کد خبر: ۳۳۸۴۴۳
زمان انتشار: ۱۱:۰۴     ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
رئیس تیم کارشناسی مذاکره‌کننده ایران تعداد روزهای گفتگوهای تیم جلیلی در مقایسه با تیم کنونی را ۴ روز عنوان کرد و گفت: در پایان دور قبلی حتی به مرحله مذاکره هم نرسیده بودیم چه رسد به آمادگی طرف مقابل برای غنی‌سازی و لغو تحریم‌ها
به گزارش پایگاه 598، رئیس تیم مذاکره کننده کارشناسی در صفحه اینستاگرام خود ضمن حمله به سعید جلیلی مدعی شد:

طی روزهای اخیر و بعد از اظهارات جناب آقای دکتر جلیلی مبنی بر آنکه طرفهای ١+٥ در پروسه منتهی به آلماتی ٢ در اوایل سال ١٣٩٢، آمادگی کامل لغو تحریمها و پذیرش برنامه غنی سازی ایران را داشتند، اعضای تیم هسته ای بویژه مورد سوالات متعدد رسانه ها قرار گرفتند که البته پاسخهای مناسب داده شد. خلاصه و فشرده توضیحات بنده نیز بدین شرح بوده است:

مقایسه گفتگوهای گذشته با مذاکرات دور جدید از چند منظر منطقی بنظر نمی رسد: اول آنکه یک اصل مهم که باید مد نظر قرار دهیم، این است که هر مذاکره ای چه در سطح دوجانبه یا چندجانبه سه مرحله را می گذراند:

١- دوره گفت وگوها و بحث های کلی، که در آن طرف ها اصولا شرایط را بررسی می کنند تا ببینند آیا می توانند نقاط مشترکی را بیابند که مذاکره را آغاز کنند یا نه.


٢- مرحله پیش مذاکره، که وقتی است که دو طرف سعی می کنند جنبه ها و چارچوب های کلی تفاهماتی را که می خواهند انجام دهند، مشخص کنند.


و ٣- دوره مذاکره که به تعیین تمام جزئیات و دقایق تفاهم و همچنین تدوین تفاهم اختصاص دارد.
از نقطه نظر کارشناسی، مذاکرات گذشته را باید به مثابه گفت وگوهایی دانست که به اولین مرحله اختصاص دارند؛ یعنی از نقطه نظر دقیق و فنی، حتی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره.

در آن زمان، دو طرف در خصوص نحوه حل موضوع هسته ای حتی به رهیافت واحدی هم نرسیده بودند که بر آن اساس بتوانند مرحله پیش مذاکره و بعد مذاکره را شروع کنند. بنابراین دوره گفت وگوهای پیشین با مذاکرات هسته ای این دو سال اصولا نمی توانند در یک گروه طبقه بندی شوند و به لحاظ ماهوی خیلی با هم فرق دارند.

دوم آنکه زمانبندی گفتگوهاو مذاکرات دو مقطع نیز تفاوت زیادی داشتند. اگر دو سال مذاکره شبانه روزی و فشرده را از نظر کیفی و کمی، با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفت وگو پرداخته می شد با هم مقایسه کنیم، فکر می کنم به تفاوت خیلی زیادی دو مقطع پی می بریم. در دوره قبلی، مدت زمانی که به گفتگوها اختصاص می یافت خیلی کوتاه بود و گفتگوها همچنین با فواصل طولانی برگزار می شد و وقت زیادی از مذاکرات هم به بحث در خصوص زمان و مکان گفتگوها اختصاص می یافت.

برای روشن شدن موضوع می توان با نگاهی به دوره گفتگوهای آقای دکتر جلیلی دریافت که ایشان طی سالهای 87 تا 92 منهای مقطعی که برای معرفی از سوی جناب آقای دکتر لاریجانی به آقای سولانا به رم عزیمت کردند، در زمانی طی حدود 89 ماه ، 9 دور گفتگو با جمع اعضای ١+٥ داشتند که مدت زمان گفتگوها در تمامی دوره ها یا یک روز یا دو روز بوده است که آخرین دور آن در آلماتی ٢ در روزهای16 و 17فروردین ١٣٩٢ برگزار شد.


لذا با یک شمارش ساده می توان در نظر گرفت که جمع دوره مذاکرات تیم آقای دکتر جلیلی در کل دوره های گفتگوها به 16 روز میرسد که اگر در نظر بگیریم که جلسات در آن مقطع زمانی از طریق مترجم صورت میپذیرفت و لذا با مترجم زمان گفتگوها دو برابر می شود زمان کل گفتگوها در مقیاس مذاکرات دور اخیر به حدود 8 روز میرسد و باز اگر در نظر بگیریم که حداقل نیمی از وقت گفتگوها با توجه به ماهیت بحثها به گفتگوهای خیلی کلان و راهبردی و زمانی هم به انجام ملاقاتهای دو جانبه اختصاص می یافت، میتوان گفت که اگر منصفانه هم بخواهیم گفته باشیم، زمان کل این گفتگوها در قیاس با نوع گفتگوهای دور جدید حداکثر 4 روز خواهد بود.

و این در شرایطی بود که میدانیم بین دو طرف در خصوص بحث غنی سازی و لغو تحریم ها و اینکه تمام تحریم های اقتصادی و بانکی باید یکجا برداشته شوند، اختلاف نظرات عمده ای وجود داشت.
برای بنده به عنوان یک کارشناس، خیلی تصورش سخت است که در دور قبلی گفت وگوها که اصلا به مرحله مذاکره هم نرسیدیم و با توجه به آنکه مدت اختصاص یافته به مذاکرات در آن زمان در مقایسه با این دوره بسیار کوتاه بود، این امکان وجود داشته است که ج.ا.ایران و کشورهای ١+٥ توانسته باشند، به چنین تفاهمی در خصوص لغو جامع تحریمها و پذیرش غنی سازی دست پیدا کنند.

تاریخ مذاکرات نیز گویای آنست که طرفین بعد از این دور گفتگوها نهایتا به تفاهمی دست نیافتند و بیانیه نهایی صادره از سوی خانم اشتون بعد از جلسه آلماتی ٢ به نمایندگی از کشورهای ١+٥ نیز کاملا گویای پایان بی نتیجه این دور از گفتگوها بوده است. عین جملات خانم اشتون در 17 فروردین92 در آلماتی بدین شرح است:

« در طی این دو روز گفتگوها، ما با ایران بحثهای طولانی و فشرده ای در خصوص موضوعاتی که در پیشنهاد خود پیرامون اعتماد سازی که طی دوره قبلی گفتگوها با ایران در روزهای 26 و27 فوریه در آلماتی ارائه کرده بودیم داشتیم.

در خلال این بحثها روشن شد که مواضع کشورهای ٣+٣ و ایران در خصوص محتوا خیلی با هم فاصله دارند. بنا بر این موافقت کرده ایم که همه طرفها برای بررسی اینکه در این فرآیند در کجا قرار داریم به پایتختها برگردیم. من بزودی برای آنکه ببینیم چگونه به جلو حرکت کنیم با دکتر جلیلی در تماس خواهم بود.»

بدین ترتیب حدود دو ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری دو طرف بدون هیچ توافق و چشم اندازی برای توافق به گفتگوهای خود پایان دادند.

مضافا به اینکه همانطور که توضیح داده شد، آمریکائیها تنها در فرآیند مسقط بود که اعلام نمودند که حاضرند برای اولین بار در صورت حصول تفاهم، غنی سازی ایران را بپذیرند. پس اصولا میتوانیم نتیجه بگیریم که گفت وگوهای آن دوره اصولا به سطح جزئیات و اصلا سطح مذاکره به معنای دقیق کلمه نرسید.

ولی این ناقض تلاش وسیع جناب آقای دکتر جلیلی و همکاران ایشان برای پیشبرد مذاکرات نیست.

نباید فراموش کنیم که باید مذاکرات هسته ای را به صورت یک مجموعه دید. در یک دوره ای کشور تصمیم گرفته بود به آن نحو برخورد کند و امروز به این نحو. و بر همین مبناست که طرح مباحث مربوط به مقایسه شرایط حال و گذشته نباید به نحوی صورت گیرد که خدای ناکرده باعث ایجاد اختلاف و دودستگی بین نیروهای کشور و نهادهای کشور شود.


الان در آمریکا، اوباما آن قدر رأی دارد که راحت بتواند رأی مخالف کنگره را وتو کند، ولی دولت اوباما الان به دنبال «فیلی باستر» است تا موضوع تصویب تفاهم بیش از این، حداقل در سطح قانونگذاری، به عنوان اختلاف داخلی در کشور معرفی نشود.


ما که همواره بحث هسته ای را یک موضوع ملی دانسته ایم، طبیعی است که بعنوان اولویت باید وحدت و همبستگی همه نیروهای سیاسی کشور را به عنوان هدف مد نظر قرار دهیم و نباید کشور را دچار التهاب کنیم. ما مناسب نمی دانیم در این شرایط سؤالات و موضوعات اختلاف برانگیزی مطرح شوند و بین جریان های کشور اختلاف ایجاد شود. هر دوره مختصات خود را داشته است و بررسی هر دوران باید با درنظرگرفتن واقعیت های در صحنه، در همان دوره صورت گیرد.


از همگان انتظار می رود در مسیر بحث هایی که بویژه در کمیسیون محترم مجلس پیگیری می گردد، مباحثی مطرح نشود که بوی جدایی و اختلاف میان نیروهای متعهد کشور استشمام شود.


بدیهی است که با حسن نیت و دلسوزی که در تمامی شخصیتهای سیاسی و نهادهای تصمیم گیری در کشور وجود دارد، امید می رود که کشور در این مرحله حساس بهترین تصمیم لازم برای کشور را اتخاذ نماید.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲۵
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
صفوی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۲:۵۸ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۱۸
۵
زمان مذاکره که جای خود دارد چقدر ظریف زحمت کشیده ، تازه کلی هم قدم زده با کری
پاسخ
محسن تهران
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۱ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
این سخنان احتمالا از روی ترس باشد ، دو سال مذاکره را از مردم و نمایندگان مخفی نگه داشتند و حالا که موشکافی می شود و ابعاد الزام آور تحمیلی آن روشن می گردد که چه دسته گلی به آب دادند و در را با آب نبات عوض کرده اند ، باید اینگونه موضع گیری کنند ! !
علی
GERMANY
۱۳:۲۶ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۲۰
۸
مهم خروجی مذاکرات است. در دوره آقای جلیلی غربی ها پذیرفتند که ایران هسته ای باشد ولی به دلیل امیدوار شدن به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری که افراد ذلت پذیر و سازش کار سر کار می آیند. توقعاتشان بالا رفت.
پاسخ
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۷ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۱۶
۸
این جواب همون حرفهای تکراری آقای عراقچیه
قابل توجه که آقای صالحی پذیرفته شدن حق غنی سازی برای ایران در دور آخر مذاکرات با جلیلی توسط ۵+۱رو تو صحبتهاش عنوان کرده
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۳۳ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۱۰
۷
جرات دارید یه مناظره با جلیلی اونم زنده تشریف بیاریید صداوسیما البته هرگز نخواهید آمد تا افتضاحتان بر مردم پوشیده بماند
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۲۷ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۴
کسی ک پایگاه مردمیش چهارمیلیونه ارزششو نداره
ناشناس
SWEDEN
۲۳:۱۴ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۴
امام حسین علیه السلام هم پایگاه هفتاد و دو نفری داشت!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۴۳ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
خجالت نمیکشید از این مقایسه؟
شرم بر شما
شیطان پرستا هم تو دنیا در اقلیت هستن
یا اونایی که گاو میپرستن
این مثالا بیشتر شبیه هست تا اون مقام...
کم مونده ادعای خدایی کنید
ناشناس
SWEDEN
۱۷:۴۴ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
نه. اصلا خجالت نمی کشیم که افتخار هم می کنیم. اتفاقا همین شیطان پرستها هستند که هر روز در انتخاباتها برنده می شوند و همجنس بازی را قانونی می کنند.
این حق و را خدا است که غریب و تنها می ماند. حالا فرق ندارد هزار و چهارصد سال قبل باشد یا الان
خدا هم خودش کفت
قل لا يستوي الخبيث والطيب ولو أعجبك كثرة الخبيث
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۱۷ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
نباید هم خجالت بکشی
چون اصولا نمیدونید خجالت چیه
فکر میکنید حرفتون حقه و هرکی ضدشما باشه شیطان پرسته
خودتونو با یارای امام حسین یکی میکنید از بس توهم خوب بودن دارید
ناشناس
ROMANIA
۱۵:۵۵ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
شاید 4میلیون زیاد نباشه ولی همین تعداد کم از نظر شما به وقتش خیلیه
و البته مهم اینه ایشون صادقانه آمدن پای کار و برای ورود به این کار عضوی از بدنشون رو دادن که دشمن رو کور کنند
علي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۳۱ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۴
۶
اولين نكته به اقاي بعيدي نژاد بهتر يك مروري بر اصول مذاكره داشته باشيد كه در دانشگاه ها درس داده مي شود كه يكي از بيست اصول مذاكره مديريت وقت است طولاني كردن مذاكرات حسن نيست ضمنا افرين به شما كه دو سال كاركرديد ولي بهتر زمان را مزيت قرار بدهيد پاسخ اقاي جليلي را برمبناي برجام بدهيد
پاسخ
admin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۱۳ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۴
۶
۶
این از جای دیگه داره میسوزه
گنداشون داره رو میشه نگرانند دیگه
پاسخ
فریبرز
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۱:۳۹ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
۶
۲
بابا این همه اقای ظریف به امریکایها خندید حالا گناه میشه یه لبخند هم به منتقدین خودش بزنه .یاد اون خندها بخیر
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۸ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
۷
۳
درود بر دکتر جلیلی که از موضع عزت و قدرت و مصلحت مذاکره میکرد و باج به شغال نمیداد .
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۹ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
۳
۵
تمام حرف های آقای بعیدی نژاد منطقی است-به قول ظریف اگراونا گذیرفتن چرا پیس تو هیچ سندی نیومده!
پاسخ
ناشناس
ROMANIA
۱۵:۵۲ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
سندش دست شما نرسیده؟ آخی
سند کارای تیم مذاکره کننده ی قبلی جایی که باید باشه
دکتر ظریف یکم به حرفای همراه هاشون گئش کنند سنند حرفای دکتر جلیلی رو به عین می بینند
یعقوبی نیا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۰۲ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۴
۱
۵
به نظرتون اگه برجام همین الان تو کشور رد بشه و از آقای جلیلی بخواهیم خواهش کنیم دوباره برن مذاکره کنن پیش بینی طرفداران آقای جلیلی چی می تونه باشه؟
آقا ما تو برجام هزار تا امتیاز به طرف غربی دادیم درست، عوضش یک امتیاز که گرفتیم
همین یه امتیاز گرفتن هم عرضه می خواست که دکتر جلیلی اونو هم نداشت
پاسخ
ناشناس
ROMANIA
۱۵:۵۰ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
اگه یه امتیاز نصف و نیمه که الزامی براش نیست و به بادی بنده خوبه و باید براش صدتا امتیاز بدیم که یکیش پایمال شدن خون شهدامون از دکتر جلیلی متشکریم که این امتیاز نگرفتن و کشور رو نفروختن
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۳:۵۶ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
۲
۴
درود بر ظریف و تیم مذاکره کننده-ما که خیری از تیم مذاکره کننده قبلی ندیدیم
پاسخ
ناشناس
ROMANIA
۱۵:۴۷ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
حضرت آقا به تیم مذاکره کننده جدید خسته نباشید گفتن از تیم قبلی هم به جاش حمایت کردن
تیم قبلی خیلی کارا کردن که خیلی هاش هم مثبت بود
و تیم جدید هم خیلی تلاش کردن و ازشون ممنونیم
شما چشمات بسته بود که خیر تیم قبلی رو ندیدی
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۳۳ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
۲
۴
آقای جلیلی موضوع برجام برای تسویه حساب شخصی موضوع به جایی نیست
پاسخ
ناشناس
ROMANIA
۱۵:۴۴ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
مگه تسویه حساب کردن؟
فقط باید یکی که تو جریان موضوعات قرار داشت باید میومد تا ایرادات برجام رو بگه چرا بی خودی تهمت میزنید؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۵:۵۷ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۴
۲
۲
دکتر جلیلی از رومانی کامنت میذاره!!!!!!!!!خخخخ
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۵ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۴
۳
۱
دکتر جلیلی مرد شریفیه کسی که هرگز پی منافع شخصی و فامیلی نبوده دوما ایشون خودش گفت در کمیسیون دوسال بود برای همین حاشیه ها سکوت کرده بود حرف های ایشون کاملا مستند و از روی متن برجامه آقای ظریف جای حرف زدن اگه راست میگه از روی متن بخونه و ترجمه کنه پس طبق گفته دکتر جلیلی که درست هم در اومد متن های محرمانه ی دیگری هم درکاره که تی این دو سه روز از زبان صالحی تایید شد
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها