قنبری با بیان اینکه این حجم عملیات یک رکورد در تاریخ انجام وظایف و ماموریتهای این شرکت به شمار میآید، گفت: ارزش ریالی عملیات تامین کالاهای اساسی در سال 1393، بیش از 250 هزار میلیارد ریال است.
قنبری افزود: گردش مالی شرکت در سال 93 برای خرید ذخیرهسازی،حمل و توزیع رقمی در حدود 734 هزار میلیارد ریال بوده که این شرکت را در رتبهی دوم شرکت های بزرگ دولتی به لحاظ گردش مالی، پس از شرکت نفت قرار داده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون با این حجم عملیات و گردش مالی، شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان بازوی توانمند دولت، مهمترین وظیفهی حاکمیتی را در راستای امنیت غذایی جامعه انجام داده و می دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تشریح کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران در سال گذشته 6 میلیون و 776 هزار تن گندم را به نرخ تضمینی از کشاورزان خریداری و در حدود 6 میلیون و 224 هزار تن گندم وارد کشور کرد تا بازار مصرف و ذخیرهی استراتژیک این کالای اساسی فراهم شود.
قنبری افزود: همچنین در حوزه سایر کالاهای اساسی مورد عمل، 276 هزار تن شکر خام، 259 هزار تن روغن خام و 78 هزار تن برنج نیز در راستای تامین مایحتاج مردم از خارج خریداری و وارد کشور شد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به خرید تضمینی گندم سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: در سالجاری با برنامه ریزیها و تمهیدات لازم تاکنون بیش از 8 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردهایم و با توجه به افزایش نرخ خرید تضمینی و افزایش قیمت سایر کالاهای خریداری شده، گردش مالی این شرکت به حدود 100 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در سالجاری گندم معمولی و دروم با نرخ مصوب 1155 تومان و 1188 تومان از کشاورزان خریداری شد و علیرغم کاهش بارندگی و خشکسالی، با اهرم های تشویقی توانستیم خرید تضمینی گندم را یک میلیون و 300 هزار تن نسبت به سال قبل افزایش دهیم که البته عرضهی گندم در برخی استانها هم اکنون ادامه دارد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران، ارزش کل گندم های خریداری شده در
سالجاری را بیش از 93 هزار میلیارد ریال اعلام و اظهار کرد: تاکنون بیش از
90 هزار میلیارد که حدود 97 درصد کل بهای گندمها میشود به حساب کشاورزان
واریز شده و 300 میلیارد تومان باقیمانده نیز به زودی پرداخت خواهد شد.
دکتر قنبری با اشاره به خرید این مقدار گندم داخلی در سالجاری و موجودی
گندم در انبارها و سیلوهای این شرکت ، امسال کشور را از واردات این محصول
استراتژیک و پرمصرف بی نیاز دانست.