کد خبر: ۳۴۸۳۰
زمان انتشار: ۱۲:۴۵     ۲۱ دی ۱۳۹۰
چیزی که سینماگرهای ایرانی می شناسند، همین است که با ترفندهایی که شاید خیلی وقت ها موجب خلاقیت بیشتری هم بشود، بتوانند این محدودیت ها را پشت سر بگذارند و بر آن چیره شوند.

"صراط" -  چندی پیش لیلا حاتمی به عنوان تنها داور ایرانی بخش مسابقۀ اصلی فستیوال فیلم مراکش عازم این کشور شد. هیأت داوری این جشنواره را تعدادی از بازیگران و فیلمسازان مشهور بین المللی مثل امیر کوستوریتسا (کارگردان، بازیگر و موسیقیدان صاحب نام اهل صربستان و رئیس هیأت داوران این دوره از جشنواره) تشکیل می دادند. امسال پس از حضور «جدایی نادر از سیمین» در جشنواره های جهانی و بعد از اکران فیلم در کشورهای مختلف، لیلا حاتمی تبدیل به چهره ای بین المللی شد و بسیاری از رسانه های خارجی با او به گفتگو نشستند.

به گزارش سرویس جامعه صراط، یورونیوز در حاشیه جشنواره مراکش با لیلا حاتمی دیدار و گفتگو کرد. حاتمی در بخشی از این گفتگو با اشاره به اینکه اتفاقات سیاسی همیشه بر تصمیم گیری های سینمایی تاثیر می گذرد گفت: این پدیده جدیدی نیست و سینماگرهای ایرانی از اول با این روش کار کرده اند. بعضی از دوره ها، فشارها سخت تر می شود و بعضی دوره ها راحت تر می شود. به هر حال چیزی که سینماگرهای ایرانی می شناسند، همین است که با ترفندهایی که شاید خیلی وقت ها موجب خلاقیت بیشتری هم بشود، بتوانند این محدودیت ها را پشت سر بگذارند و بر آن چیره شوند.

این بازیگر زن سینمای ایران در پاسخ به این سوال که مراکش کشوری اسلامی است اما فیلم افتتاحیه جشنواره از نظر هنری بسیار آزاد بود. وقتی این فیلم را در یک کشور اسلامی مشاهده می کنید چه احساسی دارید و آیا به نظر شما می توان این فیلم را در ایران نمایش داد؟ اظهار داشت: یک جامعه ای که دینش اسلام است و آنقدر انعطاف دارد که می تواند در سالن سینمایش فیلمی را نشان بدهد که دارای صحنه های خصوصی تری است که غالبا در یک جامعه اسلامی نمی بینیم، برای من خوشایند است. البته موجب حسودیم نمی شود. وقتی این تحول را می بینیم و چندگونگی فرهنگ ها و عقاید متفاوت را در یک بستر اسلامی مشاهده می کنیم، بسیار لذت بخش است.

لیلا حاتمی در پایان گفتگویش پیرامون آزادی بیان هنری در ایران اینگونه توضیح داد: ایمان دارم که مردم کشورم انسان های با ذکاوتی هستند و خیلی خوب می توانند احساسات هنریشان را بیان کنند.

گفتنی است پیش از این نیز حاتمی در مصاحبه با یک روزنامه مراکشی صحبت هایی کرده بود که در نوع خود جالب توجه است و نشان از اختلافات جدی فکری جامعه هنرمندان با قاطبه مردم دارد. به نظر می رسد خودداری از حضور در میان مردم و زندگی با اقشار خاص که دغدغه هایی متفاوت با اکثریت جامعه دارند علت این اظهار نظر های متناقض بعضی از هنرمندان در مجامع بین المللی است.
 
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها