کد خبر: ۳۴۸۳۸۶
زمان انتشار: ۱۰:۳۹     ۱۱ آبان ۱۳۹۴
در ششم بهمن ۱۳۵۷ سه تن از مقامات اسبق دولتی و اساتید دانشگاهی ایالات متحده آمریکا به دیدار امام خمینی در نوفل لوشاتو فرانسه رفتند. رمزی کلارک، دادستان کل اسبق آمریکا و ریچارد فالک، استاد دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی و رئیس بخش مطالعات خارجی آن، همچنین دان لویی نماینده سازمان‏های مذهبی آمریکا در اوایل ژانویه ۱۹۷۹ برای بررسی اوضاع ایران از نزدیک، به تهران سفر کردند.
به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، در ششم بهمن ۱۳۵۷ سه تن از مقامات اسبق دولتی و اساتید دانشگاهی ایالات متحده آمریکا به دیدار امام خمینی در نوفل لوشاتو فرانسه رفتند. رمزی کلارک، دادستان کل اسبق آمریکا و ریچارد فالک، استاد دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی و رئیس بخش مطالعات خارجی آن، همچنین دان لویی نماینده سازمان‏های مذهبی آمریکا در اوایل ژانویه ۱۹۷۹ برای بررسی اوضاع ایران از نزدیک، به تهران سفر کردند.

هر سه نفر، از رهبران جنبش مخالف با جنگ ویتنام و شرکت فعال آمریکا در جنگ بودند و  پس از بازدید از تهران، در راه بازگشت در پاریس توقف کردند و روز ۲۶ ژانویه ۱۹۷۹ با امام خمینی دیدار و مذاکره نمودند. متن زیر بخش هایی از مشروح این دیدار است.

سؤالی درباره امپریالیسم فرهنگی، اسلام توجه وتکیه زیادی روی ارزش های فرهنگی و اساسی داده است. در این پنجاه ـ شصت سال حکومت پهلوی امپریالیسم فرهنگی شدید بوده است که منجر به، برهم خوردن ارزش های اسلامی ـ ایرانی شده است و جای آن را ارزش های غربی گرفته است. آیا آیت الله چه قدم هایی برای ترمیم این خرابی های اجتماعی و فرهنگی برخواهند داشت؟

امام خمینی: همین مسائل موجب مخالفت ما با شاه شد. شما یک جنبه را در نظر می گیرید اما جنبه های زیادی دارد. در این پنجاه سال تنها فرهنگ ما را به عقب نبرده، سال های طولانی مردم را به عقب بردند اقتصاد ما را ه عقب بردند. ایران یک کشور فقیری شده است. ایران مخازن زیادی دارد اما این مخازن غارت شده است. نفت رفته است و پایگاه برای آمریکا درست شده است. نیروهای انسانی ما را به عقب راندند. به طوری که اگر بخواهیم اصلاح کنیم برنامه طولانی لازم دارد. ارتش ما را فاسد تربیت کردند، یعنی رؤسای ارتش در طبقات بالا. آنها به تبع افکار فاسد پدر و پسر، افکار فاسد دارند. ارتش ما را انگل تربیت کرده اند. [اصلاحات] محتاج به یک برنامه های طولانی است لکن ما از باب اینکه تمامی ملت ما بپا خواسته است و یک مطلب را می خواهد: «آزادی، استقلال، حکومت اسلامی».

امید آن را داریم که با کمک همه اقشار که اظهار همکاری می کنند این فرهنگ را از حالت انگلی و استعماری درآوریم و به یک فرهنگ استقلالی بدل سازیم، و به کمک همه اقشار اصلاح کنیم. و مخازنمان را نگذاریم هدر برود و عاقلانه بفروشیم و عاقلانه صرف ملت، چه فرهنگ چه سایر جاهای مورد نیاز بکنیم. در این پنجاه سال چه بلاهایی بر سر ما آوردند! ما مواجه با یک مملکت آشفته هستیم که از همه جهات در هم ریخته است. با کمک افراد ملت که اتفاقاً تمامی اقشار هم با ما موافقند، قیام کنیم و ما سال های طولانی البته این آشفتگی ها را ترمیم کنیم. یک فرهنگ مستقل اسلامی، یک ارتش مستقل، یک اقتصاد سالم، یک زراعت که بکلی از بین رفته است. نیاز به سال ها کار دارد تا برگردد به اول. مصیبت های زیادی داریم، و بیشتر آنها از این قدرت ها، از دست آنهاست. ان شاء الله خودمان را از قید آنها آزاد خواهیم کرد تا به استقلال در تمام اقشار برسیم.

خیلی متشکرم. سه امید و آرزو داریم: اول: انتقال قدرت به دولت جدید سریع و با آرامش و بدون شلوغی انجام گیرد. دوم: وعده های عدالت برای همه مردم تحقق یابد. سوم: مردم ایران و مردم آمریکا به هم عشق بورزند، تفاهم کنند، احترام بگذارند و ما می خواهیم به هر شکلی که ممکن است به شما کمک کنیم که این سه امید و آرزو تحقق یابند.

امام خمینی: ما هم امیدواریم. آرزوی اول که کلیدش در دست اجانب است به واسطه فهم آنها، که دست از فشار و تهدید گذشته، دست از تحریکات وتهدیدات بردارند و اگر به ما مهلت بدهند خواهید دید که ملت ایران تحت اسلام و با آرامش و بدون تشنج قدرت را به دست خواهند گرفت و قدرتی که به دست می آید صرف در تحقق عدالت خواهد شد. اگر این قدرتمندهایی که در رأس ملت ها واقع می شوند کنار بروند یا اصلاح بشوند تفاهم با ملت ها آسان خواهد بود. اما تا زمانی که آنها هستند تفاهم معلوم نیست بشود.

* تاریخ انقلاب - عطیه محمدی
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها