کد خبر: ۳۳۸۸۷۵
زمان انتشار: ۱۱:۲۱     ۲۲ شهريور ۱۳۹۴
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نهادی اصولگراست که تاکنون در کنار جامعه روحانیت مبارز نقش بسزایی در جریان اصولگرایی ایفا کرده است. این تشکل در دولت گذشته انتقادات خود را به عملکرد دولتمردان به صورت غیرعلنی و در خفا مطرح می‌کرد تا فاصله‌ای بین اصولگرایان و دولت اصولگرا ایجاد نشود.
به گزارش پایگاه 598، آرمان نوشت: جامعه مدرسین همچنین با دولت یازدهم و حسن روحانی رئیس‌جمهور نیز رابطه نسبتا خوبی دارند. رابطه جامعه روحانیت با دولت تدبیر و امید به گونه‌ای است که اعضای این جامعه اگر انتقاداتی نسبت به عملکرد دولت داشته باشند اگرچه در رسانه‌ها به آن اشاراتی دارند اما آن را افشا هم نمی‌کنند.

تذکر به وزیر ارشاد

به عنوان نمونه اخیرا اعضای این تشکل نامه‌ای به روحانی و علی جنتی وزیر ارشاد نوشته‌اند و در آن نسبت به مسائلی همچون فیلم‌ها، برنامه‌ها یا موضع‌گیری‌های فرهنگی دولت تذکراتی داده‌اند. البته متن این نامه هیچگاه منتشر نشده و اعضای جامعه مدرسین نیز حاضر به بیان جزئیات نیستند.

آیت‌ا... مقتدایی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در این خصوص می‌گوید: «اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در راستای توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «در مسائلی که در کشور واقع می‌شود، نظر دهید» در امور متعددی به صداوسیما به دلیل فیلم‌ها، برنامه‌ها یا موضع‌گیری‌هایش تذکراتی داده‌اند. به گفته مقتدایی حتی رئیس سازمان صداوسیما به جامعه مدرسین یا جاهای دیگر احضار شده و تذکراتی را دریافت کرده است.

این عضو مجلس خبرگان افزود: به وزارت ارشاد هم تذکراتی داده‌ایم و مواردی بوده که به وزیر یا حتی رئیس‌جمهور نامه محرمانه نوشته‌ایم. ایشان حتی در مورد تذکرات دو سه نفر از اعضای جامعه مدرسین که خدمتشان رسیده و نظرات اصلاحی و اسلامی‌جامعه مدرسین را ارائه داده‌اند، دستوراتی را جهت اجرا ابلاغ کرده‌اند.

مقتدایی اضافه می‌کند: ما بنای رسانه‌ای و علنی کردن این کارها را نداریم. آن افرادی را هم که خدمت رئیس‌جمهور رسیده‌اند نمی‌خواهیم به رسانه‌ها معرفی کنیم. مقتدایی که می‌گفت در دولت گذشته هم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مشی مشابهی داشته، در پاسخ به اینکه «فکر نمی‌کنید رسانه‌ای شدن این موضوعات به گرایش بیشتر مردم به حوزه‌های علمیه کمک می‌کند؟» گفت: گاهی علنی شدن این تذکرات منجر به تضعیف دستگاه و مسئولان می‌شود. وی با بیان اینکه هدف روحانیت اصلاح امور است، افزود: اگر روشی را که ما صلاح نمی‌دانیم، ادامه یابد، خلاف شأن حکومت اسلامی‌و جمهوری اسلامی‌است. از همین رو تذکراتی ارائه می‌دهیم که معمولا مورد توجه قرار می‌گیرد و ما به هدفمان می‌رسیم.

سر و صدا کردن درباره تذکرات روحانیت به رئیس‌جمهور منجر به تضعیف وی می‌شود. وی می‌افزاید: مقام معظم رهبری هم گفته اند که تذکر بدهید ولی به گونه‌ای که در جامعه دو دستگی ایجاد نشود که دسته‌ای طرفدار روحانیت شوند و دسته‌ای طرفدار آن مقام مسئول. چرا که اینگونه به اختلاف در جامعه دامن زده می‌شود. هدف ما اصلاح جامعه و امور کشور و قوانین است. کما اینکه با دعوت از رئیس قوه قضاییه تذکراتی را به او می‌دهیم و او از مشکلاتی که پیش رویش است، توضیح می‌دهد و در مواردی تذکرات ما را قبول دارد اما عذر می‌آورد که چرا نتوانسته مواردی را اجرایی کند و از کمبود امکاناتش می‌گوید.

تذکر به دولت گذشته

او اشاره به این تذکرات را تنها برای اطلاع مردم می‌داند و می‌گوید: مردم بدانند که جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ساکت نیستند، بلکه در جای خودش تذکراتی می‌دهند که انتظار داریم به آن عمل شود. گاهی این تذکرات مورد توجه واقع می‌شود و گاهی به آن عمل نمی‌شود. در دوره ریاست جمهوری قبل ما تذکراتی می‌دادیم اما به آن عمل نمی‌شد.

به گفته وی «در دولت گذشته مراجع به دولت تذکراتی می‌دادند ولی آقای احمدی‌نژاد در سخنرانی رسمی‌اش می‌گفت «آقایان برای خودشان کار می‌کنند و ما برای خودمان کار می‌کنیم!» این یعنی چه؟ یعنی ایشان حرف ما را قبول نداشتند. آقایان مراجع هم وقتی دیدند که به نصایحشان توجه نمی‌شود و تاثیر ندارد، اظهاراتشان را علنی نکردند که بگویند این دولت به حرفشان گوش نمی‌دهد.

چون رئیس دولت وقت مدام می‌گفت «ما خودمان می‌دانیم که چه می‌کنیم!» اما الحمدلله رئیس جمهور فعلی در سخنانی در مدرسه فیضیه قم گفت که تابع اصلاحات و مسائلی هستیم که از روی دلسوزی و نصیحت بیان می‌شود و از آن تبعیت می‌کنیم. اما روحانیت نه در دولت قبل و نه در دولت کنونی، برای تذکراتش سر و صدا به راه نینداخته است.»

وزیر دستور می‌دهد ولی اجرایی نمی‌شود

مقتدایی که از اساتید وزیر ارشاد هم بوده نسبت به عملکرد وی می‌گوید: «در برخی موارد، ایرادهایی به کارشان وارد است که تذکر هم به او داده شده است. زمانی که آقای مسجد جامعی وزیر ارشاد بود، او را از سوی هیات رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به همین اتاق دعوت کردیم.

تذکراتی به او دادیم ولی نهایتا اینگونه برداشت کردیم که پیکره و بدنه وزارت ارشاد اصلاحات مدنظر ما را به‌رغم دستور وزیر نمی‌پذیرد. یعنی وزیر دستور اجرا می‌دهد اما اجرایی نمی‌شود. گاهی وزیر معتقد به راهی نیست اما در وزارت ارشاد کسانی نظرات خاص خودشان را پیاده می‌کنند. فکر می‌کنم این آقای وزیر (علی جنتی) هم زورش نرسیده است.»



منبع: دیدبان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها