داده بودیم و از همه خواسته بودیم به این هشدارها توجه کنند.
الجعفری افزود: اعضای داعش در عراق حدود یک سال پیش، از 82 کشور به عراق میآمدند اما اکنون این تعداد به بیش از 100کشور افزایش یافته است این به آن معناست که جامعه بینالملل هنوز در مورد این مساله از جدیت مورد نظر برخوردار نیست پس کمکهای انسانی و حمایت از پناهجویان چه شد؟
وی تاکید کرد: تروریسم خطری برای همه کشورهاست و هیچ جای تردیدی برای مقابله با آن نیست. لذا مسئله نابودی داعش در سوریه تنها یک مشکل سوری نیست بلکه مربوط به تمامی کشورهای جهان است و حوادث اخیر مصر، عراق، لبنان، فرانسه، بزرگترین شاهد بر آن است که داعش یک تهدید جهانی است.
جعفری درباره مدت ابقای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در قدرت نیز گفت: مدت زمان تایید شده، یک سال و شش ماه است و ما بر این باوریم که این اصل به داعش فرصت میدهد اراضی جدیدی را اشغال کند و این طرح به نفع داعش است.
وی افزود: راهی جز آتشبس و نابودی داعش و در نهایت سپردن سرنوشت دولت دمشق به دست مردم این کشور نیست.
وزیر خارجه عراق درباره گروه مخالفان سوری که در روند سیاسی سوریه شرکت میکنند، گفت: این مخالفان باید آن دسته از شهروندان مخالف داخلی یا خارجی سوری باشند که درعملیات تروریستی شرکت نکرده باشند. همچنین این گروه مخالف باید مشارکتی فعال داشته باشند و کشورها نیز نباید بر فعالیتهای مخالفان سوری تسلط داشته باشند بلکه این روند باید با اراده ملی سوریه تعیین شود.
وی درباره مدت زمانی که «استفان دی میستورا»
فرستاده سازمان ملل به سوریه مشخص کرده گفت: وی نهایتا تا ماه پنجم سال
آتی میلادی در راستای اتحاد مخالفان فعالیت میکند و ما نیز با او برای
حصول این امر همکاری میکنیم زیرا دی میستورا نماینده سازمان ملل است و
مسیری بسیار دشوار پیش روی خود دارد و با موانع زیادی مواجه است.