وی افزود: "امسال اجلاسی برای اهداف بعد از 1015 تا 2030 اجلاسی داریم که به عنوان اجلاس توسعه پایدار شناخته شده است. این اجلاس بزرگترین اجلاس سران ملل متحد در 70 سال گذشته است."
وزیر امور خارجه عمدهترین محورهای مورد بحث میان هیأت ایران و همتایان خارجی را چنین تشریح کرد: "یکی از موضوعات شرایط اجرای برجام و ضرورت تعهد کشورهای 1+5 و فراتر از آن جامعه بینالملل به اجرای تعهداتشان در برجام است منجمله سرمایهگذاری در ایران، همکاریهای فنی و رفع تمام تحریمها."
وی تأکید کرد که مقامات خارجی تأکید کردهاند که بر تعهداتشان پایبند خواهند بود.
ظریف میگوید یکی دیگر از موضوعات مورد بحث مسائل منطقهای است و "تمام کشورهایی که با آنها دیدار کردیم به نقش ایران به عنوان مقتدرترین کشور در منطقه تأکید دارند."
وی همچنین فاجعه منا را یکی دیگر از موضوعاتی دانست که در برنامههای هیأت ایرانی قرار دارد. "رسیدگی به ابعاد سیاسی و حقوقی این موضوع از مواردی بوده که در تمام مباحث به آن پرداخته شده است."
ظریف در تشریح دیداری که با کری داشت گفت: "موضوع اصلی دیدار ما بحث اجرای برجام بود. همانطور که قبلا هم عرض کردم نسبت به اظهاراتی که در دو ماه گذشته توسط مقامات آمریکا بیان شده اظهار نگرانی کردیم و اینکه اینگونه اظهارات میتواند ضمیمه را برای اجرای برجام ناهموار سازد تذکر دادیم."
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد که در روزهای آتی درباره نحوه اجرایی ساختن برجام با همتایان خود در گروه 1+5 دیدار خواهد کرد.
رئیس تیم مذاکره کننده هستهای، آغاز اقدامات دوجانبه ایران با اروپا و نیز آمریکا و مسئولیتهای مشترک طرفین را نیز یکی دیگر از موضوع های مذاکره در نیویورک عنوان کرد و گفت: "برخی موضوعات مانند بازسازی اراک نیز مطرح است که موضوع مشترک ایران و 1+5 محسوب میشود و با هدایت چین انجام خواهد شد."
ظریف جزئیات اجرای برجام، تعهدی که باید ایران از طرف مقابل بگیرد را از دیگر موضوعاتذاکره ایران و 1+5 در کمیسیون مشترکی عنوان کرد که از فردا شب (دوشنبه) کار خود را آغاز خواهد کرد.
قرار است کمیسیون مشترک ایران و 1+5 در نیویورک آغاز به کار کند.
ظریف با تأکید بر اینکه مذاکرهای بین ایران و آمریکا درباره مسائل منطقهای نبوده گفت: "ما به آنها اعلام کردیم که مذاکرات ما منحصر به بحث هستهای خواهد بود و راجب سایر مسائل مذاکره نمیکنیم. برخی اوقات بعضی چیزها از جانب طرف مقابل مطرح میشود اما ما تأکید کردهایم که مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری مذاکره ما تنها درباره مسائل هستهای است."
وی در ادامه با اشاره به تغییر موضع برخی کشورهای اروپایی درباره مسائل منطقه گفت: "برخی سیاستها تعدیل شده اما با شرایط مناسب فاصله داریم. در اظهارات عمومی مقامات اروپایی نیز مقداری واقعبینی بیشتر شکل گرفته است."
وزیر خارجه کشورمان میگوید جامعه بینالملل به این نتیجه رسیده که بدون حضور ایران نمیتوان هیچ یک از مشکلات منطقه را حل کرد: "دنیا منطقه ما را با واقعیتهای جدیتری مشاهده میکند."
وی درباره گزارشها مبنی بر شکلگیری ائتلافی بین ایران، روسیه، عراق و سوریه برای مبارزه با تروریسم در منطقه گفت: "ایران از ابتدا در مبارزه با افراط و تروریسم در عراق و سوریه نقش فعالی داشته، روسیه هم نقش فعالی داشته و این محور مشترک باید نمونهای برای همکاری بینالمللی میان سایر کشورها باشد."
ظریف در تشریح عدم دیدار بین وی و وزیر خارجه عربستان گفت: "همکاران ما که در عربستان حضور دارند نگرانیهایی داشتند از میزان همکاری با بعثه مقام معظم رهبری، همکاران حج و زیارت و دوستان ما در وزارت خارجه. این همکاریها بسیار ناقص بودند.... لذا دوستان ازبنده خواستند که در اینجا تماس گرفته شود. بدون اینکه من درخواستی مطرح بکنم برای ملاقات نمایندگی ما با نمایندگی سعودی تماس گرفتند تا درباره تحولات منا و منطقه گفتگویی انجام شود که متأسفانه این گفتگو انجام نشد."
ظریف در ادامه گفت با توجه به ناکامی در ارتباط مستقیم با مقامات سعودی "دیروز از طریق امیر کویت به ایشان مراجعه کردم در ملاقات کوتاهی از ایشان خواستیم مداخله کند و بحمدالله با صحبتی که ایشان با پادشاه عربستان داشت از امروز صبح شاهد مقداری شرایط بهتری هستیم."