به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمدی زاده امروز در مراسم آغاز به کار دومین کنفرانس بهینه سازی مصرف انرژی ادر تهران ز کاهش راندمان ، اتلاف بالای مصرف انرژی، نبود فرهنگ مصرف، یارانه ای بودن قیمت حامل های انرژی و وجود تکنولوژی های مستهلک به عنوان مهمترین چالشهای انرژی کشور یاد کرد و گفت: در سالهای اخیر دولت با تدوین معیارهای مصرف سوخت ، اجرای سهمیه بندی و هدفمندی یارانه ها، متنوع سازی سبد سوخت، اجرای مبحث ملی 19 ساختمان و رونمایی از سند ملی انرژی سعی کرده در مصرف انرژی کشور صرفه جویی هایی حاصل شود.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بر اساس افق چشم انداز باید 10 درصد سبد انرژی کشور به انرژیهای پاک و نو اختصاص یابد، تصریح کرد: در حال حاضر با وجود اقدامات انجام شده هنوز به اهداف افزایش سهم انرژی های نو در سبد انرژی کشور دست نیافته ایم.
وی با یادآوری اینکه تا پایان سال 1388 در مجموع در کل کشور 2 میلیون و 950 هزار بشکه معادل نفت خام در ایران انرژی تولید شده است، اظهار داشت: در این مدت 40 درصد تولید انرژی به نفت خام ، بیش از 50 درصد به گاز طبیعی و کمتر از یک دهم درصد به تولید انرژی های پاک و نو اختصاص یافته است.
این مقام مسئول با اعلام اینکه در شرایط فعلی میزان مصرف انرژی کشور 4 برابر تولید است، تاکید کرد: در شرایط فعلی یک شکاف بین عرضه و تقاضای انرژی در کشور وجود دارد .
وی همچنین از بالا بودن تلفات انرژی در صنایع عمده ، پالایشگاههای نفت و گاز، نیروگاهها و صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از چالش های انرژی کشور یاد کرد و افزود: از سوی دیگر وجود تکنولوژی های قدیمی و فرسوده در صنایع و بخش حمل و نقل در اتلاف انرژی تاثیرگذار بوده است.
این عضو کابینه دولت دهم با اشاره به نبود یک الگوی جامع مصرف انرژی و پایین بودن قیمت فروش حاملهای مختلف انرژی به عنوان سایر چالشهای موجود در این مسیر یاد کرد و ادامه داد: همزمان با افزایش مصرف انرژی رشد جمعیت ، روند پرشتاب شهرنشینی و افزایش ورود خودروها با راندمان پایی و روند نامطلوب توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی منجر به افزایش آلایندگی ها در سطح کلانشهرهای کشور شده است.
محمدی زاده با یادآوری اینکه هم اکنون متوسط مصرف انرژی در صنایع سیمان، آجر و فولاد به ترتیب 37 ، 93 و 50 درصد بیش از استانداردهای جهانی است، تبیین کرد: همچنین در حال حاضر به طور سالانه حدود 8.4 میلیون تن گاز CO، یک و دو دهم میلیون تن گاز CO2 و بیش از 492 میلیون تن گاز CO2 در کشور تولید می شود.
معاون رئیس جمهور با اعلام اینکه 61 درصد عامل ایجاد آلایندگی ها در کشور مربوط به بخش حمل و نقل است، تصریح کرد: هم اکنون بخش حمل و نقل از بیشترین سهم در بخش تولید آلایندگی ها برخوردار است.
این مقام مسئول خواستار توسعه انرژیهای نو و پاک در مراکز پرمصرف انرژی کشور همچون دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز نظامی شد و افزود: وزارت نیرو هم باید خرید انرژی های پاک از بخش خصوصی را تضمین کند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آغاز طرح ارزشیابی منابع حیاتی و زیست محیطی در سطح کشور، اظهار داشت: در حال حاضر از تمامی صنایع ، نیروگاهها، پالایشگاههای نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی آلاینده آب، خاک، هوا و توده های زیست محیطی دولت خسارت دریافت می کند.
وی همچنین از آغاز توزیع 17.5 میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو5 از هفته آینده در سطح تهران ، بندرعباس ، تبریز، آبادان و برخی از کلانشهرهای کشور خبر داد و افزود: همزمان با آغاز توزیع بنزین یورو 5 از نخستین خودروهای با استاندارد یورو 5 هم در سطح کشور رونمایی می شود.