به گزارش پایگاه 598، سال 2013 هنگامی که محمد مرسی تنها رئیس جمهور برگزیده تاریخ مصر در اقدامی کودتاگونه عزل شد یکی از چهرههایی که پشت عبدالفتاح السیسی نشسته بود تا حکم عزل مرسی خوانده شود «احمد الطیب» شیخ الازهر بود.
او کسی بود که زمانی عضو حزب کنگره مصر به ریاست حسنی مبارک بود و بعد از شیخ طنطاوی مقام شیخوخیت الازهر را کسب کرد.
وی زمانی که انقلاب 25 ژانویه 2011 مصر رخ داد از مردم خواست که به خانهها برگردند و وقتی که شاهد پیروزی انقلاب مردم مصر شد مسیر خود را تغییر داد و تا 3 جولای 2013 تلاشها برای طرح استقلال الازهر را ناکام گذاشت.
حال اما دو سال پس از سقوط محمد مرسی و بازگشت نظامیان به قدرت در مصر، الازهر نه تنها به استقلال از حکومت مصر نرسیده بلکه هر چه بیشتر به سمت وابستگی حرکت میکند.
پس از سقوط دولت مرسی که وابسته به اخوان المسلمین مصر بود بسیاری از دانشجویان الازهر قیام کردند و در سال گذشته بسیاری از این دانشجویان دستگیر و روانه زندان شدند و یا از دانشگاه اخراج شدند.
نزدیک به یک سال پیش بود که پروندههای اساتید مختلف الازهر برای بررسی به شورای تادیبی و قانونی الازهر ارسال شد تا به دلیل «تمایل به اخوان المسلمین و فعالیت سیاسی در تایید جماعت اخوان المسلمین» بررسی شود.
دکتر حسین عویضه رئیس هیئت تدریس دانشگاه الازهر گفته بود: این دانشگاه در قبضه اخوان المسلمین است و همچنان بیش از 200 نفر از اعضای این هیئت که اخوانی هستند بخشهای مختلف الازهر را اداره میکنند که برخی از آنان رئیس دانشکدههای پزشکی و دندانپزشکی و ... هستند.
بنابر این گزارش اما در آخرین اقدامات از این طیف بود که نهایتا با قلع و قمع اعتراضات دانشجویان و اساتید علیه کودتاگران معاون شیخ الازهر ابتدای آگوست گذشته به کارمندان این دانشگاه بزرگ اسلامی 15 روز مهلت داد تا « از اخوان المسلمین و سازمانهای مرتبط و معتقد به آن» که به گفته آنان «تشویق به خشونت» میکنند، اعلام برائت کنند.
عباس شومان اعلام کرده بود که «همه کارمندان و فعالان در الازهر موظفند که چیزی ارائه دهند که برائت آنها از فعالان ضددولتی علیه امنیت مصر را نشان دهد» که و در غیر این سورت «اقدامات سختی علیه این افراد اتخاذ خواهد شد».
حال و بعد از گذشت نزدیک به 1.5 ماه از دستورالعمل معاون شیخ الازهر خبرها از آغاز برخوردها حکایت دارد که در آخرین نمونه آن چند روز پیش 300 دانشجو و استاد این دانشگاه به بهانه حمایت از داعش اما در حقیقت در حمایت از اخوان المسلمین از این دانشگاه اخراج شدند.
شاید باید سخنان شیخ محمود احمد کریمه استاد دانشگاه الازهر که پس از سفر به ایران تدریس او در الازهر تعلیق شد را به یاد بیاوریم که میگفت: جوی فاشیستی [در الازهر حاکم است که] موجب میشود اساتید الازهر جرات سخن گفتن یا قلم به دست گرفتن درباره اصلاح الازهر را نداشته باشند؛ این دوره الازهر دوره بستن دهانهاست به گونهای که از علمای الازهر میخواهند نه خوبی و نه بدی الازهر را نگویند.