به گزارش پایگاه 598، دکتر محمد فصیحیدستجردی، محقق طب سنتی گفت: «در طب سنتی تاکید بر این است
که موادخوراکیای که دارای مزاج سرد و خشک هستند، با موادغذاییای مزاج
گرم و تر که باعث افزایش فشارخون، چاقی و غلظت خون میشوند مصرف شوند تا به
اين ترتيب تعدیل اصلاح مزاج صورت بگیرد. مزاج زرشک هم سرد و خشک است و
زمانی که بهتنهایی به برنج که مزاج سرد و تری دارد، مخلوط شود کار درستی
نیست مگر اینکه به آن زعفران، خلال بادام و پسته هم اضافه شود.»
این
مدرس طب ایرانی اسلامی همچنین یادآور شد که زرشک نقش موثري در کاهش
فشارخون و چربی خون دارد و مصرف آن به مبتلایان به فشارخون و چربیخون بالا
توصیه میشود. علاوه بر آن، یکی از منابع خوب مواد مغذی و ویتامین C به
شمار میآید و اثر آنتیاکسیدانی و ضدسرطان در میوههای قرمزرنگ از جمله
زرشک وجود دارد. با این حال باز هم تاکید میشود که به دلیل مزاج سرد و
خشک، حتما در کنار موادغذایی با مزاج گرم، مصرف شود.»
وی با
تاکید بر اینکه مصرف زرشک در افراد مبتلا به کبدگرم ميتواند با اثرات
مثبتي همراه باشد، گفت: «زرشک دارای طبع خنکی است، به همین دلیل مصرف آب
زرشک بهخصوص در تابستان باعث میشود گرمای بدن و حرارت کبد گرفته شود. از
این رو مصرف آن به کسانی که در تابستان تعریق بالایی دارند و مرتب دچار
مشکلاتی چون جوش میشوند، بهخصوص افرادی که دچار کبدگرم همراه با جوش
هستند و همینطور افراد چاق (البته با مزاج گرم) توصیه میشود.»
فصیحی،
در نهایت با بیان اینکه بیشترین خاصیت زرشک به دلیل رقیق کردن خون است،
خاطرنشان کرد: «در طب سنتی، سودا و سردی باعث قوام خون میشوند با مصرف
زرشک خون در رگها به خوبی جریان پیدا میکند و به این ترتیب جریان خون در
رگهایی که خونرسانی در آنها مختل شده، بهبود مییابد.»