به گزارش
سرویس سیاسی پایگاه 598، اخیرا و طی یک مناظره سیاسی مشخص گردید علت ابراز علاقه صادق زیبا کلام، فعال سیاسی اصلاح طلب، به رضاخان چه بوده است همان طور که در تاریخ آمده، رضاخان فردی قلدر و بیسواد بود که رمز توسعه و پیشرفت ایران را ، غربی شدن در همه ی ابعاد می دانست. با مطالعه سخنان آقای زیبا کلام، ملاحظه می گردد، ایشان نیز، همچون رضاخان، راز پیشرفت ایران را در غربی شدن می داند.
در مورد علت دیگر این علاقه، باید خاطر نشان ساخت، اخیرا، آقای زیباکلام در جلسه ی مناظره ای با موضوع بررسی تاثیر برجام بر فضای داخلی کشور، سخن در مدح برجام سر داده و سپس در میانه جلسه اظهار داشته که اصلا برجام را نخوانده است!
بر کسی پوشیده نیست که ایشان در زمان انتخابات ریاست جمهوری، در فیلم تبلیغاتی- انتخاباتی روحانی حضور داشتند و در مدح ایشان سخنها گفتند. از زمان روی کار آمدن روحانی نیز، تاکنون در دفاع از دولت سر از پا نشناخته از این کوی به آن کوی می روند یادداشتهای بسیاری منتشر می کنند همچنین بعد از حصول توافق برجام، ایشان به کرات از برجام و محاسن آن دفاع کرده اند. و دسته آخر اینکه تحرکات سیاسیشان، در این رابطه با دیگر سیاسیون قابل مقایسه نیست. در این میان، نکته عجیب و قابل تامل این می تواند باشد که چرا رئیس جمهور و دولتی ها که با کم سوادها و کم سوادی میانه ی خوبی ندارند در مورد ایشان که به هر تقدیر، بلندگوی بلند دولت محسوب می شود و اظهارات ایشان با سرنوشت دولت گره خورده، قائل به استثنا شده اند و همچون دیگران، ایشان را نیز به سواد آموزی و سپس سخنرانی، نصیحت نفرموده اند.
چنانچه به دلیل روابط سیاسی، دولتی ها حاضر به انتقاد از ایشان نباشند با یک نگاه صرفا سیاسی هم می توان نتیجه گرفت، که با وجود چنین دوستانی، دولت احتیاج به هیچ گونه ای دشمن ندارد. چرا که با وجود حمایت چنین اشخاصی از دولت، برنامه های دولت در نظر مردم مخدوش و بی اعتبار می گردند.
با توجه به آنچه ذکر شد باید گفت اقدام به مناظره در مورد برجام ، (سند توافق شده برای حل مهمترین موضوع و مشکل سیاست خارجی کنونی کشور، که فقط دولت فعلی دو سال در مورد آن مذاکره نموده)، بدون حتی یک بار مطالعه این سند ، می تواند دلیل خوبی برای عدم حقانیت بعضی ها و نیز دلیل خوبی برای دلواپسی عده ای دیگر باشد. در همین رابطه اشاره به سخن شهيد دكتر چمران مناسب به نظر می رسد ایشان مي گويند تقوا از تخصص لازم تر است ، آن را مي پذيرم اما مي گويم آن كس كه تخصص ندارد و كاري را مي پذيرد بي تقواست.
نکته قابل توجه دیگر این می باشد که با توجه به کثرت فعالیتها و اظهارنظرهای سیاسی و ظهور و بروزهای آقای زیباکلام در رسانه ها و مجامع دانشگاهی، دعای همگان باید این باشد که انشاالله ایشان فرد تاثیرگذاری در مشاوره دادن به دولتی ها و تصمیمات آنها نباشد. و گرنه شما خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
شایان ذکر است که حوزه ایراد سخنرانی آقای زیبا کلام محدود به علوم و مسائل سیاسی نمی شود و گویا ایشان استادی همه فن حریف در بسیاری از حوزه های علم می باشند. از باب نمونه باید گفت چند ماه پیش در مورد موضوع سینما، ایشان مناظره ای با آقای فراستی داشتند که در آن مناظره، آقای فراستی نکات قابل تاملی به آقای زیباکلام گفتند :
" ما چهار سال پیش در اصفهان یک مناظرهی دیگر داشتیم. آقای دکتر از چهار سال پیش یک قدم هم جلو نیامده است. لئوناردو داوینچی یک جمله ای دارد که میگوید هیچ کس حق ندارد پیش از رسیدن به شناخت کامل از ماهیت چیزی یا کسی به آن عشق بورزد، یا از آن نفرت داشته باشد. دکتر با چیزی مخالف است که اصلا از آن هیچ چیز اطلاعی ندارد ...
... وی افزود: متاسفم که راجع به پدیده ای حرف می زند که اصلا هیچ اطلاعی از آن ندارد. مرتضی آوینی ابدا سینمای حکومتی را دوست نداشت و این حداقل شناخت از مرتضی آوینی است.من و مرتضی در مجله سوره دشمن شماره یک سینمای دولتی بودیم و من همچنان هستم.
... وی با اشاره به مناظره قبلی شان بر سر فیلم 300 گفت: روشنفکرنماهایی که صاحب هیچ نظری نیستند و نان نام اپوزیسیونیشان را میخورند از فیلم 300 حمایت می کنند و بعد میگویند من میهن پرست هستم. اگر سواد ندارید، خوب ساکت شوید و بروید جایی که سواد دارید. هنر جای شامورتی بازی و بی سوادی نیست.
... فراستی صحبت هایش را تند و صریح کرد و گفت: حتی در جایی که دکترا گرفتید هم بی سواد هستید. به شدت مبتذل و به شدت تقلیلگرا هستید از بحث مذاکرات هسته ای تا بحث اعتدال. ادعای قلابی که من اپوزیسیون روشنفکر هستم واقعا برای یک استاد دانشگاه مبتذل است".
شایسته می نماید در ضمن این نوشته، تشکلهای منتقد دولت، فعالین سیاسی و رسانه ای را به این نکته متوجه سازیم ، که دعوت از اشخاص غیر متخصص مدافع دولت، برای جلسات مناظره و ایراد سخنرانی، کمکی به رشد عقلانیت و بصیرت جامعه نمی کند و بلکه عوام گرایی را هرچه بیشتر نهادینه می کند از سوی دیگر در چنین جلساتی حقیقت ادعاهای دولت نیز مشخص نمی گردد و با وجود صرف هزینه و وقت، تنها بحث به حاشیه می رود. نتایج منفی دیگری همچون کمک به چهره شدن این افراد نیز از آثار برگزاری چنین جلساتی است که، ثمره ی آن تاثیرگذاری منفی در جهت دهی عقاید و افکار مردم می باشد.
علی رغم طرح این مباحث، انصاف این است که صداقت زیباکلام،( اعتراف ایشان مبنی بر نخواندن برجام) را ستایش کنیم و انشاءالله ایشان هم من بعد از این، بر ملزومات اعتراف خود پایبند باشند و در حد معلومات، مناظره بفرمایند.