به گزارش پایگاه 598، مرتضی صفوی در رابطه با خواص درمانی انار و تأثیر مصرف آن بر سلامتی انسان،
اظهار داشت: انار یکی از میوههایی است که قدمت زیاد داشته و در کتابهای
قدیمی و سنتی از آن یاد شده است. همچنین در کتابمقدس قرآن از انار به
عنوان یک میوه بهشتی یاد شده و میتوان گفت که انار خواص زیاد درمانی داشته
و مصرف آن در حفظ سلامتی بدن مؤثر است.
وی افزود: در قدیم
علاوه بر ایران در هند، یونان، چین، افغانستان، تونس، فرانسه، قبرس و
ایتالیا نیز این میوه کشت میشده و در حال حاضر آمریکا، اسپانیا و قزاقستان
سطح بالایی از تولید انار را به خود اختصاص دادهاند؛ در ایران نیز 60
هزار هکتار زمین زیر کشت انار بوده و سالانه 700 هزار تن انار در کشور
تولید میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه تمام قسمتهای انار از
جمله گل و ریشه آن خواص درمانی دارد، بیان داشت: میوه انار سرشار از
ویتامین B1 و B2 بوده بنابراین آرامشبخش است، همچنین این میوه بهشتی شامل
ویتامین C و مواد معدنی همچون آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر و سدیم است.
صفوی
تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که مصرف انار در جهت
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، سکته مغزی و سرطان مؤثر است.
نیمی از مرگ روزانه در کشور به دلیل بیماریهای مربوط به 4 بیماری قلبی و
عروقی، سکته مغزی و سرطان است، بنابر این با مصرف انار میتوان از این
بیماریها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: انار به دلیل اینکه دارای
آنتیاکسیدان بوده و محتوای پلیفنول و فنولیک است خاصیت ضدتومور داشته و
آنتیاکسیدان آن به دلیل وجود تاننهای قابل هیدرولیز شدن است این
آنتیاکسیدان در پوست و قسمتهای سفید داخل انار نیز وجود دارد.
این
متخصص تغذیه در رابطه با خواص آب انار، گفت: در کتابهای سنتی آمده است
کسانی که بدنشان التهاب دارد و یا دچار آرتروز و ناراحتیهای غضروفی هستند
مصرف آب انار جهت درمان آنها مؤثر است بنابر این آب انار ضدالتهاب بوده و
نقش مهمی در جلوگیری از تحلیل غضروفها دارد، ضمن اینکه درد مفاصلی با مصرف
این میوه تسکین مییابد.
صفوی افزود: دانههای انار به دلیل
اینکه دارای فیبر بوده برای گوارش مناسب است و ترانزیتتایم مواد زائد در
بدن را کاهش میدهد. به این معنی که زمان توقف مواد زائد در بدن کاهش یافته
و این مسئله از ابتلا به سرطانهایی همچون سرطان کلون جلوگیری میکند.
وی
با بیان اینکه انار به دلیل داشتن ویتامین B بسیار مفرح است، افزود:
همچنین مصرف این میوه چربی بدن را کاسته و سموم را از بدن خارج میکند.
پوستههای سفید داخل انار نیز شکم را دباغی کرده و معده را پاک میکند،
بنابر این مصرف آن به شدت توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ادامه
داد: مصرف رب انار در کماشتهایی و رفع ضعف بدن مؤثر است، همچنین خون را
تصفیه میکند و برای درمان میگرن توصیه میشود.
صفوی اظهار کرد: در 100
گرم دانه انار 38 کیلو کالری انرژی، 82 گرم آب، 0.4 پروتئین، 0.3 چربی، 10
گرم نشاسته، 4 گرم کلسیم و 3 میلیگرم سدیم، نیم میلیگرم آهن، 0.03
میلیگرم B2 و 0.02 میلیگرم B1، همچنین 260 میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
وی
گفت: پوست و ریشه درخت انار برای درمان اسهال مؤثر است پس تمام قسمتهای
انار خواص مختلف درمانی داشته و از پوست، ریشه، گل و دانههای انار در
صنعت داروسازی استفاده میشود.
این متخصص تغذیه با اشاره به
اینکه انار شیرین ادرارآور و ملین است، گفت: آب انار شیرین برای بیمارانی
که مشکل مجاری ادرار دارند، مؤثر است همچنین مخلوط آب انار با عسل و
چکاندن چند قطره آن داخل بینی از رشد پلیپ در این عضو بدن جلوگیری میکند.
صفوی
تأکید کرد: انار بهترین داروی تقویت کلیه برای سالمندان است و جهت باز شدن
صدای خوانندگان مصرف آب انار توصیه میشود، جوشاندن پوست ریشه انار نیز
انگل روده و معده را از بین میبرد، همچنین بانوانی که قاعدگی نامنظم
داشته، جوشاندن برگ انار و مصرف آن برایشان مؤثر است.
وی اظهار داشت:
برای درمان سوختگی مخلوط پوست گل انار به همراه روغن کنجد همچون یک پماد
موضعی مؤثر بوده و دمکرده گل انار نیز زخم دهان را از بین میبرد و زمانی
که ریشه انار را دم کنیم میتوانیم از آن برای دنداندرد بهرهمند شویم.
این
متخصص تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: سازمان غذا و دارو و کشاورزی آمریکا
اخیراً اعلام کرده است که مصرف انار از سرطان پروستات جلوگیری میکند.