کد خبر: ۳۴۹۷۵
زمان انتشار: ۱۱:۵۵     ۲۲ دی ۱۳۹۰
جریان‏ها و گروههای سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در آستانه انتخابات مجلس آتی برای تحت تأثیر قرار دادن اراده مردم جهت شرکت در انتخابات، به شکل همه جانبه تلاش می‏کنند در این اراده جمعی تزلزل ایجاد کنند.

بولتن نیوز تا روز انتخابات، مهمترین محورها و ترفندهایی که رسانه های بیگانه برای تحت تاثیر قرار دادن و کاهش مشارکت مردم به کار می گیرند را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهد تا هشیاری های لازم مورد توجه مردم و رسانه های معتقد به مشارکت در انتخابات  قرار گیرد. براین اساس، برخی اخبار مهم مندرج در سایت‏ها و رسانه‏های وابسته به گروه‏های اپوزیسیون و جریان فتنه را درباره انتخابات منعکس می‏نماییم. بخش نخست بررسی رسانه های بیگانه و تحلیل فتنه گران و مخالفان نظام، در تاریخ 7 دی ماه1390 با عنوان "تردید در حضور اصلاح طلبان در انتخابات " در بولتن نیوز منتشر شد.



در گزارش حاضر قسمت دوم از بخش دوم بررسی رسانه ها مربوط به دوره شانزده روزه،  روزهای 29 دی تا 14 دی ماه 1390 مورد توجه قرار گرفته که مربوط به نکاتی است که رادیو فردا، جرس، صدای آمریکا و تلویزیون پارس مورد توجه قرار داده اند.

در بخش قبلی با عنوان "  كف مطالبات طرد شدگان از سوی ملت کجاست؟ " به بررسی نقطه نظرات شبکه بی بی سی فارسی پرداختیم.

پروژه اصلاح‌طلب‌سازي عنواني است كه برخي از تحليلگران شبكه راديو فردا به آن اشاره دارند. به باور اين تحليلگران، اين پروژه تنها براي شركت درانتخابات و فريب مردم است. معرفي افرادي به عنوان اصلاح‌طلب ار طيف اصولگرا ادعايي است كه اين تحليلگران درخصوص اين پروژه دارند.


شبكه تلويزيوني پارس به انتقاد از مواضع برخي از عناصر جريان فتنه خارج از كشور پرداخته و مدعي است كه اين‌ افراد كه در حال حاضر انتخابات راتحريم مي‌كنند، خود از عناصر جمهوري اسلامي بودند و التزام عملي به نظام و قانون اساسي‌شان باعث شده بود كه در دوره‌اي خود به عنوان نماينده مجلس ظاهر شوند.




شبكه تلويزيوني پارس با ادعاي اين‌كه تمام كساني كه به عنوان كانديداثبت‌نام كرده‌اند، همگي از طرفداران مقام معظم رهبري و آقاي احمدي‌نژادهستند، به تحريك مردم پرداخته و در پي القاي اين است كه اگر مردم به اين كانديداها راي ندهند و انتخابات را تحريم كنند، مي‌توانند نقش تعيين‌كننده‌اي را ايفا كنند

رويگرداني اصلاح‌طلبان از حضور در انتخابات به باور تحليلگران شبكه تلويزيوني صداي آمريكا، انتخابات بي‌رونقي را رقم خواهد زد. در نگاه اين تحليلگران انتخابات غيردموكراتيك است و به همين دليل نبايددر آن شركت كرد. عدم حضور اصلاح‌طلبان نيز تاثيري نخواهد داشت، زيرا بنابه اعتقاد برخي از اين تحليلگران، اصلاح‌طلبان رويي ندارند كه از مردم بخواهند براي حضور در انتخابات به صحنه بيايند و به نوعي عدم قبول شرايط اصلاح‌طلبان توسط حاكميت به نفع آن‌ها تمام شده است




مهدي مهدوي‌آزاد منتقد و تحليلگر در گفت‌وگو شبكه راديو فردا، انتخابات مجلس نهم را چنين معرفي مي‌كند:• عدم مشروعيت واقعي، آزاد و رقابتي• كاهش مشاركت مردم و طبقه متوسط• ضعيف‌بودن و فرمايشي‌‌بودن مجلس نهم

شبكه پرشين‌راديو با نمايشي‌خواندن انتخابات مجلس نهم، شروط اصلاح‌طلبان و خاتمي را به سخره گرفته و ادعا كرد كه كساني كه در حال حاضر از انتخابات آزاد سخن مي‌گويند، افرادي هستند كه به خاطر وابستگي به جمهوري اسلامي صلاحيتشان تاييد شده بود. از نگاه عوامل اين شبكه، درجمهوري اسلامي انتخابات آزاد و منصفانه وجود نداشته و نخواهد داشت

همچنین بي‌رنگ‌ترين انتخابات در جمهوري اسلامي و پيش‌بيني گسترده‌ترين تحريم در انتخابات از مدعيات تحليلگران شبكه تلويزيوني آسوست است

سايت جرس در تناقضي آشكار با ادعاها و خط مشي هاي اعلامي از سوي بي بي سي و ديگر سايت هاي معاند با نظام جمهوري اسلامي ايران ضمن انتقاد شديد از اصلاح طلباني كه براي انتخابات مجلس نهم نامزد شده اند مي نويسد:« در محافل خبري تهران در باره برخي اصلاح طلبان سابق كه در انتخابات مجلس در تهران و شهرهاي بزرگ ثبت نام كرده اند گفته مي شود آنها زماني از نردبان اصلاحات به نمايندگي مجلس رسيدند اما، اكنون بيشتر به منافع خود مي انديشند تا منافع ملي«.

ارگان حلقه لندن با حمله به اين طيف از اصلاح طلبان و ابراز نگراني از اين كه مدعيان اصلاحات به ديدگاه سران فتنه توجهي ندارند، نوشت؛محافل نزديك به سيدمحمد خاتمي در تهران به جرس خبر داده اند كه رئيس جمهور پيشين از ثبت نام خواهرزاده اش محمد رضا تابش در انتخابات مجلس در جلسه خصوصي با حضور وي از او انتقاد كرده است.

گفتني است طبق آخرين برآوردهاي صورت گرفته بالغ بر  800 داوطلب با گرايش اصلاح طلبي در انتخابات مجلس نهم از حوزه هاي مختلف در سراسر كشور ثبت نام كرده اند. در همين حال اكثر اعضاي فراكسيون اقليت (اصلاح طلبان) مجلس نيز در انتخابات مجلس نهم مجددا كانديدا شده اند. در همين حال به دليل سابقه بد برخي از اصلاح طلبان تندرو و ساختارشكن نزد مردم، اصلاح طلبان در اين دوره ترجيح داده اند بدون تابلو و با تاكتيك مهره هاي سفيد وارد انتخابات شوند.

هر چند بر اساس نظر برخي كارشناسان سياسي مطالعه دو خط مشي سياسي تبليغاتي تحريم انتخابات و شركت اصلاح طلبان در آن، دو شاخه از يك پروژه مشترك است با اين منظور كه مدعيان اصلاحات از يك سو فرصت احتمالي حضور در مجلس را از دست نداده باشند و از سوي ديگر با اعلام تحريم انتخابات، در پروژه تعريف شده غرب براي خدشه دار كردن الگوي انقلاب اسلامي نقش آفريني كرده باشند.

البته موضع گیری و ناخرسندی معاندين داخلي و خارجي نظام جمهوري اسلامي ايران نسبت به دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و حمایت آنها از اغتشاشات پس از آن و همچنين سناريوي جديد انتخابات نهمين دوره مجلس كه از سوي آمريكا و انگليس و وابستگان آنها در حال طرح ريزي است، استراتژي نخ نمايي است كه ديگر بر هيچكس پوشيده نيست.

به گزارش خبرنگار بولتن نیوز، طرح مباحث متناقض از سوي این شبکه ها  و سايت جرس و  افرادي مانند اردشير اميرارجمند، رضا عليجاني، اكبر گنجي، جمشيد برزگر، احمد سلامتيان و از اين قبيل در حالي صورت مي گيرد كه هر يك از اين سايت ها و افراد در رويكردي متقابل به طرح سناريوهاي متفاوت پرداخته و با نقض برداشت هاي يكديگر،  برخي  از حضور گسترده اصلاح طلبان و بعضي از عدم حضور اصلاح طلبان و مردم خبر مي دهند.

کسانی که روزگاری ادعای اصلاح طلبی داشتند امروز از مشروعیت زدایی و تحریم و عدم مشارکت حرف می زنند در حالی که این شعارها با حداقل های اصلاح طلبی همخوانی ندارد چه رسد به مشارکت فعال در امور جامعه با هدف اصلاحات!  و با مغلطه کاری، تحريم را مشارکت  فعالانه و آگاهي‌بخش مي‌دانند! 


آنها تلاش می کنند که هر نوع ادبیاتی را که در راستای منافع خود باشد به اصلاح طلبی ربط دهند و کسانی که در انتخابات مشارکت می کنند را اصولگرا جلوه دهند و معلوم نیست که در برابر حضور افرادی مانند کواکبیان و تابش خواهر زاده خاتمی، چه حرفی برای گفتن دارند. مطمئنا اگر این افراد در جریان حوادث بعد از انتخابات از سوی مردم طرد نمی شدند حالا به راحتی برای رسیدن به قدرت و منافع و پست و سمت تلاش می کردند و به عدم حضور سایر فعالان سیاسی در انتخابات نیز کاری نداشتند و همه چیز را عادی جلوه می دادند اما حالا که ناامید از راه یابی به مجلس هستند، با ترفندهای مختلف و در همکاری  با آمریکا و انگلیس و اسرائیل از طریق رسانه هایی مانند بی بی سی، کف مطالبات اصلاح طلبی را عدم شرکت در انتخابات می خوانند. در حالی که اگر امکان مشارکت داشتند قطعا اصلاح طلبی را مساوی با مشارکت فعال تفسیر می کردند.

رسانه‌های انگلیسی به ویژه بی‌بی‌سی فارسی همواره نشان داده اند كه استراتژی آنها مقابله با حكومت جمهوري اسلامي ايران و براندازی بوده است  و در اين خصوص از هيچ ترفندي واهمه نداشته اند. بررسي فرايند عمليات تخريبي اين گروه از رسانه ها همانگونه كه در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و پس از آن در فتنه 88 نيز ديده شد نشان مي دهد كه در ابتدا فعالیت‌های آنها در جهت فضاسازی متناسب با تحولات صحنه شکل گرفته، اما هدف اصلی همانا سوق دادن مردم به سمت بی‌تفاوت‌سازی و بي اهميت جلوه دادن  برگزاری انتخابات بوده است. روندي كه در جهت سرد كردن تنور انتخاباتي سرعت گرفته و با گرم شدن فضای انتخاباتی به ناچار تغییر رویکرد داده و به تلاش برای مصادره فضای سیاسی کشور در جهت اهداف خود همت مي گمارد.

شبکه‌ بی‌بی‌سی و ديگر شبكه هاي در دست معاندين نظام در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري با هدف به چالش كشيدن نتایج انتخابات و ضربه به مشروعیت نظام و انتخابات وارد عمل شد و زمام انتشار اخبار کذب و تحریک‌کننده را در دست گرفت و امروز هم با همان روند قبلي كه در دوره هاي قبلي انتخابات در پيش گرفته بودند وارد  دور جدید جنگ روانی سیاسی شده اند. و در پي آن هستند تا با بهره گرفتن از چهره‌هاي ترد شده از نظام به عنوان اعضای اتاق فکر خود در روند رأی‌گیری مردم خلل ايجاد نمايند .



براي بيشتر روشن شدن ماهيت شبكه هايي مثل بي بي سي  نگاهی تاریخی به عملکرد استعمارگران در دوره های گذشته  قابل توجه است.

حسین فردوست در کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی (جلد ۱ صفحه ۳۲۹) در بحث جنگ روانی به بنگاه بی‌بی‌سی اشاره می‌کند و می‌نویسد:

«بی‌بی‌سی یک سازمان تخصصی است که توسط یک کمیسیون عالی اداره می‌شود. در این کمیسیون برجسته‌‌ترین کارشناسان سیاست خارجی انگلیس عضویت دارند. ولی این به معنای استقلال ارگان فوق نیست؛ بلکه بی‌بی‌سی خود یک ارگان مهم سیاستگذار در مجموعه نهادهای سیاسی انگلیس است و مسلماً در هماهنگی با MI-6 عمل می‌کندو در کمیسیون عالی آن یک یا دو نماینده MI-6 حضور دارند. در رابطه با هر کشوری که برنامه پخش می‌شود نیز بی‌بی‌سی دارای یک کمیسیون تخصصی است. . . . نکته قابل توجه دیگر که در چارچوب آیین نامه جنگ روانی قرار دارد این است که مسلما بی‌بی‌سی در شرایط خاص و در موارد مهم کمیسیون عالی بی‌بی‌سی اجازه پخش اخبار ساختگی را می‌دهد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
dr.khosravi
AUSTRIA
۱۹:۲۹ - ۲۴ دی ۱۳۹۰
۰
۰
ba salam
kheili mamnon ke inha ra minevisin chon bazi az hamvatanan inha ra mishenasand va barname hai anha ra gahi negah mikonand va midanand ke faghat ze..... mizanand va faghat dibal pol hastand va az pishrafthai iran je jaishan misuzan akhe in ha ke irani nistand mozdur hastand.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها