به گزارش پایگاه 598، به نقل از روابط عمومی واطلاع رسانی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران؛ ایده پخت «چلوکباب کوبیده» در دوران ولایتعهدی «ناصرالدین شاه»، به دربار تبریز راه یافت و این غذا، ولیعهد را چنان مسحور خود ساخت که طباخ این ایده، « حاج علی الله تبریزی» و دوستانش، از زمره یاران نزدیک وی شدند و با به حکومت رسیدن «ناصرالدین شاه»، همراه شاه جوان به پایتخت آمدند. اینچنین شد که این غذای اصالتاً قفقازی، به دربار دارالخلافه راه یافت.
بنابراین گزارش، در جدیدترین شماره ماهنامه الکترونیکی بهارستان سندی از صورت اقلام مصرفی یک وعده طبخ کباب، «ناصرالدین شاه» را، در سفر به ییلاق «شهرستانک» منتشر شده است.
از صورت اقلام مصرفی و مقایسه غذاهای وعده های دیگر دربار ناصری، با این وعده، چنین برمی آید که «چلوکباب» جایگاه مهمی در سفره دربار ناصری داشته است و برخلاف رسم معمول، که در هر وعده، غذاهای متنوعی تهیه می شده است، در این وعده، همراه با «چلوکباب»، احتمالاً فقط یک خورش تهیه شده است.
سر تاریخی تغییرات «سبزه میدان» از دوران قاجار تاکنون و آلبومی از تصاویر تاریخی این محله قدیمی تهران در بخش به روایت تصویر به نمایش درآمده است.
سندی از نامه نگاری جمشید آموزگار وزیر دارایی پهلوی دوم با شاه نیز در بخش یک سند منتشر شده و اطلاعاتی درباره شخصیت این وزیر و نظام اداری آن دوران را ارائه می دهد. مصاحبه با ژیلا ذرهخاک، همسر شهید سرلشکر جواد فکوری از دیگر بخش های این ماهنامه الکترونیکی است.
برای ورق زدن این مجله کافی است تا به آدرس الکترونیکی http://www.iichs.ir/p/Publication بروید.