کد خبر: ۳۴۲۰۲۷
زمان انتشار: ۱۳:۰۹     ۰۶ مهر ۱۳۹۴
یک مقام آگاه با اشاره به عدم تشکیل جلسات تدوین لایحه اصلاح قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی، گفت: بعد از موافقت مجلس با ارائه لایحه از سوی دولت، سرعت کار در دولت کند شد و مدتی است جلسات در وزارت اقتصاد تشکیل نمی‌شود.
به گزارش پایگاه 598، یک مقام آگاه ، با اشاره به روند تدوین لایحه اصلاح قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی، اظهارداشت: کار بررسی و تدوین این لایحه تقریبا تمام شده اما به دلایل نامعلومی جلسات نهایی برای اتمام آن تشکیل نمی‌شود.

وی افزود: این جلسات در وزارت اقتصاد برگزار می‌‌شد و احتمالا مسائلی مانند فصل برگزاری مجامع بانک‌ها و شرکت‌های بیمه تداوم جلسات را به تاخیر انداخته است.

این مقام آگاه تصریح کرد: زمانی که طرح مجلس برای اصلاح قانونی بانکداری بدون ربا جدی شد، دولت و به ویژه معاون اول رئیس جمهور پیگیری جدی برای تدوین لایحه اصلاح قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی کرد و کار به سرعت پیش رفت اما بعد از آنکه مجلس موافقت خود را با ارائه لایحه از سوی دولت اعلام و طرح خود متوقف کرد، سرعت کار در دولت کند شد.

به گزارش فارس، حسین زاده بحرینی رئیس کارگروه طرح اصلاح قانون بانکداری بدون ربا مجلس، در همایش بانکداری اسلامی اشاره به تدوین لایحه اصلاح نظام بانکی در دولت قبل گفت: ویرایش نهایی این لایحه به صورت غیررسمی در اختیار ما قرار گرفت و تقریبا کار تمام شده بود و باید به تصویب هیات دولت می‌رسید، اما به دلایلی این لایحه به مرحله تصویب نرسید و دولت تغییر کرد.

وی ادامه داد: با تغییر دولت مسئولان جدید اعلام کردند، ملاحظاتی نسبت به این لایحه دارند و باید مواردی تغییر کند و به همین دلیل مدتی کار به طول انجامید، ولی ما در مجلس متوجه شدیم که بازنگری در لایحه بسیار به طول انجامیده و به همین دلیل کارگروه اصلاح قانون عملیات بانکداری بدون ربا تشکیل شد، تا طرح اصلاح این قانون را تدوین کند.

حسین زاده بحرینی تصریح کرد: در نهایت این طرح در کارگروه به تصویب رسید و یک فوریت آن با رای بالایی در مجلس تصویب شد و برای بررسی به کمیسیون اقتصادی ارایه شد.

رئیس کارگروه اصلاح قانون عملیاتی بانکداری بدون ربا مجلس اظهار داشت: در همین گیر و دار بود که دوستان در بانک مرکزی به تکاپو افتادند و اعلام کردند که لایحه‌‌ای برای اصلاح نظام بانکی تدوین در مجلس ارسال خواهند کرد. لایحه به هیات دولت ارسال شد، اما آقای طیب‌نیا به آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور گفت: چون باید لایحه به امضای وزیر اقتصاد برسد، بنده نظراتی دارم که باید مجدداً لایحه را براساس آن بررسی کنم.

وی تصریح کرد: وقتی لایحه به صورت غیررسمی به ما ارایه شد دیدیم مزیت‌های زیادی نسبت به طرح مجلس دارد و طرح دولت جامع‌تر است زیرا مجلس تنها قانون عملیات بانکداری بدون ربا را مورد بررسی و اصلاح قرار داده بود اما دولت قوانین پولی و بانکی، قانون بانک مرکزی و قانون اصلاح عملیات بانکداری بدون ربا را بررسی و اصلاح جدی کرده بود.

رئیس کارگروه اصلاح قانون عملیاتی بانکداری بدون ربا مجلس با بیان اینکه طرح مجلس در فصل پنجم لایحه دولت دیده شده بود، اما طرح مجلس جامع‌تر و گسترده‌تر به بحث بانکداری اسلامی پرداخته بود، به همین دلیل طرح مجلس را در لایحه دولت تلفیق کردیم. در صورتی که دولت لایحه را در موعد مقرر به مجلس ارسال نکند مجلس طرح خود را که با لایحه دولت تلفیق شده است را نهایی و به صحن مجلس ارایه خواهد کرد.

وی افزود: اوایل مهرماه طرح اصلاح نظام بانکی در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار خواهد گرفت و امیدواریم دولت تا آن زمان لایحه خود را به مجلس ارائه کند. ر صورتی که دولت در ارایه لایحه به مجلس تاخیر کند، نمایندگان مجلس خود با تلفیق طرح کارگروه با لایحه دولت راساً طرح خود را به صحن مجلس ارایه خواهند کرد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها