نوبخت با اشاره به اینکه لایحه دائمی شدن احکام برنامه توسعه برای برنامه ششم طی دوره سال 95 تا 99 در دولت تهیه شده گفت: این طرح در اولین جلسه مجلس باقید یک فوریت تقدیم مجلس میشود.
وی با بیان اینکه با حضور همکاران آقای سیف و دکتر سعیدنیا در این محل چگونگی و همچنین مبانی نظری برنامه توضیح داده شد گفت: آنچه که مرتبط با سازمان مدیریت بود اعلام شده بود که در این دوره کوتاه مدت به انجام برسانیم.
نوبخت با بیان اینکه میبایست طبق برنامهای که رئیس جمهور هم در آن مصاحبه بیان کردند 7 هزار و 500 میلیارد تومان از آغاز این هفته برای سرعت بخشی عمرانی پرداخت شود گفت: این کار آغاز شد، من طی جلسهای که با رئیس محترم کشور داشتم آخرین طرحهای عمرانی که یکی از عوامل محرک برای خروج از رکود تلقی میشود را گرفتم و گزارش می دهیم.
وی افزود: اساساً این بسته برای اینکه به تولید تحرکی بخشیده شود باید سرمایه گذاری صورت گیرد
سخنگوی دولت با بیان اینکه من در جلسه قبل پرداخت عمرانی را 8 هزار و 300 میلیارد تومان بیان کردم گفت: آخرین گزارشی که پیرو بیان خزانه داری اعلام کرد این رقم به 9 هزار و 680 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به سیاستی که برای سرعت بخشی به خروج از رکود داریم الآن در خزانه داری کل 5 هزار و 500 میلیارد تومان تخصیص دادیم و خزانه در حال پرداخت است، به این عدد 7 هزار و 780 میلیارد اضافه کنیم که تخصیص ندادیم و در حال اولویت بندی هستیم.
نوبخت با بیان اینکه ما اولویتبندی کردیم طرح هایی را که میتواند تا پایان امسال به بهره برداری برسد گفت: الویت با طرحهای مناطق سردسیر است که ما وقت زیادی برای اجرای آنها نداریم؛ این ارقام نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان است که ما ظرف چند هفته آینده این موضوع را تماماً در راستای همین بسته سیاسی که برای افزایش رشد اقتصادی به کار میبریم.
وی اظهار داشت: براساس مطالعات اقتصادسنجی ما هر 9 هزار و 700 میلیارد تومانی که ما برای طرح عمرانی پرداخت می کنیم یک درصد رشد اقتصادی را میتواند به همراه داشته باشد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر بتوانیم تا پایان سال مصمیم بیش از 30 هزار میلیارد برای طرح های عمرانی پرداخت میکنیم گفت: سال گذشته کل سال 30 هزار میلیارد تومان پرداخت کردیم.
وی خاطر نشان کرد: عمدتاً منابع ما را معطوف به طرحهای عمرانی است که این هم یکی از بندهای مصرح در سیاستهای اقتصاد مقاومتی هست و به هر تقدیر این اقدام از بخش مالی در حال انجام است.
نوبخت با اشاره به اینکه همه تلاش ما این است که مردم این تلاش دولت را در سفره خودشان احساس کنند گفت: آنچه که دارد صورت میگیرد برگرفته از عقل جمعی است محدود به چند نفر نمیباشد، ضمن اینکه ما سه عقبه بزرگ از کارشناسان رسمی دولت را در اختیار داریم و به گونهای روش کار ما است که هر کسی برای کمک به اقتصاد روشی داشته باشد را میپذیریم و از همه خواهش میکنم که اگر مطلبی دارند به ما که مجری هستیم منعکس کنند.
وی افزود: خواهش میکنم که هر نوع نظری که هست به جای یک برداشت کلی از این بسته و اظهار نظر در باب آن به خود ما منعکس کنند و خیلی علاقه هستیم که حرفهای مؤثر را دریافت کنیم؛ همکاران ما را هزار نفر کمک فکری میکنند اما خودمان را مستغنی از راهنمایی سروران محترم چه فعالان اقتصادی و چه مسئولان بخش های علمی و پژوهشی نمیدانیم.
*************
همچنین متن کامل سخنان نوبخت در نشست خبری با خبرنگاران به نقل از خبرگزاری صدا و سیما بدین شرح است:
سخنگوی دولت گفت: از مردم عذرخواهی می کنیم که شرایط به گونه ای نیست که رفاه شایسته این مردم را ایجاد کنیم.
نوبخت درنشست هفتگی با خبرنگاران افزود: دولت وارث شرایطی بود که تورمش بالای 40 درصد و رشد اقتصادی آن منفی 6 و8 دهم درصد بود اما تلاش می کنیم درشرایطی که کشور با تحریم روبروست اقتصاد را طوری مدیریت کنیم که بتوانیم بیشتر به مردم خدمت کنیم.
وی افزود: تلاش می کنیم با افزایش منابع و رشد بالای اقتصادی مردم تلاش دولت را در سفره خود احساس کنند.
نوبخت گفت: مردان اقتصادی دولت تمام وقت در روزهای هفته را صرف مراقبت ، رصد اقتصادی و کمک کردن می کنند و آنچه که اتفاق می افتد بهره گیری ازعقل جمعی است.
وی افزود: ما سه عقبه بزرگ کارشناسان رسمی دولت را داریم وهرکس حرف مناسبی برای کمک به اقتصاد داشت باشد ، با تواضع خواهیم شنید و قبول می کنیم.نوبخت گفت: به همه اقتصاددانانی که دولت را کمک کردند می گوئیم اگر مطلبی دارند به خود ما منعکس کنند.
وی افزود: آنچه بیان می شود ، با دیده تردید به مطالب علمی آنها نگاه نمی کنیم بلکه با تواضع می شنویم به همین خاطر می خواهیم به جای برداشت کلی از بسته پیشنهادی نظرات خود را به ما منعکس کنند.
نوبخت افزود: درعین حال هزار نفر در سازمان مدیریت و برنامه ریزی مسئول سازمان را کمک فکری می دهند.
وی گفت: همچنین از رسانه ها تشکر می کنم که درجهت همدلی وهمزبانی همه آنچه درباره بسته پیشنهادی بود را بیان می کنند و البته این به آن معنا نیست که ما انتظار نداشته باشیم مشمول نقد منصفانه قرار نگیریم و از این گونه نقدهای منصفانه نیز تشکر می کنیم.
می توان امیدوار بود توافق تا انتها به فرجام مطلوب برسد
سخنگوی دولت گفت: می توان امیدوار بود که برجام به نحو کاملی تا انتها به فرجام مطلوب برسد.
نوبخت گفت: اجرای برجام طبق برنامه زمانبندی شده و اعلام رفع تحریم ها در چارچوب توافق صورت گرفته از سوی رئیس جمهور امریکا و اتحادیه اروپا نشان می دهد که هرچند در این فضای بی اعتمادی باید احتیاط کافی و دقت و مراقبت از سوی مسئولان ذیربط در اجرای برجام صورت گیرد اما امیدواریم برجام به سرانجام خوبی برسد.
دولت باید برای شرایط پساتحریم برنامه ریزی کند
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت موظف است برای شرایط پساتحریم برنامه ریزی کند.
نوبخت با بیان اینکه برنامه ششم توسعه از سال 95 در کشور اجرایی می شود و ملهم از سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری بر اساس اقتصاد مقاومتی است ، گفت : این برنامه هم اینک در سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حال تهیه و تنظیم است.
وی افزود : لایحه دائمی شدن احکام برنامه توسعه در برنامه ششم در دولت تهیه شده است و در اولین جلسه مجلس که احتمالا یکشنبه آینده است با قید یک فوریت تقدیم می شود.
نوبخت گفت : بودجه سال 95 کل کشور نیز با روش بودجه ریزی بر مبنای عملکرد در حال تهیه و تنظیم است و در مهلت قانونی به مجلس ارائه خواهد شد.
وی گفت: برای ماه های پایانی باقیمانده تا پایان سال نیز دولت بسته سیاستی متناسبی را برای سرعت بخشی به خروج از رکود و افزایش رشد اقتصادی همراه با مهار تورم اجرا می کند که جزئیات آن را روز شنبه به اطلاع مردم رساندیم.
وی گفت: براساس این بسته سازمان مدیریت و برنامه ریزی در قالب استفاده از ابزار مالی قرار است پرداخت به طرح های عمرانی و واحدهای غیردولتی را از جنبه مابه التفاوت سودتسهیلات به عهده بگیرد.
نوبخت با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کار خود را آغاز کرده است ،گفت: طبق برنامه قرار است 7500 میلیارد تومان از آغازاین هفته برای سرعت بخشی و تکمیل طرح های عمرانی ، پرداخت می شد که این کار آغاز شد.
وی با اشاره به جلسه دیشب خود با معاون خزانه داری کل کشور گفت : تاکنون 9680 میلیارد تومان به طرح های عمرانی کشور اختصاص یافته است.
نوبخت اظهار داشت : به این ترتیب از 7500 میلیارد تومانی که وعده داده بودیم ، 1380 میلیارد تومان پرداخت شد.
نوبخت گفت: علاوه بر این 849 میلیارد تومان جهت تادیه بدهی پیمانکاران پرداخت شده بود که این رقم به 3 هزار میلیارد تومان افزایش یافت یعنی در این هفته دو هزار و 150 میلیارد تومان به صورت اسناد خزانه و اوراق مشارکت به پیمانکاران پرداخت شد.
وی گفت : آخرین پرداخت های دولت در سال 94 برای طرح های عمرانی تا این لحظه 14 هزار و 780 میلیارد تومان است.
نوبخت افزود : این عدد نشان می دهد ما نسبت به سال گذشته در همین زمان بیش از 2 هزار میلیاردتومان بیشتر به طرح های عمرانی اختصاص داده ایم.
وی گفت: علاوه بر این 5500 میلیادر تومان دیگر تخصیص یافته و در حال پرداخت است.
سخنگوی دولت اظهار داشت : 870 میلیارد تومان دیگر نیز هنوز تخصیص نیافته و در حال اولویت بندی است تا به طرح هایی که اولویت بیشتری دارند ، اختصاص یابد.
وی گفت : به این ترتیب نزدیک به 20 هزار میلیارد تومان تا چند هفته آینده به طرح های عمرانی اختصاص می یابد.
سخنگوی دولت گفت: بر اساس مطالعات اقتصادسنجی هر 9700 میلیارد تومان که به طرح های عمرانی پرداخت می کنیم ، یک درصد رشد اقتصادی به همراه دارد و ما قصد داریم تا پایان سال بیش از 30 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی پرداخت کنیم.
بسته سیاستی تسریع رونق اقتصادی برای دوره کوتاه مدت است
سخنگوی دولت در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران با اشاره به اینکه بسته سیاستی تسریع رونق اقتصادی برای اهداف بلندمدت تعریف نشده است، گفت: در این بسته سیاستی افزایش رشد اقتصادی همراه با مهار تورم برای شش ماهه پایانی سال هدفگذاری شده است.
نوبخت افزود: برخی از موضوعاتی که در قالب نقد به بسته سیاسی تسریع در رونق اقتصادی مطرح می شود مربوط به اهداف بلندمدت است که در برنامه ششم توسعه دیده شده است.
وی گفت: در شش ماه دوم سال از دو ابزار مالی و پولی برای حرکت بیشتر چرخ اقتصادی استفاده شده است و انتظار از این بسته سیاستی نیز در این حد است.
سخنگوی دولت افزود: این بسته سیاستی در جهت سیاست های اقتصادی قبلی است اما بر روی تزریق منابع به طرح های عمرانی و تولیدی متمرکز شده است.
نوبخت با تاکید بر اینکه این بسته سیاستی مقایر با برنامه های اقتصادی قبلی دولت نیست گفت: ما در شرایطی به سر می بریم که اگرچه در مرحله آغازین برجام هستیم اما همچنان تحریم ها برقرار است و باید اقدامات سنجیده ای را انجام دهیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه کارشناسان دولت روزهای پرکاری را پشت سر می گذارند افزود: ما خوشحالیم که در این مقطع این بار سنگین بر روی دوش ما گذاشته شد تا از این فرصت برای کمک به مردم استفاده کنیم و در آینده نیز متاسف نباشیم که سیاست های نسنجیده ای داشتیم.
نوبخت گفت: امیدوار هستیم که این بسته سیاستی اهداف ما را برای شش ماهه پایانی سال محقق کند.
سخنگوی دولت افزود: امیدوار هستیم در آینده آثار نسبی اجرای بسته سیاستی تسریع در رونق اقتصادی را ببینیم و در جلسات آینده گزارش پیشرفت آن را ارائه خواهم کرد.
کیفیت بالا و قیمت مناسب انتظار مردم از خودروسازان داخلی
سخنگوی دولت با اشاره به سهم بالای صنعت خودرو در رشد اقتصادی گفت : انتظار مردم از خودروسازان داخلی افزایش کیفیت و قیمت مناسب است.
نوبخت در پاسخ به پرسشی در باره تسهیلات جدید خرید خودرو و کالا در بسته سیاستی تسریع در رونق اقتصادی افزود: بخش خودرو محرک صنعت است و اگر صنعت خودرو فعال شود کل صنعت حرکت خواهد کرد.
وی گفت: انتظارات مردم و مصرف کنندگان همواره دغدغه دولت بوده است و حتی روزی که در دوره تبلیغات انتخاباتی از طرف آقای روحانی به یکی از برنامه های تلویزیونی رفتم به طور مفصل درباره انتظارات رئیس جمهور از صنعت خودرو و انتظارات مردم برای خرید خودرو با کیفیت و با قیمت مناسب تاکید کردم و موضع ما همان مواضع دو سال قبل است.
سخنگوی دولت افزود: اما امروز با توجه به مسئولیتی که دارم حرف خودروسازان را هم می شنوم تا به آنها کمک کنیم که صنعت خودروی کشور پاسخگو باشد و خودروسازان نیز قطعا باید برای بهبود کیفیت اقدام کند.
نوبخت افزود : در بازدیدی که چند هفته قبل از شرکت ایران خودرو داشتم تمرکز این بازدید بر روی بخش های طراحی و افزایش کیفیت متمرکز بود و اقدامات انجام شده را جویا شدم و دیدم که خودروسازان نیز برنامه هایی را برای افزایش کیفیت دارند.
وی گفت : در شرایطی هستیم که هم باید به تولید داخلی و افزایش اشتغال توجه کنیم و هم انتظار مردم برای افزایش کیفیت و مناسب بودن قیمت خودروی داخلی دنبال شود.
سخنگوی دولت با اشاره به دیدارش با وزیر خارجه ژاپن و مدیران شرکت های معتبر ژاپنی در هفته گذشته گفت: به هیئت های خارجی گوشزد می کنیم که باید در ایران سرمایه گذاری مستقیم انجام شود و ما از ورود فناوریهای نو استقبال می کنیم اما این سرمایه گذاران خارجی باید از نیروی انسانی متخصص داخلی استفاده کنند.
نوبخت افزود: با سرمایه گذاری مستقیم شرکت های خارجی در ایران محصول در داخل کشور تولید و در داخل مصرف می شود و هم به سایر کشورهای منطقه صادر خواهد شد.
سخنگوی دولت افزود: این سیاست رسمی دولت است که به هیئت های خارجی منتقل می شود.
حضور ایران در سوریه فقط کمک مستشاری است
سخنگوی دولت گفت: حضور ایران در سوریه برای مقابله با تروریسم فقط به صورت مستشاری است.
نوبخت در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد که ایران نیز مانند روسیه به طور مستقیم در مقابله نظامی با تروریسم در سوریه مشارکت کند افزود: ایران صرفا به طور مستشاری در مقابله با تروریسم در سوریه کمک می کند و البته امیدوار هستیم که در آینده اخبار امیدبخشی در مقابله با تروریسم در منطقه به ویژه سوریه بشنویم که مشاوره ایران نیز نقش موثری دارد.
نوبخت در پاسخ به پرسش دیگری درباره حمله به عزاداران حسینی در دزفول گفت: این حمله جنبه امنیتی داشته است و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به موقع اقدام و عاملان را دستگیر کردند که جزئیات آن بعدا منتشر خواهد شد.
سخنگوی دولت افزود: اینکه برخی گروههای تکفیری و تروریستی ایران را تهدید کنند موضوع جدیدی نیست و بارها گروههای تروریستی به موقع دستگیر شده اند.
نوبخت تاکید کرد: مرزهای کشور با نظارت و دقت در حال کنترل است و دستگاههای امنیتی وظایف خود را به خوبی انجام می دهند.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره واردات روغن پالم به کشور گفت: روغن پالم اساسا چیز مضری نیست اما مقدار آن باید محدود شود.
وی با اشاره به اینکه واردات روغن پالم به کشور نیاز است افزود: وزارت بهداشت برای واردات این محصول سقفی تعیین کرده است و واردات پالم نسبت به سالهای قبل به شدت کاهش یافته و در سقف مجاز وزارت بهداشت انجام می شود.
پیشرفت اجرای اقتصاد مقاومتی ما را راضی نمی کند
سخنگوی دولت ر ادامه نشست خبری خود گفت: اذعان می کنیم که پیشرفت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ما را راضی نمی کند.
نوبخت افزود: البته این را هم باید درنظر بگیریم که ما یک سال و نیم است این راه را آغاز کرده ایم و خیلی از ساختارها باید تغییر کند.
وی گفت: در همین فاصله کوتاه که در تحریم هم بودیم با خرج های فراوان در امور جاری مواجه بودیم.
سخنگوی دولت افزود: یکی از مشکلات ما این است که مقدار و حجم زیادی از پول را باید به صورت جاری بپردازیم.
نوبخت گفت: البته اینکه می گویند دولت در پرداخت یارانه ها عزا می گیرد اینگونه نیست و ما عزا نمی گیریم و خوشحال می شویم که پول یارانه ها در بین مردم توزیع شود اما معتقدیم می شد به شکل بهتری این پول را هزینه کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از این پول ها از خزانه دولت برداشت می شود، افزود: اگر هدفمندی یارانه ها اجرا نمی شد حداقل 50 هزار میلیارد تومان از خزانه برداشت نمی شد تا بین جامعه توزیع شود.
سخنگوی دولت گفت: همین ماه گذشته ما مجبور شدیم 500 میلیارد تومان از خزانه برای توزیع یارانه ها برداشت کنیم.
نوبخت افزود: این پول اگر در بخش عمرانی یا اشتغال جوانان مردم استفاده می شد آیا مردم راضی تر نبودند؟
وی با بیان اینکه ما گرفتار بخشی از تصمیم های گذشته هستیم، گفت: البته دولت درصدد اجرای شایسته اقتصاد مقاومتی است و بعد از مطالبه مقام معظم رهبری یک ستاد راهبری دیگر در این زمینه تشکیل شد که هم عضو آن هستم و عصر امروز هم تشکیل جلسه می دهیم تا بتوانیم با دستگاه های مختلف جمع شویم و به تحقق مطالبه و خواست معظم له کمک کنیم.
نوبخت با تاکید بر اینکه ما هم از این نتایج و پیشرفت آن راضی نیستیم، افزود: اگر کسی بگوید دولت با اقتصاد مقاومتی موافق نیست، مطمئن باشید اقتصاد مقاومتی را نخوانده است زیرا تمام سخن اقتصاد مقاومتی تجهیز منابع و اضافه کردن دانش روز برای افزایش تولید و رشد اقتصادی است.
وی گفت: همچنین اقتصاد مقاومتی تاکید دارد که مصرف داخلی و هزینه ها محدود شود و صادرات غیرنفتی افزایش یابد و همچنین روابط با کشورهای همسایه و کشورهای دیگر بهتر شود.
نوبخت افزود: این حرف ها عین متن ابلاغی مقام معظم رهبری است و حالا بگویید که با کدام یک از اینها مخالفید؟
وی گفت: دولت هیچ راهی برای کمک به اقتصاد کشور جز اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ندارد.
سخنگوی دولت افزود: حتی اگر سیاست های اقتصادمقاومت مطرح نمی شد، اگر عقل هایمان را کنار هم می گذاشتیم به همین می رسیدیم و با همین سبک و سیاق کشور را اداره می کردیم.
اگر به دولت افترا زده شود قطعا قابل تعقیب است
سخنگوی دولت با بیان اینکه مخالف ذاتا مخالف است و ما باید مخالف را به رسمیت بشناسیم و او می تواند ما را تخطئه کند و به حرف و نظر ما ایراد بگیرد، گفت: اما افترا و تهمت نباید زده شود و قطعا اگر افترا زده شود مثل موردی که درباره آقای جهانگیری انجام شد قابل تعقیب است.
نوبخت در پاسخ به این سوال که اخیرا دفتر آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور از دو رسانه شکایت کرده است، پاسخ داد: ما رسانه ها را مرور می کنیم و البته انتخاب برخی از واژه ها جای تکدر دارد.
وی افزود: طبیعتا این رسانه نیز که بهتان زده فرصت دارد در دادگاه مستندات خود را ارائه دهد.
نوبخت گفت: مطمئنیم که قوه قضاییه با دقت و عدالت به این موضوع رسیدگی می کند و برایش نیز فرقی نمی کند، همچنان که می بینید با برخی از کسانی که صاحب قدرت بودند براساس قانون عمل شد.
نوبخت افزود: نباید به گونه ای باشد که در فضای مجازی یک تهمت زده شود و این موضوع در بین رسانه ها رواج یابد.
خبرنگاری درباره شکایات دولت قبلی از اصحاب رسانه پرسید که سخنگوی دولت پاسخ داد: معاونت حقوقی ما در جهت انصراف از پیگیری این شکایات اقدام کرد.
نوبخت از خبرنگاران پرسید؟ آیا کسی از شما تعقیب دولت است؟ که خبرنگاران پاسخ منفی دادند.
حتما باید اموال مسئولان کاملا مشخص باشد
سخنگوی دولت در ادامه نشست با خبرنگاران در واکنش به سوالی درباره اینکه آیا معتقدید دارایی مسئولان باید منتشر شود یا محرمانه بماند، گفت: حتما باید همه اموال و دارایی مسئولان کاملا مشخص باشد و به مرجع آن که معمولا قوه قضائیه است اعلام شود.
نوبخت افزود: همه ما باید تحت مراقبت باشیم منتها اینکه مثلا فلان مقام چند تا کفش یا چند تا خانه دارد خیلی مقتضی نیست که اطلاع رسانی شود.
من از همان روز اول که مسئولیت گرفتم دارایی های خود ، همسر و فرزندانم را اعلام کرده ام و انتظار هم هست که وقتی از مسئولیت خارج می شویم مقایسه شود که چقدر این دارایی ها زیاد شده و یا احیانا کم شده است؟
برای افزایش قدرت خرید بازنشستگان برنامه داریم
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه یکی از سیاست های دولت افزایش قدرت خرید مردم است گفت: امسال برای افزایش قدرت خرید بازنشستگان نیز برنامه داریم که جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.
نوبخت افزود: برای افزایش قدرت خرید کارکنان دولت نیز هر سال متناسب با نرخ تورم به حقوق آنها افزوده می شود.
وی گفت: با دستور رئیس جمهور سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حال مطالعه طرح نظام پرداختهاست تا شاهد توزیع عادلانه باشیم.
سخنگوی دولت افزود: دولت ضمن مراقبت در مهار نرخ تورم در جهت تقویت قدرت خرید مردم نیز تلاش می کند.
نوبخت همچنین از برگزاری جلسه شورای پول و اعتبار برای بررسی تعدیل نرخ سود بانکی خبر داد و گفت: بانک مرکزی ، وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره نرخ سود بانکی مواضع مشخص دارند و معتقدند که این نرخ باید کاهش یابد البته نرخ سود نباید دستوری باشد بلکه سازوکاری برای هزینه تمام شده برای استفاده و اجاره دادن پول فراهم شود.
برای زمستان تمهیدات لازم در نظر گرفته می شود
سخنگوی دولت با اشاره به برخی پیش بینی ها در خصوص شرایط آب و هوایی زمستان امسال در منطقه خاورمیانه از جمله ایران گفت : دولت برای این شرایط خود را آماده می کند و اقدامات پیشگیرانه انجام خواهد داد.
محمدباقرنوبخت افزود : وزیر نیرو نیز برای آمادگی شرایط زمستان اطلاعیه ای را صادر کرده است و قطعاً دستگاه های مرتبط مراقبت خواهند کرد.وی افزود : همچنین ماده 10 قانون تنظیم این اجازه را به دولت می دهد که در صدی از سرجمع اعتبارات برای پیشگیری از حوادث غیرمترقبه استفاده شود.
انتخابات الکترونیک در برخی استان ها برگزار می شود
سخنگوی دولت درباره برگزاری الکترونیک انتخابات گفت : باید همه زیرساخت ها فراهم شود و فعلاً فقط در برخی استان ها که وزارت کشور اعلام کرده و منابع آن نیز در نظر گرفته شده است.محمدباقر نوبخت در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران درباره مرجع بررسی صلاحیت نامزدها در انتخابات مجلس گفت : بررسی صلاحیت ها از وظایف شورای نگهبان است.
وی گفت : البته دولت نیز در قالب هیئت های اجرایی انتخابات وظایفی را به عهده دارد و مطمئن هستیم که کار به گونه ای انجام خواهد شد که حق کسی ضایع نشود.
نوبخت افزود : ما به دنبال استیفای حقوق مردم هستیم و در بررسی صلاحیت ها در هیئت های اجرایی نهایت دقت خواهد شد.
نوبخت درباره برگزاری آزمون استخدامی دوم در سال جاری گفت: این آزمون سالی یک بار برگزار می شود و برای آزمون دوم تاکنون در سازمان مدیریت و برنامه ریزی نامه ای را امضا نکرده اند.
سخنگوی دولت افزود : امسال علاوه بر ثبت نام متقاضیان آزمون استخدامی در فروردین ماه ، 38 هزار نفر از افراد محق که سال گذشته بازمانده بودند ، نیز ساماندهی شدند .
سخنگوی دولت در خصوص مطالبات سازمان های بیمه ای از دولت نیز گفت : مطالبات سازمان های بیمه ای از دولت از سال های قبل انباشته شده است.
وی افزود: 850 میلیارد تومان هفته گذشته به شرکت های بیمه پرداخت شد و مراقبت می کنیم تا سازمان های بیمه خدمات خود را به صورت شایسته انجام دهد و طرح سلامت نیز همچنان در حال اجرا و پیگیری است.