کد خبر: ۳۴۱۸۰۴
زمان انتشار: ۱۳:۳۴     ۰۵ مهر ۱۳۹۴

به گزارش پایگاه 598، رمضان روئین‌تن مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در مورد واردات کشمش، گفت: با توجه به میزان تولید کشمش هیچ نیازی به واردات کشمش نداریم اما ظاهرا مقدار کمی از این محصول بدون مجوز از کشور افغانستان وارد شده است.

 

وی افزود: از آنجا که واردات کشمش بدون مجوز بوده میزان آن مشخص نیست ولی بخشی از کشمش وارداتی پس از فرآوری دوباره صادر شده است.

 

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در تولید کشمش رتبه سوم جهان را داریم، بیان داشت: سالانه حدود 160 هزار تن کشمش در کشور تولید که حدود 40 هزار تن آن به مصرف داخلی می‌رسد.

 

روئین‌تن تصریح کرد: سال 93 حدود 114 هزار تن کشمش به بیش از 70 کشور جهان صادر شد.

 

* ارز آوری 296 میلیون دلاری کشمش

 

وی با بیان اینکه صادرات کشمش در سال گذشته به میزان 296 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشت، افزود: هرکیلوگرم از کشمش مرغوب ایرانی به قیمت 2.5 دلار صادر می‌شود.

 

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکل واردات فقط محدود به کشمش نیست، تصریح کرد: حتی در شرایطی که سالانه میزان قابل توجهی انگور در کشور تولید می‌شود ما شاهد واردات انگور‌ از

جمله انگور شیلی به کشور هستیم که البته با اقدامات انجام شده این موضوعات در حال کمرنگ‌ شدن است.

 

روئین‌تن با بیان اینکه واردکنندگان به دنبال منافع شخصی هستند نه منافع مصرف‌کننده، تصریح کرد: ایران از نظر تولید انگور مقام هفتم تا نهم جهان را دارد و سرانه تولید انگور در کشور حدود 35 کیلوگرم و بیش از 2 برابر سرانه تولید انگور در دنیا است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که چرا انگور تولیدی روی دست کشاورزان مانده است، گفت: برداشت انگور تقریبا از اواخر اردیبهشت آغاز و انواعی از آن اواخر آبان و اوایل آذرماه برداشت می‌شود.

 

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه معمولا در شهریور و مهر میزان تولید انگور بیشتر می‌شود، گفت: افزایش دو برابر تولید انگور آذربایجان غربی نسبت به سال گذشته منجر به مشکلاتی

برای تولید‌کنندگان این محصول شد.

 

وی افزود: امسال در آذربایجان غربی حدود 280 هزار تن انگور تولید شد در حالی که میزان تولید این محصول در سال گذشته حدود 140 هزار تن بود.

 

روئین‌تن با بیان اینکه علیرغم وجود سردخانه‌ها و کارخانه‌های متعدد مشکلاتی برای خرید انگور از کشاورزان در این استان بوجود آمد، بیان داشت: با هماهنگی‌هایی که با استانداری، مقامات سازمان جهاد کشاورزی و کارخانه‌داران انجام شد مقرر

شد تا هر کیلو انگور آبگیری توسط کارخانه‌ها با قیمت هر کیلو 600 تومان از کشاورزان خریداری شود.

 

* تمامی وجه  خرید تضمینی کشمش 93 پرداخت شد

 

وی در مورد مطالبات معوق سال گذشته کشاورزان بابت فروش کشمش به سازمان تعاون روستایی اظهار داشت: سال گذشته 34 میلیارد تومان کشمش از کشاورزان خریداری شد که 3 میلیارد تومان آن پرداخت نشده بود که با تأمین اعتبار مطالعات معوق کشاورزان بابت فروش کشمش پرداخت شد.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها