به گزارش پایگاه 598، در ادامه تحلیلهای رسانههای غربی درباره بحران سوریه، یک روزنامه انگلیسی بر لزوم مذاکره سازش آمریکا و عربستان سعودی با دولت بشار اسد و حامیان آن از قبیل روسیه و ایران تاکید کرد.
روزنامه فایننشال تایمز در مطلبی به قلم «گیدئون راچمن» تاکید کرد برای پایان دادن به جنگ در سوریه و مقابله با خطر داعش و دیگر گروههای تروریستی، غرب و کشورهای عربی مخالف دمشق باید با دولت بشار اسد مذاکره کنند.
وی نوشت: «من همیشه از این ایده که رژیم اسد میتواند بخشی از راهحل در سوریه باشد، حمایت نمیکردم اما اکنون نظرم را عوض کردهام».
این نویسنده غربی با تاکید بر خطر داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای وابسته به القاعده در سوریه، بزرگترین چالش و تهدید کنونی این کشور را «تداوم جنگ داخلی سوریه و تخریب آن» میخواند.
راچمن البته با تاکید بر لزوم بحران سوریه، از نیروهای خارجی تاثیرگذار بر تحولات این کشور میخواهد که «به جای دمیدن در شعله و آتش درگیری، از راه حل سیاسی برای صلح حمایت کنند».
وی تصریح میکند برای تحقق راهحل سیاسی و دیپلماتیک در سوریه باید نظام حاکم بر این کشور و شخص بشار اسد هم حضور داشته و با آنها مذاکره شود.
تحلیلگر انگلیسی همچنین مینویسد: «این ایده که مخالفان میانهروی سوریه بتوانند جنگ نظامی با رژیم اسد و همچنین جهادگرایان(داعش و دیگران) را پیروز شوند و سپس در سوریه قدرت را از آن خود کنند، یک موضوع خیالی و توهم است».
او میافزاید: «نیروهای لیبرال و دموکراتیکی در سوریه هستند اما آنها قادر به پیروزی در صحنه نبرد نیستند. تنها شانس و فرصت آنها برای اینکه به جایی برسند، آغاز فرایند سیاسی است. این فرایند یعنی استقرار آتشبس و کار کردن به سمت انتخاباتی با حمایت سازمان ملل».
او در ادامه بر لزوم سازش و مذاکره مخالفان دولت سوریه با دولت بشار اسد و حامیان آن روسیه و ایران تاکید و البته ادعا میکند: «امکان هیچ پیروزی کاملی برای رژیم اسد یا مخالفان و حامیان خارجی آنها یعنی ایران، روسیه،عربستان سعودی و آمریکا وجود ندارد».
تحلیلگر غربی با تاکید بر اینکه احتمالا در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل ولادیمیر پوتین درصد ارائه پیشنهادی برای ایجاد یک جبهه مشترک بینالمللی برای مقابله با داعش است، مینویسد: «روسها و آمریکا به برخی طرق در یک ائتلاف ضمنی و تلویحی هستند. نیروی هوایی آمریکا بیش از یک سال در حال بمباران داعش است و خصومت روسها علیه داعش جعلی و ساختگی نیست».
وی با تاکید بر اختلافات مسکو و واشنگتن بر سر سوریه میافزاید: «موضوع اصطکاکی و اختلافی همچنان نقش آقای اسد است. آمریکاییها و سعودیها از مدتها قبل بر رفتن او تاکید داشتهاند و روسها و ایرانیها بر باقی ماندن او اصرار دارند. پاسخ این موضوع قطعا باید در فرایند مذاکرات باشد. نیروهای اصلی خارجی باید بر سر آتش بس بین رژیم سوریه و شورشیان میانه رو که پس از آن دولت موقت و انتخابات تحت نظارت و حمایت سازمان ملل مطرح میشود، کار کنند و پس از آن بر سر سرنوشت رژیم کنونی تصمیم گیری شود».
وی ادامه میدهد: «قطعا ایجاد چنین فرایندی بسیار سخت است اما برخی نشانههای امیدبخش وجود دارد. آمریکاییها اصرار و تاکید بر خروج فوری آقای اسد را متوقف کردهاند و روسها با وجود تجیهز تسلیحاتی خود در سوریه باید قطعا خطرات بلندمدت نیروهای پیاده نظام در خاک سوریه را متوجه باشند. آنها هم به راه حل دیپلماتیک نیاز دارند»