تعداد اعضاء تعاونی ها 4هزار و 846 نفر و تعداد فرصت شغلی 5هزار و 389 نفر و سرمایه اولیه حدود 40 میلیارد ریال است. متوسط تعداد اعضاء و فرصت شغلی مربوط به این تعاونی ها به ترتیب 15 و 17 نفر می باشد.
بررسی توزیع جغرافیایی این تعاونی ها حاکی از آن است، بیشترین تعداد تعاونی های ثبت شده مربوط به استانهای خراسان رضوی و فارس با تعداد 55 و 30 تعاونی است. در استان قم در این ماه هیچ تعاونی به ثبت نرسیده است.
بیشترین تعداد تعاونی های ثبت شده به ترتیب در فعالیت های "کشاورزی" و "صنعت" با 95 و 87 واحد است. تعاونی های " ساختمان " با 1176، " کشاورزی " با 940 و" عمده فروشی و خرده فروشی " با 767 نفردارای بیشترین اعضا هستند. همچنین بیشترین فرصت شغلی مربوط به تعاونیهای " مستغلات اجاره و فعالیت های کسب و کار" ، "صنعت" و "کشاورزی" با 1331 ، 1305 و 1149 نفر است.
همچنین مطابق اظهارات معاون وزیر تعاون و کار، صد هزار تعاونی فعال در سه گرایش تعاونیهای تولیدی با 50 درصد، تعاونیهای خدماتی با 28 درصد و تعاونیهای توزیعی با 22 درصد ظرفیت بخش تعاون در بیش از 110 گرایش شغلی مشغول فعالیتاند.همچنین 640 اتحادیه استانی و 31 اتاق تعاون استانی سازمان کار نهاد مردمی بخش تعاون در سطح کشور هستند.
به گزارش تسنیم، با وجود تخصیص تسهیلات و منابع مختلف در تعاون اما هنوز سهم تعاون در اقتصاد ناچیز است. بهره وری پایین بخش تعاون موجب شده که با وجود تعداد زیاد تعاونی های تولیدی، خدماتی و کشاورزی در کشور و حتی تخصیص تسهیلات و منابع مختلف به این بخشها، تعاون تاثیر چندانی در فعالیتهای مولد اقتصادی ندارد.
با وجود برنامه های متعدد در توسعه بخش تعاون علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با ابراز نارضایتی از سهم ناچیز تعاون در اقتصاد معتقداست: ما به تدریج از الگوی تعاون در اقتصاد کشور فاصله گرفته ایم و به علت نبود نهاد سازی های لازم، شاهد کمرنگ شدن این الگو بوده ایم.
اخیراً نیز مسئولان دولتی از کاهش سهم تعاون از 5به 3 درصد خبر میدهند. با توجه به شرایط فعلی و هزینه ها و برنامه های متعدد در این زمینه و افزایش کمی در حوزه تعاون، چرا سهم تعاون در اقتصاد باز هم کوچکتر شده است؟